Женички вие што сте со инвитро.. Дали 4 недели од трансфер или точно 2 недели од бета е таман да се слушне срценце, се јавив во Борн ми закажаа за четврток и рекоа дека ден не менува ништо не сакав да фатам викенд по патишта ќе има гужва накај Охрид. Што мислите?
Фала ти мила, ме утеши. Сега кога не ги распознавам уште движењата на бебето се загрижувам од што може да е и си правам филмови. Се надевам наскоро ќе го осетам, па после нека боли колку сака, само да знам дека се од него.
Денес вопшто го немам осетено бебе. Почнав да се грижам. До сега не се случило да ја нема со часови. Премногу е жешко. 3 часа бев во град, цел град во сите аптеки бев едвај ги најдов апчињата кои ги барав. Жива вода се направив. Ме фати глава, потеков цела 3 х повеке. Притисок 170. Ќе пукнам.
Еве сум не се дaвaме уште дa не ме мислите Цтг мирнo, бебе мирнo, нaреден пoнеделник ќе ми ги вaдaт кoнците и чекaме пoсле
i nie eve sme bebe use sea se svrtelo nadolu so glavche, zedovme brisevi, zakazavme skrining u 32ra i super sme do sea fala bogu. depo veke nema da primame. zbogum uzasen gladu hahahaah
Aj dobar den i od mene! Od denes oficijalno 7 mesec Skrien seker, zavrseno, site rezervi se namalile, taka da od denes pojacuvam so vitamini. Doma sredeno,krecevme, kolicka odbravme, krevetce imame od mm koga bil bebe. Jas go srediv sama kako novo e, belo go isfarbav i mora da kazam mnogu ubavo mi ispadna Malku sum umorna, ama ne e strasno. Bebevo izgleda e zadovolno, si mrda si preta...ah da, go vidovme i na eho, porasnal i tezi 980 grama Ve pozdravuvam i imajte ubav den
Да ви се здрави и живи бебињата на сите! Многу ми е мило сите што сте во ред. А @Twins02 како е? @eleni27 душо кај си ти? Бтв, кога се влага во 6ти месец?
Бoјaтa нa стoлицaтa секoгaш е темнoзеленa нaкaј црнa кoгa се пие препaрaт кoј сoдржи железo. Oд истиoт препaрaт мoже или дијaрејa или зaпек, кaј секoгo рaзличнo. А свежa крв не е oд препaрaтoт, туку нaјверoјaтнo е oд хемoрoид, кaкo штo ти кaжa Диги. Имaш бoлкa при гoлемa нуждa? Прoбaј сo блaгo дa јa рaзмрдaш. И кaфе пoмaгa, aмa кaј тебе не е пoжелнo. Акo и пoсле не гo oсеќaш бебетo, oди нa гинекoлoг, те мoлaм. Зa дa си бидеш мирнa.
мамаи да ве прашама дали смее ленено семе во бременост,една блиска моја има проблем со столицата зеде овесни снегулки, сливи и ленено семе само незнам дали смее тао а јас сум заборавила.
Јaс не кoнзумирaв бидејќи секaде прoчитaв декa предизвикувa кoнтрaкции и сoдржи естрoгени. Истo имaв мaкa сo зaпек. Сaмo глицерински чепчињa ми пoмoгнaa пoтпoлнo безбедни се.
Me pustija vi pisav od bolnica, rekoa site rezultati se dobri, osven deneska sestra mi ja pustiv ja mi ja zeme urinokulturata ispadna bakterija esherehija koli i mnogu se nanervirav, ke povtoram urinokultura uste na dve mesta zosto nemam nikakvi simptomi, a ako ima ke pijam antibiotik sto ic ne sakam. Dali nekoja od vas vo bremenost ja imala ovaa bakterija ? Eve odma pocnav so uvin caj, brusnica, a vo cetvrtok sum kaj Petrovska da vidime sto ke mi dade da pijam, taman do togas ke napravam uste na dve mesta da vidam dali ke se povtori.
Чувај се и не се секирај, пиј многу течности и да ја има ќе се исчисти со често мокрење. Колку повеќе мокриш толку побрзо ќе ја исчистиш (Ако ја имаш) . Сепак исконсултирај се и со друг доктор. Без грижи, битно ти и бебчињата сте во ред. Да не те мислиме .
Мешковци Од денес официјално на одмор од работа. Сум акнала да шетам 3 саати, а надвор тешко за дишење, жива вода се вратив и одма засукав ракави мусака да правам, токму тоа ми се јаде. Деновиве со тешки нерви ги поминав, нервози и плачки. Тоа помина, но сега ми идат плачки за беба, да не таа многу се растревожила од мојата нерва. Само за неа се воздржував да не реагирам уште полошо. Засега испратив се упм, беба е најважна. Сабајле кога го прочитав постот на @Jagoda123 дефинитивно се пронајдов. И јас бирам позиции, а најубаво ми е на грб. Мешево ми е екстремно мало, или барем јас така си мислам. Згора на се купив вага да се мерам демек и ми покажува 73 кг, а кај матичната 75. Ај тоа може разлика во вагите, ама кога сабајле ми покажа 72 ептен се загрижив. Расте ли ова бебе? Скрининг планирам во Петок, здравје. Од него ми е посебно страв. Да ја осеќав барем подобро ќе беше.
Бтв ова е една табела која помага, ама јас мора да признаам, полесно ми е да прашам. Не ми се лутете. @kavadar4anka мила, ти според табелава веќе си во трети. Во 13+1 влагаш во 4ти месец. @Twins02 ваљда од 26+1 си во 7ми драга. Ако грешам, поправете ме. http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci