Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    Здраво на сите, ме мачат некои работи во врска со бременоста. Во 17та недела сум, и бебето веќе почна да мрда. Прва бременост ми е и многу работи не ми се јасни :$ Пред два дена се извадив од памет од засилениот исцедок што буквално истече од мене , малку ама доволно да се исплашам. Е потоа ништо , се си беше во ред. Во меѓувреме се случува да почувствувам пецкање и да ме заболи како да ме пресекува и сето тоа е по малку. На почетокот докторот ми рече дека сето тоа е нормално и дека е заради тоа што матката се шири. Ви се случувало ли ова на вас?

2. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239

Срцка не се плаши најнормално е, јас сеуште имам таков исцедок и многу ме нервира али тоа е мајка природа што да се прави :) матичната ми рече дека можно било да имам некоја габичка па на брисевите ми покажа дека ништо немам најнормално, и за пецкањето е исто, сега ти расти бебулето па во тек на наредните недели и ке те притиска на органите па ке мислиш дека ке пукнеш можно е и киселини да ти се појават али сето тоа е најнормална работа, не се грижи :*

3. AdrianAAAA

AdrianAAAA Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво сакам да прашам нешто .Мојата братучетка имала секс но пред тоа никогаш немала менструација и дали ќе може да забремени пред да ја добие првата менструација?

Ве молам кажете ми за да и кажам

4. Bebe.Marta

Bebe.Marta Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27
    mamicki dobro utro, kako ste ? sakav da ve prasam, jas sum 7 nedela ama premnogu me
    bolat gradive kako ludi. do koga ke bide vaka :) ve pozz site mnoguuuu....

5. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utroo i od mene mamicki jas pak nenaspana i so bolki vo grbot ama toa e i plus bebevo cela nok ko u teretana da bilo :D . Bebe marta ke te bolat srcka se do 5 ti mesec à Moze i pomalku kaj sekoja trudnica razlicno e i dobro ni dojde ;)

6. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Добро утро женички и од мене. Чим ве нема уште изгледа немате проблеми со спиењето :) Ако, затоа јас и Гладиолка будни уште одамна :D Него да одам јас да се спремам полека, треба на цтг да се оди па додека не фатиле горештините. Бебе.Марта добро ни дојде во клубот, како што ти кажа Гладиола кај секоја трудница е индивидуално, еве јас на пример немав никакви болки, ни мачнини, ништо во цела бременост. Ти посакувам многу, многу весели и лесни труднички денови на тебе и на сите останати трудници :f:

7. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Feminki sovet,,,treti mesec sum bremena se e vo red no sabajlevo malku poveke me boli leviot jajnik sto ne mi bilo do sega taka,,,duri ne mozam dase dvizam od bolka,,dali toa e normalno i kolku trae

8. love4ever

love4ever Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    37
    Мене ме болеа до 5ти месец,што не мора да значи дека и тебе ке те болат до тогаш :)
    се е тоа индивидуално, не се секирај ке помине... и добредојде во клубот,имај лесна бременост :D

9. Bebe.Marta

Bebe.Marta Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27
    dobro ve najdov :) na site neka ni e so lesno i samo za
    ubavini da si pisuvame :) jas sega za sega nnemam ni
    macnini ni nisto samo gradive sto me bolat, ama ako za ubavo
    samo neka e.. ve pozz site mnoguuuu, neka ni e sreken
    veligden na site sto go slavat i izvinete za latinicava od mob.
    sum ukl. momentalno...:*:*:*
    :inlove:

На Cliona, Afrodita25 и TSS им се допаѓа ова.
  10. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    Леле фала ти многу тинкербелл јас се испоизвадив од памет. И на мене брисевите ми беа во ред знаци нема простор за паника. :hai:

11. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    Бебе.Марта јас сум 17та недела и сеуште ме болат. Непријатно чувство ама се намали болката не е како на почеток. Се навикнав да спијам на страна , не ги стегам многу со градници како претходно.Освен тоа користам мрсна крема и мислам дека ги омекнува некако поубаво ми е. И уште нешто, како почнаа да растат :rofl: земав поголем градник и ќе видиме до кој број ќе стигнат :rofl:

12. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Мамички сакам да ви посакам убава вечер, исполнета со мир, љубов, спокојство и благослов кон оние кои ги сакате. Христос Воскресе!

На Cliona, SimonaTino и TSS им се допаѓа ова.
  13. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Za mnogu godini ptaznikov
    HRISTOS VOSKRESR
    Neka ovoj den vi donese mnooogu zdravje I vi go ispolni zivotot so sreka,radost,ljubov,dedecinja
    Ve baknuvam :* mi fali temava,ne e napusta :inlove:

На Cliona му/ѝ се допаѓа ова.
  14. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamickiSREKEN PRAZNIK ZA. MNOGU GODINI vi posakuvam zdrajve Sreka ljubov i MNOGUU bebenca.Forko ni je Nema Fatila u gak ona

На Cliona, macence4 и Eleonorastrumica им се допаѓа ова.
  15. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Христос Воскресе! За многу години нека ни е празников - благослов и берикет~
    Тука сум уште :) Ви посакувам убав празничен ден :* :inlove:

На macence4, Cliona и Eleonorastrumica им се допаѓа ова.
  16. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    Христос Воскресе !!! За многу години да ни празникот на сите! Бог да не благослови со здравје,љубов и леснина :D :D :D Имајте убави празнични денови :rofl: :rofl:

На Forko и Cliona им се допаѓа ова.
  17. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Навистина Воскресе. Нека овој празник на сите ни дава многу радост, среќа и здравје. Имајте убави денови исполнети во мир и хармонија :f:

На SimonaTino и Forko им се допаѓа ова.
  18. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Маченце4 и Клиона изгледа само ние останавме... другиве ги нема :lol:

На macence4 и Cliona им се допаѓа ова.
  19. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    Христос Воскресе за многу години мамички и идни мамички, Многу здравје, среќа и многу нови христијанчиња да се родат годинава, Господ да Ви даде на сите се што посукавате

На Cliona и pepita82 им се допаѓа ова.
  20. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ мир ,срека , и живи и здрави бебчиња на сите труднички нека ви донесе :inlove:
    со лесно на сите идни мами ,да си ги дочекате срекни и весели вашите бебчиња и да уживате во најубавиот период од животот :* :*

На Cliona му/ѝ се допаѓа ова.