Mamicki da ve prasam so kakov prasak/ omeknuvac gi ispravte alistata sa bebenceto.32 nedela teram pa popoleka da pocnam da se spremam
Chicco mnogu ubavo mirisa beliot.Maloto mi ima 2 uste mu peram so toj. Imam probano i cocolino ama ne e toa toa
Кога веќе сте отвориле тема за прашаци, ќе замолам некоја мама од Германија да ми препорача прашак за бебе од овде Инаку женски веќе кај да е влегувам во 9ти, мн ме фаќа страв да не не ги препознаам породилните контракции (можи звучи смешно) и како ќе се снајдам со бебето..
И јас како една членка која погоре сподели, повеќе од година го користам персил сензитив, течниот, со бебе на опаковката. Го има во дм а и во сите маркети. Омекшувач никогаш не сум користела, не гледам потреба. Ќе ги препознаеш породилните болки. Кај мене лично беа типично менструални, но со појак интензитет. Грчеви во стомакот и болки во половината. Како одминуваа саати се зголемуаше интензитетот и се намалуваше растојанието помеѓу контракциите. На 30, на 20, на 15, на 10, нз 5 мин.... Во однос на снаоѓање, ќе иде бабица скоро секој ден. Ако ништо друго ќе ти помогне околу доење и ќе го мери бебушот за да следиш напредок и тежина. Доколку замолиш и со бањање ќе ти помогне.
Јас ептен по докторот се залетав кажими убаво ли ти помина породувањето ... мене самиот чин на породувањр ми е најбитен па подле де друго знам грешам али моментално само на дамиот чин мислам и на ништо друго и си викам идам на приватно за да бидам задоволна ...
Јас си го купив оној био прашок од ДМ, ни бебешки, ни посебен. Дополнително плавење на секое перење ќе иде секако и тоа е тоа. Омекнувач не.
Вчера имав некаков досаден напнат ден, а капак на се беше кога отидовме со мм и син ми во салон за мебел и оставивме 2 сати и кога излеговме гледам задната врата на колата на паркинг отворена до крај а внатре моја торба со телефон, новчаник, документи, новчаникот на мм, се на изволте. Среќа се си беше на место, се зачудив. А инаку јас сум крива ја имам оставено вратата кога го земав малиот, ама ајде еден ум триста обврски после ми беше криво и си се исплакав, а мм мува не го лази, уште вика и да фали се тоа е, ние да сме добри битно. Синоќа имав лажни контракции па и тие ме уморија, ама денес е нов ден, да дојде тато од работа и во шетња
Добар ден мешиња, како сте? Јас го почнав третото тромесечие! И еве ваква сум ... ..Куп измешани емоции..
Jas kandida imam, vcera me vidoa vaginalno i dok mi dade kanasten 1 tableta da stavam a maticnata na odmor mi e, neznam dali da stavam valjda nema nikakva steta od kanastenot, stavala li nekoja?
Ставај, нема штета. Кандидата се пренесува од мајката на бебето за време на породувањето. Мора да ја средиш.
Женички дали приска се прави само на Гак? Како оди со закажување со упат? Дали има и во другите градови?
Добро утро/ден и од мене На повидок досаден ден. Од сабајле го испратив мм со нервоза. Се него му се лутам, не знам оти. Тешко нему со мене вака За да се расположам зедов омиленото јадење си го правам, да @Anetaoh во бт мислам дека и во државна ја прават. Поблиску ти е до бт да дојдиш. Може и во охрид да ја прават прашај си. Без везе тест е тоа знаеш нели? За џабе лупнав 4000 денари јас
Јас сум веќе 38 недела немам посебни мачнини само како да го губам апетитот ви се случува ли на вас??
Матичниот гин ако ти даде упат за клиника, тестот е бесплатен. Иако е статистички сепак јас го направив и би препорачала сите да го направат едноставно за да не ти е шубе подоцна, и секако затоа што на клиника е бесплатен. Ако нема слободен термин ќе ти даде приоритетен упат. Единствено прашај го дали некаде поблиску имаш опција да го направиш бесплатно...