Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Јас не би правела скрининг на ГАК, кој како сака нека ме разбере, ама еден куп лоши искуства се изнаслушав и изначитав и немам верба во докторите.
    :!: Да не се разбереме погрешно, не ги ставам сите во истиот кош, не ја оспорувам стручноста на докорите кои вредат таму, но доволно е еден доктор да се погоди нестручен или едноставо да не се посвети доволно за време на прегледот и да го наруши реномето на целата клиника поради лошиот исход од тоа.
    @kikin ќе и кажеш дека сакаш скриниг да правиш во Систина, нема тука срам. Имаш право на избор.
    Јас сите скринизи и во првата бременост, а и сега си ги правам кај Коруноски.
    Имам целосна верба во докторот.
    Изборот е мој, никој нема право да се лути или да се чувствува навреден поради тоа.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.931
    Допаѓања:
    203.196
    Нaпрoтив, oд Сaнте мнoгу се жaлaт, дури и некои oд членките тукa, a oсoбенo @AngelOfArh штo имaше нaвистинa лoши искуствa сo тaмoшниoт персoнaл.

@Jagoda123 реaлнo, немa дoктoр зa кoј немa дa чуеш сaмo лoшo или сaмo дoбрo, без рaзликa кaде рaбoти. Зa сите вaжи тoa, фaкт. Кoму кaкo ќе му се пoгoди. Јaс нa пример дoсегa сум зaдoвoлнa oд дoктoрите нa ГАК, пa си прaвев втoр скрининг тaму. Се нaдевaм декa немa дa се рaзoчaрaм и пoнaтaму. А нaјмнoгу лoши искуствa идaт тoкму oд тaму, бидејќи тaму идaт жени oд целa Мaкедoнијa зa пoрoдувaње, дa не се лaжеме. Брoјoт нa пoрoдувaњa вo ГАК и oстaнaтите бoлници, незaвиснo дaли привaтни или држaвни е неспoредлив.
    Зaтoa и тoлку мнoгу лoши искуствa имa, бaшкa штo приватните бoлници прaвaт се штo им е вo мoќтa лoшите искуствa дa не излезaт вo јaвнoст.

На senza.parole, TheSecret и Freyja им се допаѓа ова.
  3. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    епа колку пати сме барале мислење и никој не се најде да сподели искуство така убаво објаснето се ... затоа ќе пишам јас лично мое детално искуство
    инаку еве и од ремедика задоволни до сега па на што личи овој однос...

4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    za sante ima otvoren muabet u temana za privatno mislam. ima povekje zalbi...

На LadyC и l.e.o.n.a 31.07 им се допаѓа ова.
  5. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    @Annath знам дека иста д-р ни е матична . Имаш ли таму праено скрининг? Мислиш ли дека може да ми рече нешто ако праам во Систина? И после како си одам кај неа да види шо ми кажале или....? Стварно не знам...

6. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Znaci ova so cenive vo Sistina sto si gi vadat od rakav mnogu me nervira, se javuvav na info mi kazuvaat edna cena, posle na pregled mi naplakaat druga, vo sredata se javiv da prasam kolku e kaj Dr.Drasko mi rekoa 5200, sega se javiv 5500, isto za vtoriot skrining razlicno ni napratija na mene i moja prijatelka, a celo vreme istite pregledi gi terame i na dvete razlicno ni naplakaat, neznam sto da kazam

7. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    епа јас баш ради тоа не би идела таму ... тоа ме вади од такт ... и не сте први да се пожалите од Систина во тој поглед ... значи сегде си има бре по некока дупка глупава што те разочарува од болницата :@

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.931
    Допаѓања:
    203.196
    Мoже тaa дa ти гo нaпрaви скринингoт, јaс oтпoсле дoзнaв. Бaш кoгa рaзгoвaрaвме зa втoр скрининг ме прaшa кaде сум сaкaлa дa oдaм, не ми кaжa декa мoже тaa дa гo прaви, сестрaтa ми кaжa кoгa oтидoв дa земaм упaт зa ГАК. Претхoднo се имaв дoгoвoренo зa скринингoт, пa не гo oткaжaв. Секaкo тaa ме гледaше пaк пoдетaлнo, еднo пoлa сaaт aкo не и пoвеќе пoсле втoриoт скрининг. Немa дa те терa дa oдиш вo Систинa aкo не сaкaш.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    @DigY си требала да кажеш на надлежниот за "третманот" од сестрите дефентивно. Знаеш зошто?!
    Зошто одиш таму и им плаќаш од ден вртоглави суми за престој и прегледи и на крај си третиран ко партал за твои пари што верувам не се малку што си ги дала.

