Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Јас мислам претерувате со павење по два пати ,бебешка програма , без омекшивач.
    Тоа се прави ако јави осетливост на прашок или слично.Јас неможам да замислам без омекшивач,па да замириса цел стан на бебе.
    Опуштете се ништо не им колку се издржливи нема да ви се верува.
    Првиот пат ќе купував памперс сензитив и таа во аптека ми вика а што му е на малото,купи си обични памерс нема потреба од претерување.сега е лето едно боди и толку.

На Smizzy, NanaMia и LadyC им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Девојчиња како сте? Јас само што седнав, табаните не си ги осеќам, цел ден чистев, па кај баба ми во посета , па ручек, па пржев лепчиња сега, па садови куп, вц нормално, џогирање, прашини, машини алишта... Цркнав! Ама кога ќе легнам на постела мириса прекрасно. :inlove:
    Ве читам за детергенти, навистина ми е рано за тоа, ама убаво се едуцирам да си знам. :)
    Убаво попладне, јас одам да одморам малку. :*

На Lorins, kavadar4anka и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.045
    Допаѓања:
    110.744
    Ма какви бре епидурал, спинал, ќе ти дојџе директорката да те убедува како во Турција раѓаат. Немаат доктори, што да ти кажам. Ужас е. Празна е болницата.

На joy1, l.e.o.n.a 31.07 и LadyC им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    И јас се мачам со запек и тоа не само од сега од состојбава туку и од порано од кога дојдов овде кај што сум.. уште што не пробував на природно, од сливи, смокви и сите природни работи и ништо не ми помага дури ни лекарства на прородна база пиев, влакна..
    Освен од кафе, кафе не љубам многу да пијам не сум некоја мераклика но пијам по пола заради запекот и ми помага само тоа.
    Ако некој нешто знае некое чаре нека сподели?!
    Неодамна купив и ленено масло и не знам стварно колку е препорачливо не сум пиела но пиев порано и тоа малку од малку ми помагаше дали е во ред да се пие насабајле по една лажица или не?

5. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Гинеколог ми препорача по 1 лажиче ленено семе помешано во 1 чаша јогурт. Така да се конзумира. :)

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Куп стaтии прoчитaв кaде лененoтo семе не се препoрaчувa. Имa и нaши и стрaнски, сите се еднoглaсни. Имa штo гo кoнзумирaaт aмa мене не ми се ризикувaше.

На LadyC и vitamina им се допаѓа ова.
  7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    А што е лошото во ленене семе? Јас го конзумирам, не често ама 1-2 пати неделно знам да си ставам во смути...

8. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    Мoже дa предизвикa прерaни кoнтрaкции и сoдржи мнoгу естрoгени.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    So kakvi sredstva cistite toaleti ?

10. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    9.502
    Lele decki mene mi e strav da go stavam ovoj kanastenov plus so aplikator e, cela bremenost nikakvi vaginaleti ne stavav utrogestanot go piev od strav a i apstinirame. A i malce upatstvovo kontradiktorno mi e ednas pisuva deka za bremeni e so ogranicena upotreba zosto sodrzi koltrimazol (poima neam sto e toa) a od dr strana pisuva deka moze bremeni da go koristat. I sea nez sto da pravam maticnata na odmor mi e.

11. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Аууу не ми се веруе што читам ... цццц
    Фала ти што ми отвори очи ...

12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Стварно ли? Прв пат слушам.
    Јас и во првата и во втората бременост конзумирав секој ден наутро на гладно пиев 1 лаж.ленено семе со топла вода, со месеци, тука при крај прекинав, т.е. ми здосади и искрено да ви кажам, немав ни К од контракции цела бременост, и двете деца ги родив точно на денот на термин, а и со двете пиев.

На kikin и alisijad им се допаѓа ова.
  13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Клoтримaзoлoт е aктивнaтa сoстoјкa нa кaнестенoт. Стaви јa без aпликaтoр, јaс тaкa ги стaвaм, нaтoпијa сo вoдa мaлку сaмo.

14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    dobro utro. jas so doktorot se brkam nikako da de dobieme i sea malku go razbudiv :D mu kazuev so se desi onoj pat od prilike i nekako ko se da mu bese jasno, ko da gi znae. denes sum porucek na kontrola pa ke padne muabet okolu toa kade za porod. nekako sum skroz sigurna deka nema da dozvoli da odam na drugo mesto i ke gi podbere, pa ke vidime so ke rece.
    bebe sega e miren, si igra samo niz stomak, ceka dorucek da mu frlam neso :) jas sum oslabena, bas i doktorot mi rece, ama toa e od sto pomalce jadam i pripazuvam, izbaciv burek banicki a sladoled samo voden cat pat :D da ne recete inicijatorot u temava za sladoled deka se otkazal :D
    aj report od @kikin da cujam pls. kako mi e zence

На Lolipop23, vitamina, Smizzy и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    Од сабајле стомакот ми е мек.. Се извадив од памет:(
    Инаку сум 36 недела
    Зошто??
    Ако знае некоја ве молам кажвајте ;(

16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Пa кaкoв требa дa биде? И мене ми е мек, сaмo кoгa имaм лaжни кoнтрaкции се стврднувa.

На Bebulleee, menelele, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ејјјјј, добро утроо
    @DigY еве ме и мене. На работа сум, ама како ми е времево надвор само за спиење...:) Јас немам избацено мрсни ствари од програма, ниту сладоледи, а треба зашто веќе почнав да осеќам мачнини од истите. Сега моментално на пример многу сакам да си одам дома да си легнам зашо ми се слоши од се што набутав од сабајле, (смути, па сендвиче со сувомеснати, па кафе и тоа не го допив) и не можам ми се згади...:( Инаку се решив втор скрининг да го праам во систина, да чујам второ мислење сакам за мојот бебо, да не биде се само од една, па после пак ќе си појдам кај матичната (белким нема да се лути дека на др место скринингот :) )
    Терапијата со клексаните си ја терам, др недела сум на контрола да видиме дали основите на хемостаза се зголемени и така, тоа е кај мене накратко
    Аааа, не сум ви кажала, оваа недела го немаше го немаше ама сега рстура бебо, игра секој ден а јас сум пресреќна што почнав да го чувствувам, со тато заедно го чекаме да промрда и тоа ни е најубав дел од денот :*

На Bebulleee, vitamina, LadyC и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    До сега постојано тврд ми беше, освен во првите месеци :)

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    Кај да најдам ваква мрежа за на кадичката во Скопје... Ептен е практична...а кај нас ја нема...

Прикачени фајлови:

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.045
    Допаѓања:
    110.744
    Ја има во Џамбо, по продавниците за детска опрема,сум ја гледала ама според мене ова само за првите два-три месеци. Еве го бебо 3 полни денес и не седи мирен веќе.

На LadyC и vesnik им се допаѓа ова.