http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci Се редактирам, пошто @LadyC веќе ја ставила табелава, и да во секој месец се влага со претходната недела +1, пример во шести е од 22 недела, а влагаш со 21+1 зашто од тој ден ти всушност ја полниш бараната недела...Пробав некако да објаснам
Да, да ти од наредниот вторник јас од 7ми август. Колку брзо минува времето Инаку @kavadar4anka во 3ти влегуваш во 9та недела, значи 8+1. Се надевам не грешам во сметањето.
@BirMelek se sekjavas pred nekoja nedela koa imav pisano deka oslabev!? e bebe toas bese dve nedeli unapred u tezina nema vrska tvojata kilaza so negovata ako si rucnuvas. nemaj gajle. inaku i mene najcesta poza mi e na grb. fala bogu nemam problem so hemoroidi radi toa pa zatoa si produzivme taka..
14+2 dena vise e 15 nedela?i tos znaci 4 mesec?narednata sreda sum na kontrola,polot ke se znae veke?
Јас многу често чувствував болка како бодежи и сечење при движење, гинекологот ми кажа дека тоа е поради тоа што бебето е поголемо и притиска и дека не е опасно се додека притисокот не е многу голем.
Инаку за пол има шанса драга моја, ама не земај здраво за готово. Мене тројца ми кажаа машко со 100% сигурност, а таа што ме води во Систина - женско. Знам дека е маже му го видов во 18та недела. Ама па на докторкава не и го покажуваше, дали срам го фати пошо жена го гледа... Како и да е, јас чекам скрининг 2 наредна недела за сигурно да видиме. Прашај си кај твојот матичен, бар нека претпостави.
Ti blagodaram srcka,edvaj cekam da znam kakvo e,sin mi saka sestricka sakam barem da mu ja ispolnam zelbata,ama i masko da e zivo zdravo
Е гледам се жалете за тежина. Јас не сум се мерела пред бременост ама сега кога ме измерија се зачудив на килажата со оглед на тоа дека се ми се чини за некое кило повеќе бев. Пред месец зедов труднички панталони ми се фаќаа а денес нон стоп ги натргав бидејки ми паѓаа некако мешето ми спласна дали подуеноста исчезна или што е проблемот?! Како вам ви беше во 3/4 месец?!
Denes bev na transfizija da opredelam krvna grupa i d dimeri,pa toa bilo Kuźnica tamu,mi kazaa deka rezultatite ke bidat utre pa me interesira dali nekoj znae da mi każe dali ke ima i mislenje od doktor i soodvetna terapijA napisano
Me pregleda edna dr.todorovska ama zenata vsusnost ne me ni pogledna celo vreme vo kompijuterot se dzverese,a na mene nozete Kako geografska karta venite mi se popusteni modri nababreni,nekako voopsto ne sum zadovolna od doktorkatA ima li voopsto nekoja podobra na drzavna
E bas denes pregleduvase i toj jani no te molam kazi mi ako Znaes Kako da dojdam do nego koga samo prioriteten uput mozam da uzvadam i koga stom si so prioritet sestratA na salter odreduva vo koja ambulanta da vlezes i koj doktor da te pregleda
Мешиња, функционирате на времево денес? Јас неможам од кревет да станам, цел ден сум со низок притисок и некои вртоглавици безвезни...
Јaс сo приoритетен бев и ми се пoгoди дa влезaм кaј негo тoј ден сaмo oн беше вo aмбулaнтaтa зa приoритетни. Денес тaa билa зa приoритетни зaтoa тaму си влеглa. Искренo јaс тaму се сo врски oдев пoсле тaкa е лудницa
Of lele Ajde ke vidam utre rezultatite od krv kakvi ke se mnogu me e steav od toj clexanot ako treba da go bocian
И јас бев кај Тодорова со првиот упат и шашми главаата ми ја направи, па со 300 моленици се префрлив кај Дејанова да одам. Сите неа ми ја фалеа