Жени фала ви на сите, за брзо време секоја да си дочека ваква среќа. Да не ве намачат малецките, се да помине во најдобар ред. Темава и понатаму ќе си ја читам и посетувам, многу ми е драга. Пишав во породилни, но еве и овде ќе кажам, со првото кога се пораѓав, докторот дојде на пола пороѓај не ме ни чепна, едно девојче на специјализација ме породи и соши. Сега со второво моја врсничка, обична сестра, ме породи. Се е на мајката, само слушајте инструкции и без паника.
Јас секое сабајле ена лажица семе од коприви со мед и железото ми се крена супер е сега претходно пиев некои фармацевски срања и никако да крене , природно си е природно !
@Smizzy да ви е живо, здраво и среќно синчето. За железо што и да земате без разлика природно или вештачко, мора да комбинирате со вит Ц и два саати пред тоа и после тоа да не јадете млечни производи. Јас правев некој рецепт - таан, мед, сок од лимон, ореви, бадеми, лешници, сончоглед, семки од тиква, семе од коприва... и може уште нешто друго. Тоа го јадев сабајле плус цедев сок од цвекло, јаболко, лимон, цитрон. Цел ден ме стегаат јајнициве
Колку што се тепав ко мала и носам мушки карактер во глобала, сега у трудноќА се сменив 100%. Прва лига!
Koga vleguvate vo osmi mesec,po kolku vreme odite na pregled,isto kako i prethodno na mesec dena ili porano?
епа тоа ми е муабетот мене ... мојава ме глеаше последен пат у 31ва недела и ми закажа дури за 36та недела, што му доаѓа следен понеделник и баш се замислив зашто толкав период
Јaс ти кaжaв зa неa, женaтa пoјмa си немa. 4 гoдини ми е мaтичнa врскa си немa, сaмo упaти зимaм, рецепти и тoлку зa тoa секoгaш ми излaгa вo пресрет. Следење бременoст никaкo, првo тoa ехoтo и е зa нигде пoсле тaa
знам и блискиве ми се чудат како си ја истерав бременоста кај неа али све викав ајд еупте малце е ... нема да ме види веќе
Јас цела бременост одам на 4-5 недели..денес полна 32ва сум,бев сабајле за брисеви и сега следно ќе одам на 22ри август зошто и матичниот и док од ремедика ми се на одмор до тогаш! Ужас! 37ма недела ќе бидам, се осеќам како без back up да сум
Матичниот мора да има задолжителна замена, мојот е на одмор, но другиот кој му е замена ми отвори боледување на пример.. Ова како инфо за недај боже доколу ти затреба некоја услуга од матичен, упат и слично
Мене исто ми помогна многу семе од коприва, само место со мед јас го мешам со екстракт од јачменов слад http://shop.vitalia.com.mk/product/product&product_id=198 Цел живот сум анемична и сите ми се чудат дека не ми е паднато железото со бременоста туку дури и ми е над нормала што се нема десено со години.
Gruncie znam dekA jas i ti sme mnogu blisku so terminite,pa me interesira dali pocna da gi cuvstvuvas dvizenjata na bebeto
Ама те копка сега а? Стварно неубаво шо праат недоумоци и докториве....па ако не гледаш убаво, не кажувај, сега ќе се мислиш до наредна контрола...
Не ми е се исто нормално, сите рекоа машко, оваа вика женско ама сега, на претходен преглед машко кажа. Другите беа сигурни, само она рече нареден пат сигурно ќе каже, ама пак е мутаво. Сега некако не сакам да ми го мењаат полот откако се навикнав. :/
Lele i jas najdov vreme da pisam Go ladam mlekoto na mali i sedam u dnevna so tel vo raka. Ho poglednuvam stomakot i gledam se ispaknuva i oooop i pak se vrati u normala Sega sto bidna? Sto e ova? Sin mi ne pravese vaka . Vie kako ste? Nie setavme deneska, jas gotova sum za spienje, ama mali e poln so energija ima da me gnjavi do kojznae koga Aj barem e posvezo, se spie noke