Добро утро девојчичи. Го осеќам бебе клоца да станам, не му се лежело повеќе. Среќа уште не боли не е големо па вешто го игнорирам кога ми се спие. Неделиве некако ми летаат. Се повеќе осеќам како ми се качува бебчето нагоре во меше. Моментите на клоцање се прајслес. Убав ден мами
Не е дозволено креирање на приоритетни упати во Воена. Затоа ми дадоа со термин. А бе ќе одам утре, јас во автобус се карам со пензионери да станат да си седнам јас, така да не им се замарам. Само како ќе ме примат незнам.
Повеќе од 1 месец не даваат приоритетни упати за трансфузиологија и јас секоја недела се влечам со тој првиот што го имав за мај...кажувам дека е итно гледаат месец не поминало, викам мора на контрола а нема приоритетни, почекувам малку ама ме примаат...Ова за на клиника зборам. Пробај, ќе те пуштат 100%
Digy vo 5 legnab vo 7 stanav...nervozno normalno...pa i nekoi mozolcinja mi se javuvaat po teloto,po nozete i racete...me cesaat epten...i tie mi plus... Neznam so da pram...dali da odam na kozen lekar...ludilo me faka...
Во понеделникот мене ми дадоа приоритетен упат баш за Воена, а за клиника знам дека нема, повеќе од месец дена. Јас првиот пат правев приватно, ама сега се јави потреба пак да правам, па сакав државно, не се малку 2200, а и зошто да плаќам, кога реално, имам осигурување и бесплатни треба да ми бидат сите прегледи.
Со што се мачкаш? Мене многу ме чешаше на почетокот со што и да се мачкав дури и до кокосово и мо се појави и црвенило. И купив на хип путер за тело тој е за бремени против стрии, еднаш се намачкав и ми помина и црвенило и чешање и продолжив да се мачам и многу сум задоволна. Пробај ја не е скапа 335 ден.
Со павловичева и АД капки. Ама многу ми лепи на гардероба. Инаку смирува ама склет создава од што ми ја лепи гардеробата на мене. Путеров го има во ДМ или Космо? Или секаде може да го најдам кај што има колекција на хип? Ти благодарам, навистина ми е проблем чешањево понекогаш.
Zeni Zdravo, ve citnav kolku mozev, nie sme veke vo 31 nedela. Malku ke se vratam nazad za zelezoto, mene mi bese 8.5 pocnav da jadam med, taan, orevi I seme od kopriva, imam izedeno tri twgli, I koga bev pak za proverka zelezoto se kacilo na 17.5. Inaku mislam deka se stava po 300gr med I taan 100 gr seme od kopriva I 100gr orevi, se mesa I si srkas po dva tri pati vo tekot na denot. Jas sum zadovolna, I sega ke si naracam nova doza, bebo treba golem da raste!!! Ubav on si prasnal, stomacko mi e pogolem ama pomalku go osekjam bebeto. Inaku vo osmi se vleguva so polna 31 veke 31+ ili 30+???
Мешковци Читајќи ве за стравовите кои ги имате, малку се смирив сфаќајќи дека не сум единствена и дека ова не е некој лош знак. Друго...денес мачнини ме убиваат, а со колегиве ќе сме оделе на топено сирење. Не откажувам, ќе пробам да јадам Беба не мрда уште. Стомак ме чеша, ама од пусто заборавање само 2 пати сум се намачкала досега. Мојата крема е многу убава, не лепи и одма се упива. Мразам да ставам крем во лето. И рацеве ко на баба ми се поради тоа.
Другарки ве молам на помош која знае. Денес ќе мора да земам извештај од мојата од Систина а утре од матичен предлог пропратен со др документи за да одам на лекарска комисија во понеделник. Нема да можам во еден ден, утре е втора смена мојата докторка во Систина а матичниот е на работа до 4. Имам две прашања: 1.Има ли врска што не се од иста дата двете мислења, јас мислам нема да прават проблем специјалист што ми дал денес а матичен предлог утре? 2. Кај матичниот ми рекоа до 1 да одам во Букурешт на лекарска комисија во понеделник, ама еве тетка ми вика иде по азбучен ред. Некоја да била да вадела во Букурешт боледување да ми помогне? Ви благодарам
Mislis na onaa ulica sto e kaj ou kiril pejcinovik? Ako e taa, tamu odam. Ama iskreno do sega sekogas mi bilo mnogu guzva. E sega sum odela nakaj 9 saat, mozda treba porano. A inaku dva pati se bocka ili tri? Mene mi e izgleda visok pritisokot. Ke pijam eden limon sega. Na rabota samo toa mozam da najdam. I nesto tahikardija ko da imam. Dali mi e od premor? Vcera preterav. Na mm mu bese rodenden i otkako si otidoa gostite se sobravme, pa posle koga zemav da mijam, da brisam, pa i izdzogirav i na kraj se banjav a nisto od toa ne bese itno da se pravi. Bozem denes nema den! Ako ne mi e poarno begam doma
по азбучен ред иде да. има број на гугл пиши ке ти даде,ке се јавиш ке ти кажат која смена си ти по презиме. адервајс, нема врска шо не е од ист ден.
тенкјуууу. Инаку бројот на нет е од ресторан а пишува лекарска комисија Букурешт. Ми се раздраа келнерите дека сум била 300та што им ѕвони денес.