Ај добро ви утро. Мене некако ко јајнициве да ме болат, се тешам дека е од променливото време. Треба уринокултура да правам, и четврток, петок пак на гинеколог. Само се молам се добро да биде. И во првата бременост викав, ако останам вкава мрзлива тешко мене. Можам само да си лежам и ништо да не правам. Имајте убав ден!
Не ме држи место до следен понеделник денес сум полна 35та недела и уште сеа сакам да идам кај матичната да видам до кај сме ... што мислите вие ??? мене ме фаќа паника зашто несакам да ме фатат болки а јас ни спремна со доктор ни начин на породување ни ништо Инаку бебево нема абер за вртење и уште ди го осеќам главата на лево нозете скроз на десно ...
Лесно е за договарање, ќе се среди. Немој да паничиш пред време. Ако си медицинско лице, барем знаеш како одат тие работи, нема брзање. Нема потреба да одиш кај матичната освен ако немаш некои проблеми, болки, грчеви што не поминуваат од одмарање и магнезиум. Има време за да се сврти бебето, особено ако имаш олни 35, уште цел месец имаш до крајот. Попречно е поставено? Може со вежби да се намести како што треба, ама треба некој да ти покаже.
што е најтрагично кога ги гледав од страна кога идат на прегледи трудници викам аман више озбилно мораат ли на две недели да доаѓаат а сега кога осетив и јас одма е друго ...
400 den e mrezickata. koritceto e 500. hello baby se naogja vo biser od strana na katnata garaza. gi ima i na fb.
мене запнаа да ми купат онаква со постоље и со одозгора за пресоблакање али јас мислам дека нема потреба. видов дека внук ми веќе на 3 месеци лом праеше и мала му беше.. и не ми вреди бе некако 5000 за тоа
Ај добар ден. Активно понеделнички мајчички. Јас сабајле правев уринокултура и крвна, се надевам ќе е се во ред. Денес бебац бар кај мене е помирен. Као ќе клоцне дека е тука, ама некако мрзеливо. Дали и кај вас е исто, деновиве е мирно бајче. Инаку веќе сме полна 19та и движиме накај средина на бременост. Скрининг 2 ми закажаа кај Димчев на 3ти август, ајде да видиме што ќе каже он за миомот и за полот. Да е бебац добар, па се ќе поминам за него. Ве гушкам, убав ден.
Добар ден и од нас! Јас сабајле си закажав контролно ехо на 1-ви август, на 26-ти јули треба да правам Кумбсов, па на котрола да отидам со резултатите, потоа да си примам и Рогам. Еден куп забелешки и закажани прегледи имам залепено со магнети на фрижидер. Среќа што ми стојат како потсетник таму, инаку толку сум збркана, се ќе заборавам. И син ми го обезбедив со ортопедски преглед утрово. Денеска закажав кај Видоевски дури за 19-ти септември. Овие прегледи ми се најголем товар, ако не запишувам кој датум треба да се јавам и за кога сум закажала, на ниту еден нема да отидам, се ќе заборавам. Оваа бременост многу сум неорганизирана и изгубена. Со син ми многу се смеев и родив смешко, сега ќе родам една тотална збунка. Луда комбинација, ќе ме шекнат начисто! Инаку и јас имам чувство дека сум ослабена, треба да се измерам. Не јадам глупости, а и повеќе од два оброци немам во денот. Доцна појадувам, а веќе следниот оброк ми е и ручек и вечера. Пред легнување не јадам, па макар била и мртва гладна. Киселини ме убиваат во тој случај и цела ноќ сум будна. Налет, подобро ќе легам гладна, отколку цела ноќ да плачам од киселини, ужасни се. Јас и безтоа ги имам, па уште и ако сум најадена пред легнување тоа е еднакво на убиство. Одам јас да се дружам со мм и син ми, на доза скокоткање и смеење, вас ви посакувам убав ден!
Добар ден и од нас... Временцето е супер, уште да можев да си поспијам до покасно... Инаку понеделнички еве и јас на работа... За 10тина дена треба и јас да одам на контрола... едвај чекам да го видам малечкото не можам да се стрпам мачнини сеуште немам, супер се осеќам, се надевам дека и ќе биде така и понатаму....
И мене ме боцкаа денес за крв да испитаме и урина. Утре сум на контрола. Синоќа имав толку силна главоболка мислев ќе ми се распука главата, сто пати се разбудив. Сабајле повторно како тешка да ми беше главата се напив парацетамол, па се надевам дека ќе бидам добра во остатокот од денот. Ќе си лежам денес цел ден...
Nemaj gajle od kanestenot..jas vo 6 ti mesec imav nekoja bakterija i mi dadoa da stavam dve dozi kanesten vaginaleti i toa ednata mi ja dade ginekologot od cair kade sto otidov bidejki od taa infekcija istekuvase nesto kako voda od mene i morase da odam tamu a vtorata doza mi ja dade maticniot ginekolog so objasnuvanje deka so edna doza ne se leci infekcija i bakterija...plus piev i antibioti cefaleksin dve dozi, taka da mislam deka nema sto da se sekiras mnogu..bebuska moja e super cekame da izleze kaj i da e i skoro 4 kila e taka da mislam deka ne smeta na razvojot na bebeto ili pak da ima nekoi stetni posledici stom go davaat ginekolozi...
Sto jadete za anemija, za zelezo ? Doktorkata mi rece prvo da probam so seme od kopriva i med i od Zlatna pcela da pobaram nesto za anemija, mi prepisa i B - kompleks pa majka mi mi zemala nekoi na Dr.Wolz kombinacija na b-vitamini, biotin i folna kiselina, pa neznam sto e ova biotin, smeeme li nie da go pieme ?