Hristos voskrese mamicki i idni mamcki imajte ubava praznicna nedela.... Jas sum seuste tuka bolki ovie dva dena imam namaleni t.e epten malku sporedeno so minatite denovi......se mislam da ne e zatisje pred bura ili sega ja fati inaet bidejki dvapati ja zaprevme pa sega ke si turkame do kraj pa i na sila ke treba da ne vadat hahhaha.....
Премногу се радувам на празникот, а посебно на фактот што здравје другата година со бебе ќе си одиме во црква на Божиќ и Велигден, па на празничните ручеци кај бабите и дедовците... Преубави моменти!!! Нека ни се среќни и вечни Велигденските празници на сите!!!
Dobro utro mamicki jas pak so bolki vo stomakot neznam veke sto da pravam pozz do site i imajte ubav den
Некои се мачат од болки а други пак оти никако да ги фатат болки .И јас утре планирам да одам кај матичниот да видам што е работата со ова моево бебе.Терминот помина на него не му се излегува а мене не ми се чека повеке.позз и имајте убав ден
не се секирај маченце мора да испадне па нема вецно да биде во стомакот мојата 16 дена над термин си поседи па на крај пак со провокација си испадна кога сакаше во 33 недела не и дозволивме ја сопревме па потоа до 42 гн си седеше во мешко
Знам дека мора да испадни кај и да е но чудно ми е што сите се жалат на предвремени и лажни контракции а кај мене такво нешто нема хехеех ниту лажни ниту вистински
Мамички како сте денес? Јас еве веќе три дена имам болки во кичма ме болат коските некако...пешачам почесто ама и тогаш ме боли и кога лежам не знам веќе денес влегувам во 19 гн па си викам ако од сега ме фаќаат болки во кичма несакам да помислам за понатаката кога мешко ептен ке порасне
И стомакот ми е спуштен и кичма ме боли на моменти и ми се стврднува и место нема да мрда и ИНАТ не искача Офф уште колку има?
Kako uste kolku, pa ti pisuva dole vo label-ot, uste 11 dena Se salam malku da se nasmeeme, ajde tolkav pat pomina za uste den-dva ke pomine brzo ne se sekiraj
Форко срц и јас само си бројам само си пресметувам, се плашев пред 9ти да не искочи па сеа се плашам дали ќе седи до крај веќе сафра ме фаќа и мене ама јас знам зашто твојата не сака да искочи - мојот го чека
I mojata cucka bese zaletana da izleze na dvapati hhaa asega ja fati inaet pa ke si posedi valjda hahaha..... Ana mila posle Forko sme nie na red....sega veke stanuva zesko i tesko se nadevam deka ke se predomisli i ke ja izraduva mamicka porano haahah
И јас сум во ред со вас Во Саботата бев на цтг на ГАК, па ехо преглед ми правеа пошто нешто не беше во ред со цтг-то веројатно, но незнам што никој ништо не ми кажуваше мене само гледаа во листовите и ми рекоа да се вратам за пола час Фала Богу излезе се ок со бебушко, ама стопати сите ми потенцираа да дојдам одма ако забележам воденикав секрет, и како да ме спремаа секој миг дека можам да се породам. Инаку на ваг. преглед, го чув докторот кога и рече на сестрата: Омекнато е хххххх?!?! Почната е она ххххх?!?!? 2 сантими и врв од прст. Може скроз било во друга конотација, ама мене ми се направи ептен параноја дека почната сум да се отворам.
Сабатини јас не сум верувала коа ми викале последниот месец дека едвај ќе чекаш да се породиш али еве сега сфаќаме зашто така викале ајде уште малкуцка се бројат на прсти деновите така се тешам, ние па отворени сме и двете можда тоа да е знак дека порано нешто ке се случи веќе не е ризично фала богу , А HeidiDiWalt штом така си мрмореле можно е и ти да си отворена али не е страшно тоа баш убаво
Мислам дека уште ти е рано, најубаво прашај си го гинекологот, дека јас кога сакав да направам некој заб дека лом ми беа мене ми рече мојот без анестезија, ама јас отидов накај 7ми месец прв пат...