se. dvoumam zasto so doktorot ke projdam 20 min a so niv 5 dena. 4 saati voda da cekas i mocka da ti donesat i da ti recat na klima da ja stajs da se ladi mene ne mi e normalno. da ti prefrla zoso si ja budela u 4 stiskaj ne mocaj tolku... e odnos ko za na gak. ne za nekade kade plakjas 3500 od den...
Уште се смеам. Битно ми е добро бебето, и она вика ти треба женско да имаш, така ми стоиш. Инаку ми напомена дека во 21+ сум кај Димчев на скрининг 2 а во 24 кај Драшко за срце бил најдобар во Мк. Искуства девојчиња? За Димчев чув веќе, ама кој е овој Драшко врска немам. Инаку @BirMelek чекај, 3ца видоа такво, не може 3ца да згрешат. Мислам дека сепак е утка, не ми ја давај малата на друг пред време.
@LadyC па и мајка ми ме облакала мене се во сино. Што ти е гајле? Да е само живо и здраво! Мене со син ми во 9-ти месец ми рекоа на ГАК девојче дека е. Имам пишувано, јас буквално се имав спремно за машко и до самиот крај не бев веќе на чисто. Ама соновите што ги сонував, претходно на секоја котрола беше машко, па некако повеќе верував дека е машко, така и испадна на крај. Инаку јас сум денеска некако утепана, сонував како сум го изгубила бебето. Се гледав во огледало и стомакот ми беше мал и свиснат. Кога се разбудив се гушев, ептен се соживеав со сонот. Ужас! Еве сега бебушка како да знае дека сум вознемирена па ме клоца за да се осигурам дека се е во ред и да се смирам. Душа моја. Одам да пијам капучино со мм, да се гушкам со син ми и да се опуштам малку. Имајте убав ден! @DigY без детали, само пиши ни дали е се во ред? Ти добра си? Бебушко? Ништо страшно нели?
dobri sme dobri. mada nekako chisto sumnjam deka ke se iznosime do kraj. bebe e 1200 gr napreden e ama mn tezi i pritiska nadole.. cervixot e zatvoren se si e ok ama ke si lezam. sumljiv mi e...
Јас не знам дали да одам за срце. Нема да верувате, ама докторов мој, иако е во приватна болница, која е негова бај д веј, за се екстра ми вели зошто ти е, уживај си, немаш потреба, не се замарај и сл. Ако треба нешто јас ќе ти речам, верувај му на докторот. Изненадена сум многу пријатно.Се залага за што поопуштено и нормално водење на бременоста, со што помалку оптеретување. Сега на скрининг баш ќе го прашам дали да одам за срцето. Ако ми рече оди ќе одам. @DigY ќе издржите како нема да издржите. Се ќе си биде добро, одмарај се. Па не мора до 40 да тераш ти. Ама 9-ти сигурно ќе го дочекаш. Бебо и онака голем, пораснат е
Da dobar e drasko za toa, ama sorabotuvaat so dimcev i ovoj namerno mu praka pacienti za pari samo i togas koga nema potreba, aj ostaj toa tuku za dzabe od pamet ke te izvadi samo kolku da otides i kaj drasko. On i taka na skriningot go gleda srcenceto detalno i na dopler. Jas na skrining zaradi ova si ja zemav i majka mi poso se znae so zena mu pa super pominav. Inace za strucni strucni si se dvajcata.
Inace, ste primetile li pri vakvo naglo menuvanje na vremistevo deka pomalku mrda bebus od voobicaeno?
