Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Вистина Воскресе !!! Многу здравје, среќа, љубов и со лесно нека ни е :)

На Cliona му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Hristos voskrese mamicki i idni mamcki imajte ubava praznicna nedela....

Jas sum seuste tuka bolki ovie dva dena imam namaleni t.e epten malku sporedeno so minatite denovi......se mislam da ne e zatisje pred bura ili sega ja fati inaet bidejki dvapati ja zaprevme pa sega ke si turkame do kraj pa i na sila ke treba da ne vadat hahhaha.....:* :* :*

На Cliona и SimonaTino им се допаѓа ова.
  3. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    Ги има многу не сме сами но нам ни е најтешко хеххех :D и затоа сме овде од утро до мрак :sweat:

4. Paleshka

Paleshka Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Премногу се радувам на празникот, а посебно на фактот што здравје другата година со бебе ќе си одиме во црква на Божиќ и Велигден, па на празничните ручеци кај бабите и дедовците... Преубави моменти!!!

Нека ни се среќни и вечни Велигденските празници на сите!!!

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki jas pak so bolki vo stomakot neznam veke sto da pravam pozz do site i imajte ubav den

6. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Па добро бе Гладиолче што ти вика матичниот? Добро утро :*

7. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Ne sum bila srcka kaj maticniot utre ke odam denes ne raboti à u gak Strav mie da odam ti Kako si mi

8. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    Некои се мачат од болки а други пак оти никако да ги фатат болки :sweat: :sweat: .И јас утре планирам да одам кај матичниот да видам што е работата со ова моево бебе.Терминот помина на него не му се излегува а мене не ми се чека повеке.позз и имајте убав ден :*

9. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    не се секирај маченце мора да испадне па нема вецно да биде во стомакот :D мојата 16 дена над термин си поседи па на крај пак со провокација си испадна кога сакаше во 33 недела не и дозволивме ја сопревме па потоа до 42 гн си седеше во мешко :lol:

10. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416

Знам дека мора да испадни кај и да е но чудно ми е што сите се жалат на предвремени и лажни контракции а кај мене такво нешто нема хехеех ниту лажни ниту вистински :D :D :D

11. Atina22

Atina22 Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Мамички како сте денес? Јас еве веќе три дена имам болки во кичма ме болат коските некако...пешачам почесто ама и тогаш ме боли и кога лежам не знам веќе:) денес влегувам во 19 гн па си викам ако од сега ме фаќаат болки во кичма несакам да помислам за понатаката кога мешко ептен ке порасне :D

12. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    И стомакот ми е спуштен и кичма ме боли на моменти и ми се стврднува и место нема да мрда и ИНАТ не искача :)
    Офф уште колку има? :D

13. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Kako uste kolku, pa ti pisuva dole vo label-ot, uste 11 dena :D Se salam malku da se nasmeeme, ajde tolkav pat pomina za uste den-dva ke pomine brzo ne se sekiraj :*

14. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    :D Па не беше у план до крај да седи :)

15. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Форко срц и јас само си бројам само си пресметувам, се плашев пред 9ти да не искочи па сеа се плашам дали ќе седи до крај :D веќе сафра ме фаќа и мене ама јас знам зашто твојата не сака да искочи - мојот го чека :rofl:

На Forko и sabatini им се допаѓа ова.
  16. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    I mojata cucka bese zaletana da izleze na dvapati hhaa asega ja fati inaet pa ke si posedi valjda hahaha.....
    Ana mila posle Forko sme nie na red....sega veke stanuva zesko i tesko se nadevam deka ke se predomisli i ke ja izraduva mamicka porano haahah :* :* :*

На lale24 и Forko им се допаѓа ова.
  17. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    И јас сум во ред со вас :D

Во Саботата бев на цтг на ГАК, па ехо преглед ми правеа пошто нешто не беше во ред со цтг-то веројатно, но незнам што :?: никој ништо не ми кажуваше мене само гледаа во листовите и ми рекоа да се вратам за пола час :^)
    Фала Богу излезе се ок со бебушко, ама стопати сите ми потенцираа да дојдам одма ако забележам воденикав секрет, и како да ме спремаа секој миг дека можам да се породам.
    Инаку на ваг. преглед, го чув докторот кога и рече на сестрата:

Омекнато е хххххх?!?! Почната е она ххххх?!?!? 2 сантими и врв од прст.
    Може скроз било во друга конотација, ама мене ми се направи ептен параноја дека почната сум да се отворам. :?:

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Сабатини јас не сум верувала коа ми викале последниот месец дека едвај ќе чекаш да се породиш али еве сега сфаќаме зашто така викале ајде уште малкуцка се бројат на прсти деновите така се тешам, ние па отворени сме и двете можда тоа да е знак дека порано нешто ке се случи веќе не е ризично фала богу , А
    HeidiDiWalt штом така си мрмореле можно е и ти да си отворена али не е страшно тоа баш убаво :D

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  19. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    feminki dali e dozvoleno vo treti mesec od bremenosta da izvadam zab so anestezija?

20. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    804
    Мислам дека уште ти е рано, најубаво прашај си го гинекологот, дека јас кога сакав да направам некој заб дека лом ми беа мене ми рече мојот без анестезија, ама јас отидов накај 7ми месец прв пат...