Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Иста сум. Одма трчам на лекар, се потресувам и паничам. Ама имам големи трауми од детството со мои најблиски и мислам дека се тоа си придонесе да сум таква. Се плашам за мене, за бебето, за мм, моите... Катастрофа. Само не знам да ги исконтролирам стравовите сега за разлика од претходно.

На kavadar4anka, pepapa, mar_mar и 2 други им се допаѓа ова.
  2. marijaaa20

marijaaa20 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    101
    и јас исто цело време на стомак ми беше лаптопот ама од коа забременив прекинав.. последно и најдобро шо купив е од икеа таква масичка како за доручек во кревет.. моментално ја користам :) сигурно има и тука во скопје.. :)

На Delfina15, vesnik и LadyC им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Леле сакам масичка за доручек! Мора да си најдам масичка за доручек! Фала на идеја . :*

На kavadar4anka и marijaaa20 им се допаѓа ова.
  4. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    имаш во Меркур мислам ;)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Последниот брис е жива смешка.
    Без спекулум, без брцање внатре. Површински проаѓа околу вагината и анусот и толку е.

На l.e.o.n.a 31.07, menelele и DigY им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ете сега знам и кај да проверам. ;) тенкјууу :*

7. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Ве читам за последниве брисеви и незнам дали да се смеам или плачам, на себе нормално!
    Завчера ми зема, 32ра недела, само 2 бриса не сите оние...стигам во институт да ги предадам, си го гледам упатот и пишува вака: ГБС некоја кратенка тоа е вероватно стрептококата и листерија!
    Ало луѓе каква листерија во вагина, се чудев додека чекав на крај си реков не сум лекар да се правам паметна и оставив така...ама сега гледам никој тоа не испитува од вас:lol::lol::lol:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    :)
    По некои нови правилници задолжително е и ваков брис (листерија)

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  9. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Е ова не сум го знаела, значи матичниов у тек со времето е супер ама оние 4 бриса можел да ми ги земе пак за секој случај

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    И мене само за стрептокока ми зеде другите 4 не :^):@

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Tuka sum svake :D Od zetko tvoj i od rabotava moja ic vreme nemam za forumov.
    Crvcinjata dobri se, pretkaat vo mese, gornoto e nemirno, a dolnoto samo me pozdravuva kako da me gali.
    A be deneska odam kaj maticnata da zemam uput za transfuziologija i za na klinika i mi vika sestrata- uput za poroduvanje???:?: Ne be 23 ta nedela sum :?: I mi vika, pa masala ko za 10 mesec izgledas (facepalm)
    Uste sega????
    A znam deka taka izgledam, bar taka se osekam (facepalm) podvizen tenk (facepalm)
    Dobra nok zenski :D

На LadyC, menelele, Jagoda123 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Еве уште една будала :hai:
    Секој ден иистите мисли дали е во ред , дали ќе биде во ред јас, бебо , сите други. Отсекогаш сум знаела да си праам филмови ама сега ептен се невирам кога ќе ми дојдат црни мисли. Му кажувам на мм и само ме кара а објаснивам дека не е до мене, понекогаш е посилно, сакам да ги откачам тие мисли ама пак доаѓаат. Добро е не сум само јас :)

На mar_mar, kavadar4anka, menelele и 2 други им се допаѓа ова.
  13. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    Не сум била единствена...пред некој ден баш имав пишано како ми е...можеби е од хормоните???
    Женички спијате бе навечер??? Јас до 5 сум будна секоја вечер и спијам се на се 2-3 час.

На mar_mar, kavadar4anka, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    Изгледа само јас дежурна сум...туку сакав да ве прашам...какви ви се градите??? Јас сум 33 недела и ми се прилично меки а имам големи гради... Кога се полнат со млеко...една другарка ме праша дали ми дошло млеко...јас прашалници...како да ми дојди млеко...можи смотана сум... Дај просветлете ме...

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ќе ти дојде откако ќе се породиш. Сега може да имаш само колострум по некоја капка.

16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    zenicki kako ste?
    @vesnik zaspa li konecno?

17. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    @DigY шо прајш ма олку рано, оди легни си наспиј се :)

Добро утро жени

Абе стварно имам мака со бебо деновиве, ептен е прзелив....подмрдува еднаш во денот...Не е страшно, така?

18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    sho praam? eve chekam da pishesh za da ti kazam deka e normalno nekoi denovi da se mn nezni bebencata. :D ne se sekiraj za den dva kje barash da e miren..

На kikin и eleni27 им се допаѓа ова.
  19. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Да не ме кара сваќата @Jagoda123 , да не расипеме сватовство, еве да пишам и јас.

Јас ретко спијам навечер и многу малку. Иначе вчера си закажав контрола на клиника и тоа кај д-р Ќаев, кој ми го препорачаа како најдобар. А бе толку сакав да одам он да ме прегледа, што кога ми рече сестрата има термин кај Ќаев ќе почнев да денсам од среќа (poolparty)
    Туку, кажете ми што да правам за на трансфузиологија. Приоритетни упути не даваат. Термин имам на 08.08, ама доцна е. Имам лакуни на постелката и морам да проверам хемостази и димери. И ќе морам клексани. Ама морам кај трансфузиолог. И сега утре треба да одам со упутов што ми е со термин, да им го кажам ова и као наводно ќе ме примеле :?:
    Или опција приватно. Каде? Колку пари е?
    И што се ова лакуни??? Од нив децата не качувале на килажа???

@kikin нормално е. И јас така се плашам, посебно зошто едното ме тепа, во буквална смисла на зборот, а другово само ме погалува. И си викам, добро нормално ли е, едново да е вака мирно :D

На Jagoda123 и menelele им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    Во Воена оди, јас таму правев пред некој ден, исто со приоритетен упат, ама да си во 8 и пол таму, по можност и порано, за да ти дадат предност. Јас бев со мм, иначе немаше да ме пуштат, ќе тепаат пензионерине ми се чини. Мм се буташе таму, мене страв ми беше да влезам во гужвата, да не ми направи некој белја, скраја да е.

Има и приватно, во Хемолаб кај Броз кафулето, 2200 е, целосна кс со д-димери, плус мислење од трансфузиолог (некој што работел и на државна), ама ако треба да се боцкаш, нема тие резултати да ти ги признаат во фонд за рефундација, пошто се нели, приватно.

На eleni27 и DigY им се допаѓа ова.