@creshicka на нет ги порача мм, незнам точно од каде, ама ги имам гледано и на алиекспрес за по 4-5е. @DigY следен пат свикај им малце на сестрите и закани се дека ќ ги пријавиш на некој одговорен, па дури и пожали се негде дека поради некоректниот однос на сестрите размислуваш дали кај нив да се пораѓаш, после ќе трчкаат по тебе. Битно е сега ти и бебо да сте добри, лежи, уживај, лади се и не се секирај ќе издржиш до крај. Бебето сега нагло расте и имаш чувство дека секој момент ќе излезе, сите го имаме преживеано тоа. @LadyC немој на следна контрола да ти кажат дека се две ајде што и да е небитно, само живо здраво да е . А за облеката јас до 5-6 години се во машка гардероба сум била, пошто роднините многу сакале машко да сум и биле убедени дека машко ќе се роди и само плаво и изразито машки работи ми купувале Инаку јас сум добра, ама неможам веќе, сакам да си го видам малово сонце, ете вчера и капче му купив , го исправ, спремно е
Најважно е да сме здрави и живи. И на мајка ми и рекле маже дека сум. Важно сме понапредни и сме добро. Дај боже само да сме сите добри.
I na mene mi kazaa dvajca doktori deka se maski pa na tranquliti test pokaza dve zenski i sega se gleda deka se zenski
Мешиња мали контракции на цтг...3цм отворена јас сеуште немам болки добиено некои силни....докторот ми рече до вечер да се сместам во ку-во болницата но не знам што да правам совет?
Дoбрo утрo мешлaци Не мoжaм дa престaнaм дa ги гледaм рaбoтиве нa бебуш дa ви се пoфaлиме имaме кoсичкa цaкум пaкум спремен мaл гoспoдин имaм и еднa невooбичaенa сликичкa кoјa реткo се фaќa убaвo бaр тaкa рече дoктoрoв, oд куренцетo и тестисите А другaтa сликичкa е целиoт нaмрштен, кaкo еве ги oвие пaк сo ехoвo ме зaмaрaaт Не ми се верувa декa уште мaлце ќе се видиме, ме фaќa тремa и вoзбудa
мене до 8-ми месец ми викаа дека машко носам и јас си купував за машко работи среќа што не купив многу зашто маж ми не сакаше да купувам мн работи пред време, и во 8 ми месец кога отидов на контрола ми вика девојкава е супер...и јас шок...како девојче викам нели беше машко...па ми викаа не било машко лошо било наместено и се гледало како машко ама ништо не му виси така да 100% носиш девојче ми вика... и така мојот син си стана ќерка
Јас имам чуено дека девојчињата понекогаш се понашале во стомакот како машки, затоа најчесто докторите така грешаваат дека е машко, а уствари девојче е. Поретко се случува да погрешат обратно, да тврдат дека е девојче, а на крајот машко да излезе. Јас здравје ќе купувам на неутрални бои, а и онака повеќе сакам такви бои, жолти, беж, сиви... А и ние премногу се замараме со тоа, а уствари кога ќе се родат децата секој што ќе дојде ќе ти донесе по нешто, шпихозни, бодиња, блузиња на поклон, нема да знаете што да рпавите со толку многу. Кога отидов кај братучедка ми прв пат откако се породи, добро додуша ја дека не живеам во МК и касно отидов детето веќе скоро имаше годинка, ја прашав, што сакаш да купам, дали нешто и треба посебно, да не купам нешто што веќе нели има, ми рече купи што сакаш, само немој алишта, имам премногу незнам што ќе правам со нив. Плус и одма ги надраснуваат алиштата, за 3-4 месеци најмногу веќе нема да може да носи ни блузиња а ни патичиња.
E sega me isplasivte. Vazno da e zdravo i zivo ama jas veke si zacrtav deka e zensko i mnogu I se raduvam. Ako mi ja smenat ke placam znam- kolku glupavo neli?
Тие со близнаци почнуваат со цтг од 34 недела а и претежно порано се пораѓаат. За брисевите ми рекоа од 31 до 36 недела, а и плус докторката од понеделник е на одмор па треба да ја барам замената, која ми беше претходно матична. Подобро порано што го направив за да почнам терапија. Само амоксицилин ми даде за стрептококата, да не пиел некој и нешто друго или вагиналети некои? После една недела ако имам време ќе го повторам само тој брис, се надевам без спекулум ќе го земе. А на цтг ќе одам наредна недела, во 33 недела ќе бидам. @Offspring ти поклон во плик да не и однесе? Не сум во тек, каков пол се твоите, дозна ли?