каква потврда дека се примени? јас сега трба да купувам па да знам што треба да имам фискална сметка, рецепта(ама копија пошто оригиналот ќе ми го земат во аптека) а каква потврда треба, бидејќи планирав сама да се боцкам?
Имала ли некоја од вас вакво искуство-правена сум конизција пред 4г.речиси и да немам грло,сега сум бремена 17нед. со близначиња,серклаж правев пред 3 нед.препорака од др имам строго мирување,ме фаќа стеав дали ќе издржеме барем до 7 ми месец,..некој да сподели искуство
Процесот на отварање е индивидуален и понепредвидлив кај прворотките. Важно си во вистинските раце и следат состојба. Уште колку точно не знае никој, но се ближи големиот момент. Со лесно и наскоро да си го држиш бебушот во раце.
Знaчи сепaк ти нaпрaвијa, кoј ти гo нaпрaви Лaзaревски ли? Сaмo лежење дo вц стaнувaње сaмo, јaс зa некoлку денa влaгaм вo 9ти, лежaм oд 22рa неделa, a бев и oтвoренa. Лежењетo е сaмo спaсoт, џaбе серклaж aкo не се лежи. Сo леснo
Фискaлнa зaеднo сo сметкoпoтврдa oд aптекa, извештaј oд трaнсфузиoлoг сaмo oд клиникa декa требa дa примaш и пoтврдa oд мaтичен зa примени инекции.
Да Лазаревски,да само станување до вц и туш,ама дека близначка бременост затоа ми е страв,инаку лежам од прв ден на трансфер
@eleni27 леле ама ми е безвезе сега да знаеш, сега си го сакам синко. Психата ми се спрема за маже, ќе каже Димчев за 3 недели здравје боже. Не дека нема да го сакам женско, знаеш дека ептен сакав, ама сега чудно ми е.
Собирај сили измеѓу грчевите и смирено. Ти треба и ментално и физички секој атом енергија. Мене лично за побргу да се отварам ми препорачаа шетање по скали. ако можеш прашај доктор.
Neli ti rekoa deka veke e docna za serklaz, neli Lazarevski ti vikase ima vreme, se vide li so nego, sto ti rece, strogo miruvanje li ? Sega koj doktor te vodi? Jas sum so IVF od kaj nego so bliznacinja, me prefrli kaj Petrevska, sega ona me vodi, bas ja prasuvav za serklaz mi rece slednata kontrola pak ke go proverime grloto i ke vidime dali ke treba.
Dali koga pravat skrinig na gak ti merat i cerviks dali treba za cerklaz na 27 imam zakazano a na posledna kontrola mi bese 31mm i mojot ginekolog ne mi preporacuva da pravam samo da lezam
Мене во фондот рецепт не ми побараа, па сега и без рецепт ги купувам. Ти треба: - извештај од трансфузиологија дека ти препишале да ги примаш - фискални и сметкопотврда -потврда од лекар дека таму си ги примала (пример јас некогаш одам кај матична општа ме боцка, некогш во јане Сандански, некогаш бртучедками, а сама шанса нема да се нафатам, ама кај гинекологот ми пишуваат потврда дека таму ми ги ставиле, замоли ги кај матичниот гинеколог и ќе ти дадат потврда)
@wings Баш точно опиша како би се чувствувала во тој случај. Долго време го чекав и тешко ја постигнав бременоста важно ми е само да е се во ред. И јас како тебе имав таква фаца, но кратко траеше. Сега полот ме прави посебно среќна.Башка толку со мм се соживеавме дека е женско, одбравме име, ја замисливме како ќе изгледа и се така... Ако се смени би се чувствувала виновна, за реакцијата кога ми соопштија пол, без везе некако. Да не мислиме на тоа. Само се добро да заврши!
Да за тој абдоменалниот,инаку др.Панчевски ме врати за абдоменалниот касно ми било,тој се правел за близначка бременост во 8 нед.а за обичниот серклаж ми рече немаш грло и неможам да го направам,му кажав на др.Лазаревски ми рече дојди јас ќе ти направам обичен серклаж,ми правеше во 14нед.и ми рече дека убаво сме поминале,фатил највисоко што може и дека дел од вагината ми сошил бидејки немам доволно долго грло,бев на контрола рече дека добро било,сега за 2нед.треба да одам кај др.Петровска
@LadyC јас бев кај Драшко за срце. Матичната нормално ми го препорачува, иако ми рече според мене е се во ред, јас бев за да си бидам на чисто. 2 пати демек се одело, ќе одев и вториот пат, но тој беше на одмор, а јас заминав, не го дочекав. За втор пат матичната ми рече немаш потреба. Кај нас во пп зема 1500 за преглед, претпоставувам мн поефтино спрема ск... Инаку убаво се ме гледаше, објаснува, кажува...јас сум задоволна. Тоа е моето искуство со него
Dva pati se javuvam za cena ednas mi rekoa 5200, deneska 5500, no jas prasuvav za bliznaci inaku se pravi posle vtor skrining od 22 do 24 nedela, ako sakas.
Еве јас се жалам од Санте, а нњма да оди уште многу ќе ја затворат болницата. Лажат, тоа на прво меато, потоа нема доволно персонал а тој што го има е жива превара, од лошо полошо. Размисли уште еднаш. И јас отидов ради докторката ама целокупниот впечаток не гп право докторката нажалост. Од га*от ќе си каснам што не отидов Ремедика или Систина.