Навистина луѓето се се понечовечни во болниците..
    А сакаат големи плати и се чаталат дека се медицински сестри. Е со што бре луѓе со паметот и културата ли ваша?
    Треба пред се да си човек па не битно е дал со во систина или гак нели, сепак тоа ти е работа и од тоа живееш, зошто има потреба од нечовечки однос?!
    Народот се повеќе станува без култура и осет.. а тоа се клучните работи пред се што те прават човек и достоен доктор/медисцинско лице.

На Lorins, DigY, l.e.o.n.a 31.07 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас од Санте избегав од Адамова и цел неуслужлив персонал, немање на клима и неорганизираност. Тука се жалев со денови и прокрварев ради неа. Пари да ми дадат не одам таму. Се е искуство.

На l.e.o.n.a 31.07 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Јас не сум одела по приватни болници до сега , не планирам ниту во приватна да се пораѓам...ама кога би и да се однесуваат со мене таму бетер од на државна, на Таа пара, некој ќотек ќе јаде жими се

На DigY и l.e.o.n.a 31.07 им се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ne mozev da se razbaruvam bese osum vecher, deka ke doznae nadlezen ke doznae. ne bev u stanje u momentot a mm pa ich za toa ne go biva...

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Девојки :hai:

Немам ништо за фалење, како и обично.
    Ме болат премногу нозете, налет тие, и глава ме фати. Збудалев од болка. Ништо не помага.
    160 притисок, ми се врти цела куќа. Лежам, одмарам, залудно.

Ќе скренам уште малку. :whew:

На LadyC и vitamina им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Јас бев некни ја видов точката:tmi:рече рано е било што да се каже освен дека има зачеток,па на контрола по 10 дена,веќе ќе биде ембрион и ќе има срцева акција.Ми даде едни таблети да ги пијам и магнезиум.
    Немам никакви симптоми,ни вртоглавици ни гадење,само нервозна сум ама и пред ова бев:)

На kavadar4anka, Lolipop23, Jagoda123 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Jas obleka imam od batkovo, deka prvo i cekano dolgo vreme, od se mu kupuvavme po dve, pa sega super ke mi se najdat rabotite. Krevetce imam, ama ke go ostavam kaj sveki, taka da za vo stanot moram da kupam. Kolickata ne ni se pogodi ic, pa i toa mora da se kupi. Strava se iskrsi, se rasklati bog da cuva.
    ***Ova e muabetot od vcera.

@LadyC ti rekov zensko nosis, ne ti doktori ke slusas :rofl:
    Nokeska spiev dolgo i kvalitetno, fala bogu. Deneska so mm i sinko bevme na dorucek, se najadovme se napivme kafe, meraci.
    Sinko sega zaspa, posle dva saati borba, pa odam jas da se napijam uste edno kafe, da rucam nesto i se razbira da kasnam sladoled :lol:
    Posle standard sema, odime so sinko na setanje, dosega so kolicka ili tocak, ama sega on znae da odi :!: pa si merime ulici peski (facepalm)
    @Jagoda123 svake, dobredojdovte nazad i fala sto ni go razladivte vremevo :*

На Jagoda123, Smizzy, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  16. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.886
    Допаѓања:
    34.312
    Еве не нас во ку-во болки има мн силни но не сме скроз отворени ☺

На Lolipop23, Adina, butterfly.mk и 14 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Со лесно нека ти е тутифрути.
    Само смирено се ќе си дојде на свое место и наскоро ќе се гушкате со третиот најважен член во фамилија.
    Поздрав.

18. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.886
    Допаѓања:
    34.312
    Осеќам силни болки скоро на 3-4мин. Но не сум баш отворена ниту ми пукна водењакот ... Во ред ли е

19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    Колку прсти си отворена?

20. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на: