za. chistenje e mnogu lesen, ima sredstvo za laminat vo Stokomak, super e. dzogerot samo projdi i odma e top. toa shto vikaat bel poishe se prlja vikaat onie shto gi mrzi da odrzivaat chistat.. nema razlika inache. a za otvaranje prostor-da, kje ti otvori, dava svetlina ))
е обожавам баш таков ... мојов сеа запнал за куќата плочки а јас се мислам дека некако ладна атмосфера ќе ми биде
Хематом ли имаш? Јас од голем хематом крварев скоро 2 недели. Прогестеронот ме спаси мене, со секоја примена инекција мене се повеќе ми се сопираше. Утрогестан ќе пијам до 34та недела. Што ти кажаа докторите?
94 денари е 1 ампула. Мислам околу 470 - 480 во аптека ти се, ама во Скопје се дефицитарни. Јас ги купив од Богданци, тука тешко дека ќе ги најдеш. Инаку Диги кажа дека во Ремедика било да те боцнат околу 78 денари.
LadyC site ispituvanja sto gi napravija ispadnaa dobri, nema hematom, nema nisto se cudat, mi rekoa sega fraksiparinot da go prekinam nekolku dena da vidat da ne e od nego. Vcera me bocnaa so progesteron i mi se smiri krvarenjeto. Kade gi primate ?
нееее тоа се 5 ампули во пакување. Оди си во Ремедика боцкаат за 78 денари. Ако немаш хематом, не се секирај де, не е исто, башка докторите најдобро знаат, не се секирај, одмарај макс и ќе биде се во ред.
Јас веќе имам пишано дека имав мало крварење на почеток на бременост (уште не знаев дека сум бремена) Никогаш не ми кажаа точно од што е, остана само претпоставка дека веројатно сум имала циста која пукнала. На ехо апсолутно ништо освен крварењето не се гледаше. Месец претходно правев пап и ехо, немав ништо, а цисти никогаш во животот не сум имала, па баш ми падна чудно. Прво тромесечие бев со утрогестан, на првиот скрининг немаше ништо и ги прекинав.
http://arhiva.kurir.mk/magazin/zani...-majki-–-smirete-go-bebeskiot-plac-za-sekunda Нешто што може ќе ни служи со новороденче. Погледнете го видеово ако имате време.
Бебушов мој изгледа е многу горе само ме мава по желудник, цело време како да ми ја враќа храната назад. Многу ме тера благо да јадам се трудам да се контролирам ама се во благо ми е паметот. Инаку се плашев дека ќе се породам порано ама изгледа ќе го надносам, сепак никогаш не се знае
Девојки слабо сте активни денеска, ве нема нешто.... Јас вечерва бев на прошетка малку со мм да се раздвижам малку,се враќаме дома и гледам влажна дамка на маицата, кога ќе видам градникот цел ми се утопил па и маичката ми се намокрила. Не знам дали е нормално да ми истекува толку колострум, сега кога се туширав ми течеа капки имал некој такво искуство?
Ај да ти одговорам да не се грижиш. Можи ќе речиш која е оваа шо се нафрла а појма нема како е ама ако. -Нормално било да течи колострум знам од искуство на роднини а и тука на темава се зборуваше за тоа. Е сега во количина незнам колку што.