Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    спаковај се , истуширај се, среди се и правец ку на болница подобро да се следат таму отколку дома да се породиш !

На Lorins, NanaMia, Smizzy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Грешки се случуваат.
    Се сеќавам кога бев бремена со син ми, докторката обавезно проверуваше дали тоа што го гледа на ехо е половиот орган или е папочната врвца за да биде најсигурна во она што го кажува.
    Ако има проток на крв низ папочната врвца (а тоа е тоа за кое мислел докторот дека е половиот орган) тогаш не е сигурен за полот, ама ако утврди дека не се работи за папочната врвца, тогаш е нешто друго, маженце е. :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Јас сакав да и купам играчка од онаа комплет кујна со шпорети и чуда, ама тетка ми веќе ме претркала, дека и потпораснато веќе детето беше. И купив сет играчки со принцеза и замок, со се намештај кралски хаха.
    А поубаво така да си прашаш, ете да не ја прашав ќе и купев кујна, а веќе имала. Викаше братучедка ми имам алишта незнам што да правам со нив луѓево само носат кој и да дојде, верувај некои алишта не сум ни стигнала да и ги облечам а веќе ги надраснала, па си ја дотерувам за по дома хахаха.
    Инаку не се виде пол, јас ја прашав докторката дали е ранод а се дознае, рече дека не е ако се добро наместени, арно ама едното свртено беше со газот, другото со главата и неможеше да види.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Lele nez sto mi e no veke nedela kako stanuvam taka mi se povraka a nemozam da povratam,custvoto sto otsekogas sum go mrazela.Koselini me otepaa 2dena ama ona salam kiselini nisto ne pomaga,kaj ne pomaga pa i od se me faka sreka i od voda sto ne me faka.Inaku moram krv da proveram kako odam i ke mi omalaksaat nozete i cekor nemozam da pustam poveke,dali e do krvta ili do nes dr nez.Alal da vi e sto ste pocnale da kupuvate jas aber si nemam, imajte ubav den:hug:

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Jas vo sreda odam kaj Drasko za pregled na srcenca

6. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Во врска со алиштата што се добиваат јас некако не рачунам многу на нив. Моето се роди сред лето и доби еден куп алишта, арно ама се летни маички, шорцеви, а бројче за 6 месеци. И кога му беа точни, време беше за јакни :). А и некако сите носат за од 6-12 месеци, а за првите месеци слабо. Бар кај мене беше така и врти сучи 70% од облеката му ја купивме.

На Lorins и LadyC им се допаѓа ова.
  7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Второто требаше да го темпираш во доцна есен, па за лето таман ќе му беше гардеробата која не сте ја искористиле за првото. :)

На Lorins, eleni27, Smizzy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    .
    Пиши ми како си поминала плс :)

9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    @Offspring тука сме јас и ти ептен заедно генерациски со дечињата :). Поздрав до вас..:hug:

На Offspring и Adina им се допаѓа ова.
  10. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Какви се тие влошки со мрежа што гледам сите ги додаваат на список за излегување од болница? :tmi:

На Asiana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Јас имав прв ден од последна менструација на 28 март. Е сега стикеров колку точно рачуна незнам, нека врти таму хахаха, инаку термин ми е 3ти јануари. Зимски деца :hug::hug:

На kavadar4anka, pepapa и vitamina им се допаѓа ова.
  12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Во аптека ќе бараш Вир, најдобри се.
    Обична, памучна, подебела од обичната влошка, без крилца.
    Ќе треба да ја носиш стисната меѓу нозе, без гаќи. :)

13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    Јас вакво нешто имав.

Најважно е од најголемите xxl влошки, без крилца, да се има.

На Lorins, LadyC, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.931
    Допаѓања:
    203.191
    Дo чoвекoт е, a не дo тoa кaде рaбoти или кoлку ќе плaтиш. Сестрите изигрaвaaт гoспoдaри, мислиш тие се глaвни. Јaс oд ГАК не мoжaм дa се пoжaлaм, ќе видиме сo втoрoвo кaкo ќе е, здрaвје.
    Сaмo сo леснo дa биде и се кo штo требa дa пoмине. Дaли привaтнo, дaли држaвнo, небитнo, крaтoк периoд е вo прaшaње.

На Freyja и DigY им се допаѓа ова.
  15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    А зошто пак не се расправате со нив кога е таков односот? Фино ти им плаќаш, и сакаш за своите пари да добиеш максимум. Спискај и таму на сестрата, дека ќе ја тужиш кај тој што е над неа и крај на приказната.

16. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Абе нормално е до негде, мене на прв скрининг ми рекоа машко е нема утка, јас се разочарав, многуууу сакав девојче (док чудно ме гледаше) и нерасположена искочив - будала:P
    После си викав абе ајде сигурно девојче ќе искочи, но се навикнав во меѓувреме и додека чекавме ред за втор скрининг на маж ми му викав, само да не е женско господе, ќе плачам ако ми го снема синчево одеднаш хехе. Така да, се врзуваш, го замислуваш, име му мислиш и нормално е така да се осетиш, ама не се секирај не би требало да ти сменат пол :mm:

На BirMelek, LadyC и Smizzy им се допаѓа ова.
  17. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Vazi zdravje vo sreda ke ti pisam

18. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Ај размислиси за друга опција ... еве Систина земи ја у предвид ... и јас искрено поѓеѓу систина и ремедика систина би ја одбрала а и тука негде се со цена ... али заради драстичната разлика во цена а и докторов што ми е таму одбирам Санте ... јас па не слушнав некој да се пожали од Санте од персонал што и е разбирливо затоа што се нова нолница и угодуваат барем сега :):D
    а ти односов за вода што го опишуваш воопшто не личи на приватна болница ... јас директива би побарала да разговарам со некој надлежен па да видам дали пак ќе им текне. и ако де одлучиш за друга болница ова обавезно да им хо нагласиш зашто си се предомислила :)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Да прашам...дали е глупаво зашто малку ми е незгодно....матичната ми ја води цела бременост за се одам кај неа, ама втор скрининг сакам во Систина да го направам, најмногу за да слушнам и од друг доктор мислење....а и таа има опрема да ми го направи и се се мислам да не е глупаво? И после кога да појдам кај неа, како да и кажам ?

20. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    јас искрено сметам дека нема потреба од скрининг во приватна болница ... реално сеа глеаме ... чим тбојава ди ја избрала за матична значи задоволна си од неа ... јас скрининзите ги правев во државна и сум задоволна ем сама си избрав кај добар доктор кој бај д веј ми беше и асистент па имав некако доверба ... немок да мислиш дека нешто поразлично ќе каже друг доктор ...