Ako na skriningot e se ok priskata samo ke go potvrdi toa.sigurno taa nema da otkrie nesto sto dr ne video na eho. Preku krv e inace. Ako imas maticen prasaj go dali daval upat za nekade blisku da ne se maltretiras.
bitno se ostvari toa shto zborevme, ako prvoto e poranko ne znachi i vtoroto opushti si se sea i chekaj
На новава машина немам таква опција, има некое копче за повеќе вода во перењето ама кога ќе заврши циклусот, пуштам само плавење коее трае 20 мин Инаку ти ја прашуваше биодевојка за прашок па така го дознав и го купив, читав наоколу па испадна дека све се сведува на хемија и исто е а бебешки а обичен прашок
da, ona kaza za ekoloshkiot shto ti e super izbor. bitno e plavenjeto, pa zatoa spomnav bebeshka opcija deka taa ima duplo plavenje...
И јас по докторите се залетав, ама верувај тоа на крај најмалку битно е, кога нема педијатар да ти го види бебето и кога нема да имаат време да ти покажат трпеливо како најлесно да доиш, кога ќе молиш да дојде некој нешто да ти донесе а нема сестри, кога ќе сфатиш дека они уствари само си играат болница, е тогаш ќе ти стане јасно. 95% кај нив царски раѓаат, ептен некоја да се заинати па да роди природно, анестезиолог за спинал/епидурал нема, као на одмор е, на боледување е, сите на нив на одмор и боледувањд им се, па така ќе ти ја шибнат тоталката па нема да видиш ништо од пораѓај. Глеј нега да имаш отпосле, не на породувањето.
Прв пат во цела бременост и воедно во цел живот ме фатија киселини. Како се справувате со истите? Вчера не бев воопшто добро. И се јавив на матичната, отидовме на болница, ми ставе една инфузија, освежив малку. Сега 2х1 дневно инекции, антибиотици. Болницата ми е на 5 мин, да не лежам, си дојдов дома. За инекциите ке одам само. Утре треба да испитаме протеини во урина. Симптомите кои ги имам сите водат кон прееликсамија, утре ќе го видеме и тој резултат.
Хелллоуууууу! Ме нема а и нема што да се пофалам. Мм вика неможел да ме слуша како офкаммм. А навистина е така. Не ми е слатко ништо за јадење, а кога сум гладна ме копа желудникот и ми се повраќа. Оффф ни самата не се трпам. Ми се спие, лежи, не ми се мрда. Вчера мм ми дава опции за шетање, дете оставање кај баби, јас само незнам викам. За скрининг- и двата ги правев и на Гак и во Систина, за секој случај и чиста совест. За болнициве приватни хаос е - сега една другарка се породи во Систина и вика тоа сестрите ко препарирани се, вештачки, ама тоа е. Што и да одбереме само Господ да не чува. Факт е дека на Гак се фини, ама никаде ги нема. Само викаат аха ќе дојдеме, и никој нема, малку се неможат да постигнат. За прашок - јас си перам цело време со ариел обичниот, само ставајте помалку на почетокот додека беба не пркне и дупло плавење. А омекшивач не ставав до година. И ако почнете со едно и нема на беба реакција со тоа терајте, не менувајте. Исто и за козметика. за запек @TheSecret пробај со чај од модри сливи, нели викаат суви, ама сега има и свежи. Евентуално леленено семе се јогурт, ама некој пишуваше дека не чинело во бременост да се користи. За полот, си викам кај Господ ми дал едно здраво, право дете па уште да бирам. Како е пишано така, ама ако збориме за желби зошто имам едно девојче сега сакам машко. А на сите што ви се први, ќе се чудите колку можете некој да сакате.
Јaс oфкaв нa темaвa сo денoви, ништo aмa буквaлнo ништo не ми пoмoгнa oд прирoднo, немa штo не прoбaв нaд 1000кa пoтрoшив зa мaслa, oвoшјa суви, пa вaквo млекo oнaквo, aјрaни, мед, лимoни, буквaлнo се. Сaмo глицерински чепчињa ми пoмoгнaa пoтпoлнo безбедни вo бременoст 74 денaри нa фитoфaрм. Џaбе тoлку трпев и се мaчев сo прирoднoтo.
Jas od zapekot se spasuvam samo so instant kafe napraveno so mleko i toa pola fildzan ne sum go dopila odma trcam vo wc,so ogled na toa deka i potvrda hrana jadam posto od se mi se gade ova so kafeto mi e super,i varam cat pat kompot od modri slivi