Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    ooo pa jas se zbudalev od bolka mi go vide zabolekarot i mi rece deka e za vajganje posto nemam zivec,,,se cudam kako se rasipal i ne moze dase popravi i sega treba bez zab da ostanam :(,,,ginekologot mi rece deka mozam i so anestezija :worried:

2. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Hediwaiit vlezena si vo 9 ,procesot ne ti e pocnat taman rab da e pocnat ke te porodele,a ova omeknato so vikas I toa drugoto 2 cm ,vrv od prst e super teloto si se podgotvuva
    A toa omeknatoto I mene ne mi teknuva kako se vikasr e super,jas bi se raduvala,zosto bev zapecat :!: ena

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Paleshka

Paleshka Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Кога разговарав со докторот кој ќе ме порага на ГАК ми кажа дека кај мене постои голема веројатност од царски поради конизацијата која ја правев лани. Ми објасни дека ткивото што е извадено од грлото на матката многу лесно се сврзува и создава чеп кој е тешко да се отвори при напонот од бебето кога ќе му дојде време да излезе. Кога бев во Систина докторот ми кажа дека нема никаква врска дека ткивото е можно толку јако да се сврзе за да неможе да се створи отвор за бебето да излезе.
    Има некоја мамичка слично искуство?
    Јас стварно несакам царски рез, премногу ми е страв од царскиот...

На Delgadina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bebe.Marta

Bebe.Marta Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27
    Majki sreken praznik, za mnogu godini neka e :) dr. veligden so beb :* enca :*:*:*

5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Не знам за другите со краен термин,ама јас не можам веќе :@ :)

6. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Ajde src forko izdrzi do kraj mushki zaradi bebushka ne se predavaj . Inaku se javiv kaj maticniot mi kaza deka toa se normalni bolki zosto teloto se podgotvuva ama boli bre ako se ovie normalni togas porodilnite nenormalni hehe :D

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Срц мораш да издржиш..Јас кога одев на работа од што седев навечер не можев да станам од болка па со солзи и тркалање по спална одев до тоалет.Така да се се трпи мора да сме јаки ;) :*

На gladiola му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Требало 10 движења на ден да осетиш.10 пати да се разбуди? Па нели нема место ..

9. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Paleshka (izvinete za latinica telefonov mi e mutav) i jas imam konizacija i mi rekoa deka nema vrska deka mora carski radi prejako zarasnato tkivo! I doktorot sho ke me poragja a i maticniot gin. Potvrdija deka nema vrska i deka bas nie polesno ke se porodime! Taka shto ne beri gajle!

На bela-imela му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Тука си била :) Јас мислев ме остави :)

11. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416

Незнам за тебе ама јас навистина неможам повеќе.Денеска ке одам кај матичната на преглед да видам зошто не излегува ова моето.Остави што нејќеше да излези пред термин нејќи ни по термин хехехех.Одам денес по ручек да ја проверам ситуацијата и ако не ви пишам до вечер значи имам заминато на болница :D

На Forko и TSS им се допаѓа ова.
  12. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Ако не ни пишеш од сега да ти посакам со лесно нека ти е :*

На macence4 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Дај боже :) Со лесно нека е само.. белким ке потегнеш нога :lol:

На macence4 и TSS им се допаѓа ова.
  14. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    хахаха ќе потегне ќе потегне...кај и да е ќе си одиш и ти ;)

На Forko и macence4 им се допаѓа ова.
  15. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    По подолга пауза ај здраво и од мене и имајте убав ден :* Ние си се опуштивме за празнициве, ама буквално ништо не ме интересираше. Два пати патував, е сеа освен што Mr. Musculo :D не седеше мирен во мешето, други проблеми немав, па дури ни со отоци пу, пу, пу... Ама па треба и јас да се пожалам од нешто нели? :P абе навечер, ќе поспијам 2-3 сати, па кога ќе станам со болки во нозете, лелееее, со позиве сум ужас, и дали ми се мочкало или не, јас морам да станам до тоалет, чисто да се размрдам, па ми поминува, и пак се враќам на спиење...и така секоја вечер, последнава недела. Искуство? Иако знам дека сето тоа е нормално... Други болки фала богу немам, освен...кога ќе ме заклоца у ребра, у желудник, па нит се диши, нит се јаде :lol: А килажата моја си стои, не мрда, се иде у бебушко. Др. ми рече да не се секирам-нема правило дека мора да се здебелиш или да отечеш :)

CLIONA мила мислам дека со тебе разговаравме за ЦТГ во Ремедика и плаќање, па ако ти е од корист еве некоа информација: За цтг ако сакаш плаќаш 100 евра(нешто како аванс) па после ги одбиваат од пораѓајот, или ако сакаш не плаќаш ништо, туку од кога ќе се породиш си ја плаќаш сумата колку што чини пораѓајот-уствари цтг е бесплатно(според мене и те како е наплатено во сумата, ама ај, а замисли па уште за тоа дополнително да бараат пари :D ) А за пораѓа на рати, мислам со картишка од стопанска беше...

Палешка јас имам конизација, а и серклаж, бебушот ми е свртен во главична позиција, и сега за сега фаворизираме природен пораѓај...Др. не ми спомна никакво зараснување (ако постоело тоа-немаше да ми ставаат серклаж нели?)

На Cliona му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Ај девојки што сте во поодмината бременост, кажете ми зошто ги осеќам движењата на бебето само во долниот дел скроз доле кај карлицата, а не горе накај папокот? можно е толку да е ниско доле бебето?

17. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    Маци шо се секираш, таква му е положбата...ако на гинеколог не ти кажале поинаку, нема место за паника. И јас не го осеќам нон стоп кај папокот, мене па ме клоца у слабина, па таму па колку е незгодно :) 8)

18. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    Ви се придружуваме :lol:

Прикачени фајлови:

• 070513-1223.jpg
      070513-1223.jpg
      Големина на фајлот:
      74,1 KB
      Прегледи:
      179
    На TSS, elena.mak, GordanaL и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Па пред 2 недели сеуште го немав осетено, а на гинеколог ништо не ми рекоа, ок е се. Сега почнав да осеќам само таму. Ај попладне и така треба да одам на консултација за крвната слика, па ќе си прашам успат за секој случај. Леле во слабина стварно е незгодно, сигурно и голицка :D

Стефаани, честитки и добро ни дојде :)

На Stefaani му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Честитки :clap: :inlove: :* :rock:

На Stefaani му/ѝ се допаѓа ова.