Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Јас имав земено летизен заради бурна реакција... Отпосле дознав дека сум бремена, кога го прашав гинекологот дали е штетно - се насмеа и ми рече, поштетно е да се угуши мајката отколку едно апче да испие :D
    Сепак, доколку си во можност консултирај се со доктор, иако мене ми рече дека доколку пак ми се јави некаква реакција слободно да се напијам.

(летизенот е исто антихистаминик како лоратадинот)

На menelele и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  2. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    :PДа можев ионака не спијам ноќе ќе работев трета смена
    Ви кажував дека ми се појавија некои мозолчуња по нозете и рацете...ситни..ако го зачешам местото се појавуваат а ако не нема да се видат само ќе чешаат..
    Џабе на кожно бев...не знаеше шо да ми кажи,ми даде само еден спреј џинџир се вика демек не бил штетен...
    Иначе не сум алергична досега на ништо...ама кај стомак ме чеша од стрии уште ова кусо ми беше..лудило ме фаќа од чешање..

На menelele и LadyC им се допаѓа ова.
  3. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Добро утро на сите :)
    И јас малку да се уклучам :)
    Вчера бев во болницата каде што ќе се пораѓам, се договорив се, ми се допадна, покрај креветот си има обезбедено и столче за мм, да присуствува и тој, да ме бодри :D

Со бебето и со мене е се ок, тоа е во позиција за пораѓај, нз дали можи се уште да се врти, да смени :?: и останува само да чекаме (waiting)

Баш вчера имаше едно бебенце што си го земаа дома, леле колку се малии, страв ме фаќа како ќе се снајдам :whew: ама мислам ќе проработи мајчинскиот инстикт...:nod:

@LadyC со здравје да си користите количка :*

Имајте убав ден женички :*

На vitamina, menelele, kavadar4anka и 6 други им се допаѓа ова.
  4. mami mami

mami mami Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    17
    A kolku nedeli imas?

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    36 + 5 сум денес :)

На wings, vitamina, NanaMia и 3 други им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро девојчичи.
    Јас денес со цица маца се галам, сиромашката се плаши да излезе на тераса. :D

@vesnik истиот проблем го имам душо, ама најчесто е на рацете, мн често ме чешаат, малку отекуваат и целите ми се со црвени отечени брумки и само се појавуваат на чешање. Ме чеша до лудило и мене. Ја прашав мојава докторка рече нормално било од топло и бременост. Јас сите прстени ги извадив од иста причина.

@Lorins срце, да ти е лесен пораѓајот како мене изборот на количка. Го направив за 5 мин на лице место. :D :*
    И нормално уште поубава да си купите / користите. :l:

Девојчичи, гушкам пуно и бакнувам! :hug:

На Lorins, vesnik, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Добро утро и од мене!
    Приметувам многу често во текот на ноќта дека сум легната на грб. Мислам дека кога спијам на грб ми е најубаво.
    Гледам често да менувам страни, иако на десна страна скоро и невозможно е да спијам заради тоа што во таа положба ме убиваат киселини. На лева спијам, но сепак најчесто се фаќам легната на грб.
    И секогаш кога ќе се рабудам така, го гледам стомакот (нели логички е да изгледа помал) и ме фаќа паника, страв, некое многу бедо чувство дека не дај Боже нешто не е во ред.
    За среќа само што ќе се завртам на страна бебушка почнува да мрда, си се мести како и е згодно и стравот и лошите мисли поминуваат.
    Мислам дека како влегов во седми месец почнав вака да се чувствувам.
    Понекогаш дури и во текот на денот имам чувство дека стомакот ми е мал па се припотресувам и трчам пред огледало.
    Со син ми кога бев бремена не ми се случуваше ова, тогаш имав поинакви стравови.
    Страв од породување, страв дали ќе го родам жив и здрав и сл. ама немав страв дека може да ми се случи нешто неубаво за време на бременоста.
    Ич не го сакам ова чувство, не сум убаво наспана со денови + и реновирањето дома и се на куп ми е собрано.
    Се чувствувам како темпирана бомба. Многу сум нервозна, вчера дури и плачев.
    Не можам да се поднесам, се ми смета. :(
    Се надевам дека е период кој кратко ќе трае, а кога се ќе заврши ќе се стабилизирам и ќе се вратам во колосек.
    Утре сум на трансфузиологија, а само една недела ме дели до средбата со бебушка.
    Можеби кога ќе слушам убави вести, ќе поминат сите стравови. :)
    Имајте убав ден мешиња!

На Girl-Rabbit, stejsi2005, Lorins и 7 други им се допаѓа ова.
  8. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Жени ми се јави еден проблем. На оние што се паничарки не им препорачувам да читаат. Значи откако почнав да пијам апчиња за крвта ми се смени столицата. Некогаш имам дијареа некогаш тврда а изметот е темен. Мислам дека една членка имаше ваков проблем и и рековте дека е од апчињата. Е вчера се појави и малку крв во столицата не многу ама ме испреплаши. Се јавив на матичната ми рече на одмор е. Додека ја чекам матичната некој совет за мене? Многу се плашам.

9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    da ne imash nekoj vnatreshen hemoroid shto puknal?? ako se pojavi ednash dva pati vaka ne e frka.

10. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Добар ден и од мене... еве на работа се расонуваме :) добро сме... навечер се осеќам како да спијам на рати, жештините пак почнаа :sweat: гаќите утоп :D се си тече нормално... фала му на Господ... во петок сум на преглед кај матичната (waiting) :^) .. со мм размислуваме за приватни болници, за следење на бременост и пораѓај, па се двоумиме помеѓу Плодност во Битола и Систина... Ваше мислење сакам да знам, од кога почнавте да одите на прегледи во приватна, не знам дали е рано или да си закажам:?: Поздрав мамиии...:l::hug::inlove:

На Girl-Rabbit, Lorins, vesnik и 4 други им се допаѓа ова.
  11. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Ајдее уше малце, и ја толку, ќе прогураме

На Girl-Rabbit, Lorins и LadyC им се допаѓа ова.
  12. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Добро утро мешковци! Го испивте ли утринското кафе? Јас еве го пијуцкам и се мислам што да појадувам, а и за ручек што да зготвам. Најтешкиот дел од готвењето ми е дури да одлучам што ќе готвам. Предложете нешто, секоја идеја е добредојдена. :)
    Апетитот полека, полека се враќа, веќе не ми е мачно од благо, што и не ми се допаѓа баш, поубаво ми беше кога не ми текнуваше за јадење. :doh:
    Инаку да се пожалам, многу често ме сецнува мешето, ко со нож да ме бодат и тоа горе под дијафрагмата и странично под ребрата. Додека сум активна на работа и додека се движам мака немам, ама штом седнам или легнам веднаш почнуваат нелагодностите. На стол повеќе од саат време не можам да седам, вчера бевме излезени, ме отепа склет од седење, нон стоп морав да станувам да се раздвижам. Како ли ќе биде кога мешко ќе е поголем??? :?:
    Во четврток втор скрининг, едвај чекам, бебушот мој сеуште го нема да го осетам па малку ми е на мисла, вака кога ќе го видам дека е се во ред ќе ми олесни.
    Поздрав убави мои, имајте убав ден! :* :hug::hug:

На Lorins, Delfina15, menelele и 5 други им се допаѓа ова.
  13. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Helloo жени!!!!

Денес бев на втор скрининг, се е супер, бебушко од сабајле размрдан беше што наутро никогаш не му се случило, како да знаел дека со мама и тато ќе се сретне....Лепотан е. Се е супер. Цервикс ми е 54, тој е скоро една недела понапреден, килажа, должина, органи - се во ред му е. Злато, ми го разубави денот
    Поздрав

На Lorins, Asiana, menelele и 11 други им се допаѓа ова.
  14. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Која недела си ?? мене еве сабајлево дијареа али знаело и пред некој ден така да имам ... пијам само магнезиум директ и витамини ... мислам дека цревата ми се испореметени од местењето на бебето и затоа е дијареата а не од апчињава ...

15. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    Magnezium direkt ima mnogu seker bez razlika na proizvoditelot jas ispiv edno pakovanje na alkaloid i poveke ne sega kupuvam na natural welt misecini deka se i se apcinja ubav den meskovci

На Lorins, menelele, l.e.o.n.a 31.07 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    и јас исто консумирам чат пат на Natural Wealth со вкус на портокал е (y)

На Delfina15, menelele и LadyC им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Добар ден женички со најубави мешиња на свет.
    И јас пијам едно кафе и се вклучив да ве прочитам.
    Секојдневно се на мисла ми е она што го зборува и опишува @Jagoda123 баш во целина се исто не знам вие како се чуствувате и како се бодрите на некој начин.
    Иста сум во тој поглед и само размислувам постојано дали се е во ред, кога ќе станам се гледам и јас се мислам дали е се како што треба, дали позииците се ок за него, дали му е удобно итн..
    Само што се разликува по тоа што кај јаготка е веќе поголема бременоат па може да се смири кога бебето мрда а јас сум сеуште "мала" во тој поглед па не можам никако да се смирам.
    Не паничам не знам колку но ми е на мисла и постојано му знорувам на маж ми дали постапките на спиење одење движење ми се океј.
    Мислам дека секоја мајка го има тој инстнкт во себе и се грижи повеќе од потребното но тоа е што е, ќе се опуштаме колку што можеме и ќе чекаме преглед.
    Поздрав мешиња и убав ден.

На Lorins, menelele, vesnik и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Тaa нелaгoднoст ти е oд движењата нa бебетo. Кaј и дa е, ќе пoчнеш бaш удaри дa oсеќaш, вo ребрa, вo желудник, вo дијaфрaгмa, a бoгaми и вo бешикaтa. Се е нoрмaлнo, и ќе издржиш.

Мене движењaтa нa бебкo ми причинувaaт бoлкa... и тoa јaки бoлки нa зaтегaње нa кoжaтa и мускулите, дa не прaвaм муaбет зa тoa кoлку тешкo дишaм нa мoменти. Амa ќе се издржи.

На Lorins, Delfina15, menelele и 3 други им се допаѓа ова.
  19. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    Zdravo devojki ,jas da se pozalam ,cela vecer i deneska imam bolki vo kukot samo od leva strana potocno vo zadnikot ako mozam taka da se izrazam .Odvaj odam ni sednata ni stanata ne mi e ubobno ,od sto moze da e?Se sirat kolkovite ili bebus ima nekoj nerv pritisnato ,ovaa bolka se javuva periodicno, pred edna nedela ja nemav.Imate vie vakov problem?:(

20. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Незнам мила како да знам ако е внатрешен хемороид. Не сум имала такви проблеми досега. И јас сум за ќотек само читам по интернет и уште повеќе се испаничив. Ме теши помислата дека може да е од хемовитот што го пијам за појачување на крвта.
    Леона јас освен магнезиум пијам и за крвта апчиња.дијареата може да е нормална во бременоста ама промената на бојата на дијарета ме плаши.Инаку 22 недела сум