шо и да се јавам пак ќе го добијам истиот одговор што веќе го добив почекај уште малце со болки добиј и тогаш тргни в болница
лелеј алал да ви е ... јас се возбудив што читам дека кај и да е ќе се пораѓате не бе не , царски ќе ди закажам јас , вака не иде
.. Ох срце, Нисо ми беше комшија у Тафталиџе, сега ми кажа мајка ми дека он работи во Куманово. Еве човекот од мала го знам врска немав дека е во Куманово со работа.Дај боже да ти се исполни он да те пораѓа. Инаку се надевам дека си во ок, полека, се ќе биде во ред...
Нисо е многу добар доктор тој ја породуваше сестра ми сега пред некој месец со царски еден од најдобрите мислам дека е во Куманово...но здравје боже кој се погоди тој само да бидеме и јас и бебуш добро.
Незнам шо ми е ама ич не можам да спијам...со сила легнувам во 4 и повеќе..станувам во 7 за боцкање со клексан...па после мачење за да дремнам пак и после цел ден сум како воз да ме прегазил.. Туку ми текна да Ве прашам..кај има од оние мрежи за капење кои се поставуваат на кадичката...ептен се практични...кај да побарам кога ќе идам Скопје??? Оние адаптерине за во када ми изгледаат многу круто и непрактично...можеби се лажам...споделете искуство дури сеуште не сум купила...ајде труднички жени...имајте убаво сонче...
Имав и јас шеста недела, имам уште, а еве скоро осма. Прочитав дека е нормално. Јас сум денес на контрола, синоќа се вративме од одмор. Не можам да дочекам!
Од каде го нарача ланчето со име за цуцла, сакам и јас па Инаку гледам развивте тема за колички, што и да правите немојте со дупли тркалца. Многу се раскрцуваат и кочат. Јас се опремив со количка и гардероба за старт, ми останаа некои ситници уште ама другата недела да седнам дома од работа и ќе си направам список што треба да докупам. И во план ми е да ја спремам со време торбата за во болница бидејќи имам чувство дека ќе излезе некаде на почеток.
Добро утро мами. Денес дишиме. Сум спиела со сите прозори отворени како бебе. Како ни е @DigY ја мислам од вчера? Лепото, ако треба нешто не се шалам, кажи ќе помогнеме што можеме. Да ви посакам убав ден ве гушкам и бакнувам, да сте весели и исполнети денес.
Лелел дали е од паника дали е од норммала али цело сабајле повраќам пак пуштил малку чепот. ајде сега ќе видиме што ќе каже докторот
arna sum eveee, si doov sinojka na svoja raka. toa sestrishtata u remedika se da gi kolja choek edna po edna. ne mozev da gi trpam i si doov. nishto nema od toa shto beshe pred 5 god remedika. da. si. znaete, osven doktorite nishto drugo ne chini.
Добро утро мешковци Ништо не ми менува тоа што е сабота, зш и онака на боледување си бев неколку дена на жешково.А, да, освен што мм е дома денес, а јас со измешани хормони и емоции реагирам на моменти вака, а на моменти вака. Денес конечно ме почасти со клима дома, оти јас си знам како ги поминав овие денови. Вчера ја купивме, па свеки успеа да ги измоли да ни ја наместат денес одма инаку требаше да чекаме уште 3-4 дена, као снашката е бремена, аман ве молам не може да чека на жешково И тоа е, после може ќе го убедам маже да ме однеси да пиеме нешто ладно и убаво на Пелистер Едвај го чекам вториот скрининг да ја почастам беба со нешто убаво. Да помини и тоа па ќе купувам како луда, само да е се во ред. Што беше со @DigY?
Секаде ќе се погоди некој нормално. Тоа е најнебитно моментално. Ти и бебушот како сте? Вие да сте добро, се друго ќе се заборави.
nekoj? edna ne se pogodi bre. da se cudis kakvi seljanki vrabotile. skroz sum razocharana ova ko test pred porod mi dojde. pojma nemam sega kaj ke se poragjam.
Ајде у Систина ондак. Мада ако му веруваш на докторот не би го мењала јас бар него. Ипак е најбитен. Тргни од мене, ги сменив ко чорапи, ама бар сега сум задоволна.
Бтв мислев да не ви спомнувам ама ај да се насмееме. Бев за брисеви конгролни вчера кај мојата во Систина и и кажав за миомот, ме гледаше и ми рече ќе се исконсултира и со Димчев на скрининг на 3ти август, он ќе ми прави. Инаку ми рече, ДЕВОЈЧЕ НОСИШ! УРЛАВ У СИСТИНА. Ми вика не му виси ништо, ама се крие со ноџињата и раче ставал доле. Не е сигурна, на скрининг 100% ќе ми каже. Знам дека е машко, 3ца ми кажаа до сега, вчера и се криеше се измачи да види сиромашката, ми вика леле се крие, ама ништо не виси, не ме фаќај за збор не сум сигурна. Значи еве ме се смеам уште кога ќе ми текне дека е се зелено и плаво купено до сега.
Според мене ич не се мисли. Таму одиш за да се породиш, а тоа е работа на докторот. Цела бременосст те водел, сега да го смениш за сестрите немој. Знам дека односот иритира, ама ти ќе си се породиш, бебо ќе си биде ок, што ќе се замараш со сестрите. Ќе им свикаш малку да ги спуштиш на земја ако треба, ќе му кажеш и на докторот. ОСВЕН, ако се сомневаш во стручноста нивна и дека ќе направат нешто што не треба, тогаш оправдан ти е стравот, ама дека се алапачи секаде се, во секоја болница има по некој забеган. Дојди си во Плодност, сите сестри се многу добри, плус малку поефтино ќе поминеш, а и јас на посета ќе ти идам Леле Лејди, остана девојчево мое немажено сега