И кај мене почнаа да се јавуваат отоци на нозете од жешкото и кога одам или стојам, кога сум во легната положба се смируваат малку. Незнам и јас како во жешкото, ама ќе истрпиме се за нашите најмили
Feminki vo bremenosta kolku e pozelno da se pijat gazirani pijaloci? tri meseci sum bremena cela bremenost vo seta gorestina ke ja pominam no premnogu pijam sto i da vidam pojam bilp voda ili gusti sok ili gaziran,,,dali da go prekinam gaziraniot?
Мене ми ги забранија газираните а и густите но ти исфрли ги само газираните бидејки е лето па телото исфрла мн тецности пиј бистри сокови без шеќер.Газираните многу дујат а и дебелеат.Јас 9 месеци не се напив никаков сок.Еве сега на крајот ме фатија горештините па пијам по 1 чаша бидејки ми паѓа притисокот.Ти за секој случај консултирај се со матичниот позз
Еве ме и мене повторно.Сите спомнуваат контракции некои лажни некои вистински.Јас еве веке во 40 недела сум и никако да ме фатат.Почнувам да се нервирам.На малото не му се излегува ...
Не се секирај кога ке му дојде време ке си испадне бебушот колку за да те утешам да ти кажам дека мојата мома се роди 16 дена после краен термин и тоа со провокација Сега слушнав дека испаднал закон после 3 дена од термин секоја трудница да се породува со индукција знаци со провокација а колку се почитува сега тоа стварно незнам
исклучија климата од мешето мисли дека таму е поладно, шала на страна кај и да е ќе се гушкате ситно броиш не се сеќирај
Јас се немам напиено сок од Нова година навака и воопшто не ми недостига. Строго ми забранија газирано бидејќи имав страшни гасови и грчеви во стомакот и си пијам само вода или цеден сок, најубаво ме освежуваат. Ништо што има премногу шеќери и конзерванси не е добро за нас и бебињата па зашто би го пиеле! Најважно (не толку за тежината, туку за здравјето на бебињата) е ние да се храниме здраво бидејќи со тоа го правиме зачетокот во грижата за здравјето на нашите најмили. Моја препорака е да исфрлиш се што би ти штетело!
Veke vtor den isti "lazni" kontrakcii koi nenormalno bolat (a imam mnogu bolna menstruacija no ovie bolki sme mnogu pogolemi i od samite menstrualni bolki ) ...edvaj se dvizam ko podgrbavena sum ako se ispravam me tegli papceto koe sto voedno i me boli okolu nego i od levata strana pod nego.....vcera bev do bolnicata pisav vo minatiot post no neznam veke dali e ovaa normalno.... Jas razbiram deka se bolni i laznite kontrakcii no tolku li ? I tolku li se cesti ???? Se macam edvaj se dvizam edvaj sedam a za da se svrtam mislam deka mi se svrtuva vo glava od bolki....se mislam deka ako e vaka do utre da odam pak do bolnicata. Se plasam toa sto mene me boli da ne go boli i na bebeto .... Ve molam ako nekoj e pominal niz ovaa da mi kaze sto da pravam.... P.S i mrdanjata na cucka moja i se namalija no toa bilo bidejki nemala mesto
Како бе толку те боли??? Мене на цтг не ми покажува контракции ама тоа што ме болеше ми рекоа лажни се ама не да паѓам у кома.
Masala sabatini ni vleze vo 9ti Mila jas neznam za lazni kontrakcii...neznam sto da ti kazam,cim pocnale kaj I da e ke se guskas so ubavicata Forko uste si tuka?
Не се плаши. Мене кај лажните контракции ми помогна кога се движев и дишев правилно. Ајде за недела дена ќе се олсениш, бар кај мене беше така.
Здраво сакам да прашам нешто .Мојата братучетка имала секс но пред тоа никогаш немала менструација и дали ќе може да забремени пред да ја добие првата менструација?
Mamicki da prasam i jas da ne ostanam nazad imam nekoi cudni bolki dole Kako da me tegne nesto i boli da ne e nesto da pojdam do gak ako ne?
Eve eve vlegov hahaha konecno zamisli mila inaku i jas neznam kako moze tolku da me boli ama eve boli ili moeto bebce e stanalo epten nabrzina potesko ili na nekoj nerv si odmara hahhaha.....se nadevam simona mila deka vo brzo vreme ke e cul te gospod Inaku forko boli bre hahhah ajde te cekam tebe prvo pa posle jas Kako i da e vi blagodaram na site na odgovorite i se nadevam deka vasite pretpostavki za brzo viduvanje so cuclata mi ke se ostvarat.....ve pozzzz i ubava vecer
Јас еве денес влегов во 9ти месец и секој ден ми се чини како вечност да е едвај чекам да ми почнат контракциите
ana.tinkerbell Секако дека секој ден ти е како вечност... последниот месец мислам дека е најтежок бидејќи мене лично многу ми беше тешко спиењето (врење од една на друга страна) се осеќав како слон,едвај се движев.. Туку поуживај си уште малку па после ќе се гушкаш со бебушот
Сега кога ќе се сетам како мислев дека ми е тешко во 4/5 месец хаха смеа ме фаќа си правев филмови дека ми смета стомакот а тоа малечок колку ми бил се гледам на слики
Хахаха мене најслатко ми беше во тие месеци,таман уште не бев толку многу поправена...али до крај на бременоста претерав...се поправив цели 20 кг. затоа велам бев како слон.За до душа слабичка бев пред тоа...ама што еве пак си ја вратив истата килажа,од 50 не можам да мрднам.А колку што имам читано до 12 кг може да се поправиш за време на бременост...?
Па викаат дека до 15 кг е нормално да качиш на килажа али сeкој си е индивидуа за себе, сите имаме различен метаболизам, јас 15 точно сум до сега, али не ме чуди да идам уште нагоре ако не ме изненади бебчето во меѓувреме