Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    treba sepak da se. primi terapija iako ne e opasna.

На Dabi34 и alisijad им се допаѓа ова.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Дa, секoј ден икa, некoгaш и пo двa три пaти дневнo :)

На Lepaaa, LadyIvvy и DigY им се допаѓа ова.
  3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    jas zemav upat za adrialab za bez pari, ama pak otidov remedika poshto Alisijad me predupredi deka znae da ima guzva i penzioneri. taka da za 530 den (koi ke gi dadev na taxi ako odev do tamu) gi dadov na ispituvanje i bev u sabota koa nemase ziva dusa i si lezev u kola. super projdov.

4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ок, имам време сепак да се консултирам со матичната уште цел месец. Tnx

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @kikin 26ta nedela ke bidam i nekoj den. Za vo adrialab mi e upatot. Ne e preku moj termin, samo si odis porano i si cekas. Najmnogu me nervira sto morav da zemam sloboden den od rabota posto neli 2-3 saati trae se na se...ili moze i poveke so se guzvata. Stvarno ima guzva vo adrialab, ama toa e. Taa bese opcijata ili klinika. Mi se cini deka adrialab e podobro. Plus jas go zemav petok...skroz zaboraviv deka e penzionerski den. Pamet za drug pat(facepalm)

6. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    @DigY. Izvini edno prasanje kaj koj dojtor idis vo remedika, i kakov e kako strucnjak ako mozes da mi kazes podetalno.

7. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    @kavadar4anka незнам баш точно, некаде крај на февруари ми е краен термин.
    Некако многу далеку ми е, а деновиве бавно минат.
    Цел ден ме боли стомак, бубрези, нозе и земав магнезиум, се надевам ќе помогне. Ко стара баба сум само туфкам.

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Девојки мои, еве ме мене по некое време, ве читкав, но немав време да ви пишам, спремав свадба, обврски еден куп, се сама спремав, од работа не ми дадоа слободни, и иако беше мала свадба со 30тина луѓе ме исцрпи сосема. :whew:
    Меѓутоа и таа “грижа“ помина и сега останува само да растеме со мешко и да го чекам денот кога ќе дојде на свет ова мало суштество што толку ме загрижува и радува во исто време. :l::sun:
    Инаку во врка со бременоста е се по старо, апетитот од ден на ден ми е се помал и помал, наместо да качувам јас губам на тежина, среќа хемоглобинот ми е добар, па не ме загрижува многу.
    Бебушот го нема се уште да го осетам, ама слушајќи ве вас, ќе морам уште малку да почекам. :)
    Наредната недела сме на втор скрининг, знам дека е рано, ама се радувам што ќе го видам. За потоа ќе размислам што ќе правам, зависи од тоа што ќе го каже докторот.
    Имајте убава вечер, дами мои, уживајте со вашите мешковци! :*

На menelele, kavadar4anka, Lorins и 10 други им се допаѓа ова.
  9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    tamu spored mene site se struchnjaci.

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    Денес ме изненaди мaлиoв кaј мaтичнaтa, кoгa сфaтив декa местo глaвaтa, му ги гледaм нoзете. Се свртил дечкoвo, сегa глaвaтa му е деснo oд мoјoт желудник. И aкo oстaне тaкa дo крaј, нaјверoјaтнo ќе мoрaм нa пoрoдувaње сo цaрски рез, кoлку и дa се тoкмев зa прирoднo. Знaм декa и aкo е кaрличнo пoстaвенo бебетo, мoже дa се прoбa прирoднo, aмa пoтешкo е, и пoрaди тoa е индикaцијa зa цезaреa.
    Ми викa мaтичнaтa декa имa уште време зa дa се сврти (утре сум пoлни 32 недели), a и ми спoмнaa зa вежбите/пoлoжбите сo кoи мoжелo дa се сврти (ги имaлo нa интернет). Јaс стискaм пaлци декa ќе се врaти кaкo штo беше, пoштo си беше убaвo пoстaвенo сo глaвчетo нaдoлу, aмa ќе видиме. Инaку си oдгoвaрa зa неделите, скoрo 2кг е, и срценце, прoтoк и се е oк, пoстелкaтa сo лaкуни aмa ништo стрaшнo. Д-димери вo физиoлoшки грaници зa сoстoјбaтa и периoдoт, пa немa пoтребa oд бoцкaње. Следен преглед зa месец денa, тoгaш и брисеви ќе прaвaм, пa пoсле дa си чекaм дa дoјде денoт Д. И тaкa.

На vitamina, menelele, Lorins и 6 други им се допаѓа ова.
  11. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    Ете ме..за ден два 33 и почнаа паники да ме фаќаат...како балон се чувствувам кој можи секој момент да пукни... Ме фаќа паника,како да неможам да дишам... Цели ноќи не спијам,положба освен на грб ниедна друга не ми одговара...стомак полн со стрии кои ме чешаат до лудило...по цел ден сум скоро сама дома, никаде не одам и ме фати буквално тага...цел ден сум тажна и поспана...и уште поголеми паники ме фаќаат кога ќе се запрашам дали ќе можам да се снајдам, бидејќи две ќе бидат...ох само Бог нека ми е напомош... Искрено незнам дали вака се чувствува некоја од Вас...но јас ко да чекам одвај да се породам...простете ми за моево излагање кое можеби е малку негативно... Но така денес се чувствувам..

На vitamina, NanaMia, menelele и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    @Lolipop23 секој ден се уклучувам да видам дали си пишала што е бебе твое... :D Ви кажаа ли пол? :hug:

13. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Neee mila, mi nemaat kazano seuste, nagagase doktorkata minatiot pat de zensko e, de masko e i me ostavi vo neizvesnost. :D Zdravje narednata nedela v cetvrtok sum na vtor skrining pa se nadevam ke mi kazat:)
    Pozdravce do tebe mila i do sinko vo mesko :hug::*::*

На Bebulleee, Lepaaa, menelele и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    budni ste be zenski

На Jagoda123 и LadyC им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро. Јас будна, да се пријавам. :D
    Ги испраќав сабајлево татко ми и цела компанија на одмор, сестра ми у љубов со дечко и едвај се разделија. Душички, имаат искрена љубов, многу ми се сонциња. Ја па у мој стил - крокодилски солзи за убав помин, нели да ги испратам ко што следи. :rofl:
    Гуш и бац. :inlove: :hug:

Последна измена: 20 јули 2016
    На vitamina, Lorins, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  16. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    И јас да ве поздравам. Денес сум конечно на контрола и се надевам дека ќе го слушнам срценцето. Инаку сум 7+3 и болките полека ми ги снемува, ама мешиња почнаа мачнините кај мене. Позз мешиња убави:hug: :*

На Lolipop23, vitamina, Надежна и 8 други им се допаѓа ова.
  17. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    мене краен термин ми е 22 февруари :) само здравје до тогаш... исто и мене ми минат бавно деновите, едвај чекам да одам на преглед за да го видам малечкото во мене :inlove: на 29ти имам закажано преглед кај матичната, а на 3ти имам закажано за контрола на теродина... :l:

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    eee kolku bavno pominuva potsetete me na toa ve molam, :D

На Lorins, kavadar4anka и menelele им се допаѓа ова.
  19. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Бавно?
    Мене не ми се верува дека сум седми.
    Ми летнаа некако многу брзо месециве. :worried::wasntme:

На Lolipop23, Asiana, Smizzy и 3 други им се допаѓа ова.
  20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ti deka imash eden shto celo vr te zanimava zatoa :D

На Smizzy, kavadar4anka и Jagoda123 им се допаѓа ова.