Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Здраво мами! Убав ден од мене, денес турбо работа цел ден, се читаме вечер! :*

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Имаме ;)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ako na skriningot e se ok priskata samo ke go potvrdi toa.sigurno taa nema da otkrie nesto sto dr ne video na eho. Preku krv e inace. Ako imas maticen prasaj go dali daval upat za nekade blisku da ne se maltretiras.

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Нормално е, мене показател дека се ближи породувањето ми беше губење на апетит и слабеење едно -2кг

На simona_darijan му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ti kje go nadnosis taka mi izglea :D

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Море ќути и мене почна да ми се врти таа мисла во глава, а верувај едвај чекам да се породам :)

7. simona_darijan

simona_darijan Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    120
    ФАла ти женска..Кога ти е терминот?? :)

8. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    04.08, ама јас сакам јулско дете :lol:

На simona_darijan му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    bitno se ostvari toa shto zborevme, ako prvoto e poranko ne znachi i vtoroto :* opushti si se sea i chekaj :)

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. simona_darijan

simona_darijan Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    120
    Ние сме 31.07 ама некако се сомневам дека ке биде пред тоа се си мислам август ке биде

На TheSecret и Smizzy им се допаѓа ова.
  11. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    На новава машина немам таква опција, има некое копче за повеќе вода во перењето ама кога ќе заврши циклусот, пуштам само плавење коее трае 20 мин
    Инаку ти ја прашуваше биодевојка за прашок па така го дознав и го купив, читав наоколу па испадна дека све се сведува на хемија и исто е а бебешки а обичен прашок:^)

На DigY и joy1 им се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    da, ona kaza za ekoloshkiot shto ti e super izbor. bitno e plavenjeto, pa zatoa spomnav bebeshka opcija deka taa ima duplo plavenje... :*

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.041
    Допаѓања:
    110.734
    И јас по докторите се залетав, ама верувај тоа на крај најмалку битно е, кога нема педијатар да ти го види бебето и кога нема да имаат време да ти покажат трпеливо како најлесно да доиш, кога ќе молиш да дојде некој нешто да ти донесе а нема сестри, кога ќе сфатиш дека они уствари само си играат болница, е тогаш ќе ти стане јасно. 95% кај нив царски раѓаат, ептен некоја да се заинати па да роди природно, анестезиолог за спинал/епидурал нема, као на одмор е, на боледување е, сите на нив на одмор и боледувањд им се, па така ќе ти ја шибнат тоталката па нема да видиш ништо од пораѓај. Глеј нега да имаш отпосле, не на породувањето.

На LadyC и l.e.o.n.a 31.07 им се допаѓа ова.
  14. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Прв пат во цела бременост и воедно во цел живот ме фатија киселини. |(
    Како се справувате со истите?

Вчера не бев воопшто добро.
    И се јавив на матичната, отидовме на болница, ми ставе една инфузија, освежив малку.
    Сега 2х1 дневно инекции, антибиотици.

Болницата ми е на 5 мин, да не лежам, си дојдов дома. За инекциите ке одам само.
    Утре треба да испитаме протеини во урина. Симптомите кои ги имам сите водат кон прееликсамија, утре ќе го видеме и тој резултат.

15. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    9.499
    Ke stavam, iako neveruvam od ednas ke se iscisti ama aj.
    Nego devojki care za zapek? :worried:

16. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Хелллоуууууу!
    Ме нема а и нема што да се пофалам. Мм вика неможел да ме слуша како офкаммм. :devil:
    А навистина е така. Не ми е слатко ништо за јадење, а кога сум гладна ме копа желудникот и ми се повраќа.(facepalm) Оффф ни самата не се трпам. Ми се спие, лежи, не ми се мрда. Вчера мм ми дава опции за шетање, дете оставање кај баби, јас само незнам викам.
    За скрининг- и двата ги правев и на Гак и во Систина, за секој случај и чиста совест.
    За болнициве приватни хаос е - сега една другарка се породи во Систина и вика тоа сестрите ко препарирани се, вештачки, ама тоа е. Што и да одбереме само Господ да не чува. Факт е дека на Гак се фини, ама никаде ги нема. Само викаат аха ќе дојдеме, и никој нема, малку се неможат да постигнат.
    За прашок - јас си перам цело време со ариел обичниот, само ставајте помалку на почетокот додека беба не пркне и дупло плавење. А омекшивач не ставав до година. И ако почнете со едно и нема на беба реакција со тоа терајте, не менувајте.
    Исто и за козметика.
    за запек @TheSecret пробај со чај од модри сливи, нели викаат суви, ама сега има и свежи. Евентуално леленено семе се јогурт, ама некој пишуваше дека не чинело во бременост да се користи.
    За полот, си викам кај Господ ми дал едно здраво, право дете па уште да бирам. Како е пишано така, ама ако збориме за желби зошто имам едно девојче сега сакам машко. А на сите што ви се први, ќе се чудите колку можете некој да сакате.:inlove:

На Lorins, LadyC, DigY и 5 други им се допаѓа ова.
  17. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Mene mi dadoa 3 kanesten vaginaleti

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Јaс oфкaв нa темaвa сo денoви, ништo aмa буквaлнo ништo не ми пoмoгнa oд прирoднo, немa штo не прoбaв нaд 1000кa пoтрoшив зa мaслa, oвoшјa суви, пa вaквo млекo oнaквo, aјрaни, мед, лимoни, буквaлнo се.
    Сaмo глицерински чепчињa ми пoмoгнaa пoтпoлнo безбедни вo бременoст 74 денaри нa фитoфaрм. Џaбе тoлку трпев и се мaчев сo прирoднoтo.

На DigY, TheSecret и menelele им се допаѓа ова.
  19. natalija86

natalija86 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    175
    Jas od zapekot se spasuvam samo so instant kafe napraveno so mleko i toa pola fildzan ne sum go dopila odma trcam vo wc,so ogled na toa deka i potvrda hrana jadam posto od se mi se gade ova so kafeto mi e super,i varam cat pat kompot od modri slivi

На TheSecret и menelele им се допаѓа ова.
  20. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    леле фала ти многу ... јас се надав на епидурал кај нив па уште да ми речат нема анестезиолог ???!! :@:@