Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    И за мене е траст ми, ми објаснуваа и пак врска немам. Ќе видам во понеделник што ќе биде и ќе пишам.
    Фала ти што се потруди да помогнеш. :*

На NanaMia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    @DigY би можела да помогне тука мислам

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.080
    Добро утро.
    Многу девојки се жалат на вакви слични болки баш во оваа фаза од бременоста.
    Кај мене најстрашниот дел беше сечењето како со нож скроз доле. Болката беше моментална, интензивна и буквално ме оставаше без здив. Не се движев(море и не дишев) неколку секунди и ме пушташе.
    Типичните прошетки ми станаа отежнати и морав се почести паузи да правам, навечер цело тело ми беше како расштрафено. Опавчето, стомакот, колковите ,мускулите на нозете беа со болки.
    Потоа во 9ти месец бев пофит од било кога.

Болките во стомакот беа интензивни но сепак поразлични од породилните. Кога дојдоа оние вистинските успеав да ги разликувам.
    Клучно за мене беше дали одкако ќе се напијам магнезиум, ќе легнам во најудобната позиција, чуствував подобрување.
    При породилните болки независно на позиција, тие беа тука. Кај овие лажниве се смируваше.
    Лажниве истотака немаа рамномерен ритам за разлика од вистинските кога со следењето на саат утврдував намалување на интервалите помеѓу болките.
    Лажниве беа со еден ист интензитет, односно наеднаш ќе ме стегнеше и потоа со одмор ме пушташе, за разлика од вистинските кога секоја наредна беше со нијанса поголем интензитет.

Клучната разлика кај мене беше тоа што вистинските беа типични менструални болки. Долен дел од стомак и половина, за разлика од лажниве имаше моментално сечење како со нож, прободување, секундарни болки.

Пиј магнезиум, одмор и набјудувај ситуација секогаш кога имаш од лажниве контракции.

На Lorins, Annath, l.e.o.n.a 31.07 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Диги ми објаснуваше, мене ми е страв да не не ми го продолжат пошо реално ако извадев на време кога крварев ќе ми дадеа ама газдата ме заеба и касно вадам... :(

5. marijaaa20

marijaaa20 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    101
    Насабајле само, си мешам во филџанче една лажичка семе една лажичка јачменов слад на гладно срце.

6. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Девојки, фала на одговорите, сепак е смирувачки кога знам дека и кај вас имало вакви ситуации. Ова ми се први болки во бременост и нормално-грижи.
    Изгледа таков е тој период, ќе пратам само ситуација и ако се појачаат правец болница.
    :*:*

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    abe odi u sistina zemi konzilijarno i sigurno kje ti dadat. poslusaj me. jas do pred mesec dena bev so ista dijagnoza ko tebe, sega sum druga.
    kazi mu na doktorot u sistina deka gazdata zeznak i ke ti dae

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  8. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Јас сум 8 + некој ден, и ноќеска неможев да спијам. Ме болеше и стомакот и нозете. Од промената на времето ми е, многу ја осеќам. Како реума.

На Bebulleee, wings и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Добро утроооо
    На мисла сум, бебо ми го нема од вчера да промрда да ме поздрави.....Ептен сум у думачка....:?:

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ќе ми дадат од тројца рече докторката без проблем.
    Чим викаш ќе дадат со конзилијарно ондак не се секирам. :*
    @kikin и мене ми го немаше да клоца активно 2-3 дена дури вчера вечерта растури. Мислам дека е нормално, така читав и тука претходно членки дека од промените на време се попоспани. :)

На kikin и DigY им се допаѓа ова.
  11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    nekad ke go nema dva dena ama tretiot ke te otkorne. mojot po 5-6 znaese da spie samo i posle lele majko. nemaj gajle :*

На menelele и kikin им се допаѓа ова.
  12. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    А мојата досега ниту еднаш не се јавила да ме поздрави.:( Денес 19+4

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @kikin бебето не мрда само тогаш кога ние го чувствуваме. Многу пати прави движења кои ние не ги чувствуваме. :)
    Пробај да легнеш на страна прво на една, па на друга. Јас така правам кога не ја чувствувам подолго време. Ќе најдам позиција во која не и е удобно и ќе почне да претка. :)

На Lepaaa, Bebulleee, LadyC и 4 други им се допаѓа ова.
  14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ae za edna nedela. zenickite se ponezni :)

На menelele и BirMelek им се допаѓа ова.
  15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    I jas mojov pocnav vo 20 da go cuvstvuvam

На DigY и menelele им се допаѓа ова.
  16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Нежна е бе да, женска па ти :D Туку, што мислите, рано ли е за скрининг 20+ некој ден? Тоа 21-ва недела е нели? Не ми се чека веќе, ме јадат некои црви, се нешто го сонувам докторот, овој скрининг многу ме плаши.:worried: Досега се расположена на прегледи одам. Докторот нема да ме препознае, порано само го смеев на прегледи позитивна бев и многу ме фалеше за тоа. Ама сега некако ме копка некој немир:|

На DigY и menelele им се допаѓа ова.
  17. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    @DigY што напраи вчера у Ремедика ?

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    Јaс нoќескa не мoжев дa спијaм oд oвие лaжните кoнтрaкции. Стoмaкoт кaмен ми беше, дoсегa вo целa бременoст првпaт сo вaкoв интензитет дa ги oсетaм. Плус бебе мрдa и ме зaтегa штo ми е бoлнo и не мoжев дa спијaм. 31+6 сум, утре пoлни 32. Кaкo и дa се нaместев, никaкo не ми oдгoвaрaше. Вo текoт нa денoт веќе имaв испиенo две тaблети мг (МaгЦитрa), третaтa јa испив нoќескa пoсле пoлнoќ. Не сaкaм дa претерувaм сo мг, aмa еве синoќa не дуплo, трoјнo испив, мoрaв и пoсле зaспaв некaкo. Еве сaбaјле фaлa Бoгу пoдoбрo се oсеќaм, дури и рaбoтев нa рaбoтa, не oсеќaм ништo.
    Пoсле сум кaј мaтичнaтa нa преглед (пoсле месец денa), пa дa видиме штo ќе кaже.

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 5star

5star Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    25
    Девојки да прашам и тука, дали некоја од вас има искуство со Др. Бојаџиев во Систина? Благодарам

20. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388

Кога ти е терминот?