Jas da vi kazam deka tocno na veligden go pravev testot i nemozev ni da poveruvam bidejki imav predtoa operacii hormoni primav se izmaciv tri meseci i otkako mi dozvoli doktoro od prva fati i sega mnogu sakam da se rodi na badnik ili na bozik se nadevam ke mi se ispolni zelbata
Nekoj sto pie Feroglobin kapsuli, mi rekoa moram zaedno da pijam vitamin c ama neznam od kolku od 500 ili 1000 ne mi pisuvase na izvestajot, tie sto znaat bi gi zamolila da mi pisat
Ова ми е втора бременост 10 недела сум ама и вода кога пијам јас сум подуена во стомакот како 5 месец да сум со првото не беше така Има некор меше како мене
Tvoeto na vodici,jas bas vikam ako se rodi na nekoj od praznicive sto se vo januari,kako li ke go krstam
Јас и ти тука некаде сме, јас сум 9 та, втора бременост. Кај си имав од претходно меше, сега плус, па и ко ќе се најадам, напијам, па и гасови и грчеви, што да ти кажам. Сега за сега успешно се кријам со поширока облека. Уште не кажувам, барем да помине 12 недела. Со лесноо
Незнам како ле ми биде со килажа со првото старна килажа ми беше 77 а на пораѓај 90 е сра со второво стар 63 па до кај кр стигнам незнам ср надевам до 75 хаха,а мн.мочам а со ке правам у 7-9месец хаха Како и да е да се живи и здрави и тебе со лесно нека ти е
Женички многу сте се пријавиле браво, дај боже вака да течат термини секој ден овде. Има соодветна тема "термини" ако не ви е тешко потпишете се таму за да ве напишат на списокот. Јас сум 13 та недела, тука некаде сум со сите вас, термин фебруарско бебенце . Стомакот ми беше и сеуште ми е подуван повеќе отколку што се познава со оглед на тоа што немав стомак сега ми е иапакнат долу а кога во текот на денот ќе се најадам а поготово ќе се изнапијам вода ми е огромен сабајле нормално спласнува. Нормално е не се секирајте плус цревата ви се подуени, откако не ми дојде менструација нели нормално се подува и потоа спласнува е мене ми остана подуван со оглед на тоа дека не ми дојде. @LadyC честито со арно со убо да си ја користите и јас планирам нешто таков модел го гледав на е беј со солидни цени 3 во 1. Едвај чекам лека полека и ние да почнеме да купуваме и да се радуваме . Сеуште ништо немам купено.. но во план сум да купам од кејф.. Го чекам мешето да порасне нестрпливо впрочем како и секоја жена. Пријатна вечер, кај мене се дише и е температурите се пријатни.
@vitamina поубава да си купиш срцка. И со алал да ја возите. Инаку мајка ми ми даваше шеќер и вода сега, мачката ми падна од 4ти спрат, среќа има тенда подоле, сум трчала ко на трки од 4ти до доле да ја најдам, таа од бела црна се сторила и уплашена скроз беше... Едвај ја качив, од страв ме испогреба, крв ми испопушти ракија ставав ... Ене ја сега горе на плакар испентарена, сега ми е смешно. Среќа не е повредена...
Vitamin C treba da se pie od 500mg bidejki mnogu kratko se zadrzuva vo organizmot taka da za dzabe se pie od 1g koga pola i poveke se eliminira preku urinata zatoa se zema vo dve do tri poedinecni dozi po 500mg,odnosno so sekoja kapsula feroglobin se zema i edna tableta vit.ć od 500mg
Не сум размислувала ниту јас за имиња. Рано е сепак некако, засега ни е "бебето" може кога ќе дознаеме пол ќе почнеме да разговараме за тоа иако одамна зборувавме со маж ми на оваа тема и најдовме едно женско име што и на двајцата ни се допаѓа но сепак тоа беше порано.. ќе видиме. Да е живо и здраво име ќе му најдеме .
Дали е некоја информирана дали може бремена жена да земе едно апче лоратадин поради алергија?Дали е штетно?Фала