Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ај добро ви утро!
    Јас денес бев за уринокултура, резултати во петок. И тогаш ќе одам кај матичниот, нели минатата недела ми рече пак да дојдам. Некако ко некој немир имам, само сонувам па ноќеска се разбудив, неможев да спијам, па си отидов во дневна. Едвај чекам петок да дојде, да ме види докторов.
    И јас имам една што ме занимава:inlove::l:, срцка ми е. Збеснува, ли збеснува.

На Lolipop23, vitamina, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @DigY може си во право. :)
    Абе види, од еден до друг преглед деновите ми траат цела вечност.
    Од друга страна пак кога ќе се сетам до каде стигнав, не ми се верува. Уште ми се многу свежи сеќавањата кога го правев тестот, а сум догурала до седми. :)

На Smizzy, kavadar4anka, menelele и 2 други им се допаѓа ова.
  3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    i mene ne mi se veruva deka dogurav do treto. pocnaa ctg da mi turaat ja uste mislam deka sanjam hahahah.
    kako si ti inace?

На Lolipop23, Bebulleee, Smizzy и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Супер сум се додека не фатат пеколни горештини.
    Мачно ми е на топлото ептен.
    Инаку освен киселини кои ме напаѓаат кога лежам/спијам друго ништо не ме мачи.
    Почнав да спијам на повисоко па подобро е.
    Ти и беблак?
    Уф уф... Еве ви поздрав од принчипеса.
    Додека пишувам мислам од стомак ќе ми излезе. :D

На vitamina, Smizzy, kavadar4anka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    arni sme i nie dvajcata, si igra maliot uste posabajle. sinojka edvaj go uspav :D sea bar e ponezen samo koa se luti mava bolno. sve razbiraat ej. ne daj boze muzika da cue odma skoka hahahah

На vitamina, Bebulleee, Smizzy и 2 други им се допаѓа ова.
  6. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    Zedov merix bebeski prasak i chicco omeknuvac za alistencata od bebusive...ama voopsto ne mi mirisaat na bebesko...se iznervirav...ocekuvav kukata da mi zamirisa na bebesko...neznam so da pravam.. Sakav duel bebeski senzitiv da zemam i prasak i omeknuvac ama mi kazaa deka go nemale redovno vo prodazba...

7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    omeknuvachot stavaj go posebno u topka za techen detergent otkako ke isperesh i pushti brzo perenje bez temperatura. e toash celo maalo kje mirisa.

8. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Бев на преглед 37г.н бебето пораснато спремно за излегување , цервикс 2.5 омекнат и малку сум отворена. Др. Ми рече лесно ќе одел пораѓајот да се движам и да уживам ми закажа преглед за една недела ама јас се прашувам дали ќе истерам уште една недела баш сакам уште малку да си е само мое бебето :)

На Saraa, letters, Lolipop23 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Женииии, Здраво и од мене!!!
    Резултатите од крвна слика и урина си ги зедов, хемоглобинот маллку паднат ми е, 11 :(, и железото исто, последно ми беше 30, сега ми е 14 :) леукоцити за 0,2повисоки, еритроцити за 0,2 пониски...Ваљда не е проблем.
    Инаку, тоа CRP ми е 1,4 а треба помалку од 3....Значи ОК сум вака сега за сега :)

На vitamina, menelele и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @menelele за немир и соништа не кажувај. Не бев ваква на почеток, убедена бев дека се ќе биде во ред. Како врви времето, се повеќе ми текнува за жени што имале спонтан во 6-ти месец, бла ба бла... Сношти го сонував докторот како на скрининг не беше задоволен.
    @kikin Ќе мора да поработиш на железото. Бебо е добар, од тебе го зема, ама и тебе ти треба. Јади си семе од коприви со мед, да не се труеш со хемија и плус ефикасно е.

На kikin, LadyC и menelele им се допаѓа ова.
  11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Абе и ова 14 е во граници, нели од 9 е до 31 железото...А не дека не јадам мед, мед јадам секој ден, ама семе од коприва не :( КАј да купам такво?

12. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Не ме сфаќајте погрешно, ама незнам што толку сте запнале за прашаци и омекнувачи, па уште и да мирисаат. Прво јас мојата постелнина и алишта ги перам со многу малку омекшивач, ствам колку да се рече, а не па за бебе. Јас и со педијатарот зборував за првото дете, нема потреба од хемии се додека цица и облеката е чиста. Нормално ставав прашак помалку и на дупло плавење и тоа беше.
    Доволно е ко ќе си ги мириснете бебињата да ви мирисаат на бебе и убавина. Природно.:inlove::inlove::inlove:

На Saraa, Lolipop23, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    И јас земав резултати од крвна пред некој ден, се ми е во граница, ама железото ми паднало од 18ка на 13.6. Нормални граници ми пишува на резултатот е од 10.6-28.2. И јас сакам да земам од тоа семе, ваљда може да се најде во продавнициве за здрава храна?

На kikin и menelele им се допаѓа ова.
  14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Во секоја продавница за здрава храна.

На kikin и LadyC им се допаѓа ова.
  15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Значи си мешам семе од коприва со една лажица мед и си мљацкам секое утро...Така оди процедурата? Толкава количина треба, една лажичка?

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Значи кај да е, тука е :sun:

Цтг ти направи? Ако да, мирно беше?

17. Mimice

Mimice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    92
    Odi vo adrialab sto se naoga na vodnjanska, jas tamu pravev skrien seker vo petok :) i tamu nemase guzva ic me bocnaa ednas koga otidov si sednav, mi dadoa da pijam serbet a tamu vo cekalnata epten e ubavo i udobdno taka sto 2 saati nema ni da gi osetis koga pominale... pozzz

На Kristula, menelele и kikin им се допаѓа ова.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Нa вoдњaнскa кaкo штo знaм oдaмнa гo немa, сaмo киселa вoдa и тaфтaлиџе.
    Истиве инфoрмaции стoјaт и нa нивнaтa веб стрaнa.

19. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Така една лажичка мала мед, една семе од коприва. Е сега не е лошо и Витамин Ц да внесуваш со тоа, дали лимон да си цедиш па се да си измешаш или Вит ц да пиеш во таблети. Ја обично си правев мала количина за неколку дена во тегличе и си ја чувам во фрижидер. Лимон, мед и семе од коприва. За да не секое сабајле цедам, мешам........

На kikin и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  20. Mimice

Mimice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    92
    Mene posto matcnata mnogu kasno mi gi dade site tie pregledi da gi pravam, jas skrien seker pravev kraj na 7-mi mesec i go pravev tamu, bas se javiv i na tel kaj niv i mi preporacaa tamu da odam znaci toa bilo pred mesec dena sega veke sum 39+3g.n http://www.synlab.mk/mk/doma/za-nas/kontakt/skope-centar/