а ако одам во приватна на породување ги бараат резултатите така ??? многу ми е мачно бе тоа зимање брисеви чим тоа ми е мачно како бебево ќе искочи од таму
Што направи мила? беше ли ?слушна ли? ајде чекаме убави вести,мене ме чека тоа...некако страв ме фаќа
Морам да те скарам. Немој да го држиш лаптопот врз стомак. Не е убаво за никој, особено не за бремени.
Мене ми ги земаше во 30та полна сите брисови и тој за стрептокока. Но другава докторка смета дека е рано земен тој за стрептокока и сега ќе ми земаат уште еднаш во почеток на 37ма...
Цело време така ми стоеше пред да затруднам. Сега и да сакам не можам, ме клоца. Му тежи се, најмногу газето. Нема веќе, прифаќам веднаш позитивна критика п.с. ве чешаат ли многу стомачињата? Леле луѓе до црвенила го корнам чешајки колку и да го мачкам понекогаш...
Јас утре одам...само гледај да има време за лекување, ако не дај Боже има нешто, мене тоа ме плаши...оти цело време мислам ќе се породам порано, не терам до крај...
иако викаат последниот брис е без спекулум сепак ми е језиво да не се предизвика предвремено породување само ради тоа ми е ...
Те сфаќам потполно... Јас во 36та недела бев на преглед и овде ме прегледуваа и со прсти, буричкаше внатре...чути нема ништо последица... А и пп еднаш на цтг ми јави контракции и пак ме проверуваа дали сум отворена, тоа и порано од 36та...
Мамички јас овие денови само сум во некој мидли дали е бебето во ред дали до крај ке бидеме во ред сега дум 23 недела, па и свекрва ми само некои сонови ми кажува лоши од ум се вадам, дали и вие имате такви мисли? преплашена сум
И јас сум истата мила плус хипохондрик сум голем, до пред да останам бремена се плашев за мене, сега уште полошо, се плашам за бебушот, многу лоши мисли ми доаѓаат, што ќе биде, како ќе биде.... на кој и да се пожалам сите ме критикуваат да не сум негативна. Но јас навистина пробувам да ги отргнам тие мисли, се трудам но сами ми доаѓаат. А на сверкрва ти затни и ја устата, уште тоа ти фали, наместо да те утеши уште повеќе те загрижува, цццц, какви се луѓе постојат.
Da normalno e i jas posle imam bel iscedok od vaginaletata utrogestan a imam i parcenca vo urinata skoro cel den,pagja toa sto e ostanato,normalno e
уф ми олесна што не сум само јас со такви мисли ама едвај чекам во петок да одам на ехо инаку ке збеснам, добро е што го чуствувам бебо да мрда
Не е за утеха, ама знам олеснува кога ќе чуеш дека има и друга будала како тебе. Така ни е програмиран мозокот, ете колку и да се трудам ми прелетува таква мисла по неколку пати на ден. Инаку за други работи сум оптимист во животот, ама кога станува збор за здрајве мое и на мои блиски многу се плашам.
па и некои паметни особи во околината ке искоментираат ауу за таа недела мал ти е стомакот и акде да те видам не мисли