Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388

На julia87 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Lugje dr mi rece deka imam dva lakuna na postelkata, veke sum 32 nedela, ima li mesto za panika I sto znaci toa.

3. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    @angrypepper да не се замараш таман си е, а имај во предвид и дека тежината има отстапки до 15-20% мислам. Они неможат да го извагаат бебето,на некои параметри се попираат па вадат тежина.
    Мене во 31ва ако добро чув по мерка на бутна коска му даде тежина...а ако има мевце повеќе бебо, некое спојлерче? :)

На angrypepper му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    skroz se slozuem so eleni. nema vrska kolku jades ti, bebeto si zima kolku toa saka, a toa na dnevno nivo ne e ni eden tvoj obrok. taka da razmisli da ne treba doktorot da go smenis, ne jadenjeto.

На angrypepper му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Deneska bev na Transfuziologija, gledam d-dimerite mi se kaceni, neli imase nekoi tabeli kolku vo koja nedela treba da ti bidat, moze li nekoj da mi pusti da proveram, najgolemo fala.

6. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
  7. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    И ја пијам, мене ми препорача барем по 1 литар дневно да пијам, така да немаш гајле ;)

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    I jas pijam uvin caj bez gajle, mozes i brusnica

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BO>DA

BO>DA Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    58
    Denes bev na kontrola dobri sme rastime 33+2 sme 2400 gr se e ok ims vremr.se sekiram samo sto.me vide doktorot ama rece se imas zdebeleno po liceto gledam :) so 56 ppcnav sega sum 67 a kako da ne jadam mi se jadit.dajte nekoj predlog ne sakam da kacam uste s bas sega na krajot mi e strav da gladuvam so da jadam a so ne

На kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Морам да ви се пофалам, мм беше во Јамајка денес, шопинг за мало направи, срце ми е, знае дека Јамајка ми е една од неостварени омилени дестинации . Рече ќе купи од секаде по нешто да има бебо да носи и многу се израдував!!! :D

На Elena ena, kavadar4anka, VedaG10 и 19 други им се допаѓа ова.
  11. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Мила, па и јас сум 33+2, почнав со исто со 56 кг а сега сум 67. Поидентично амин :)
    Прво, мене килата не ми се познаваат или бар јас не ги гледам,
    Второ, ни матичниот ни докторката што ќе ме пораѓа не ми спомнаа ништо, оваа вторава ми рече уште во 20та недела дека идеално е од 9-11кг.
    Во 31ва на преглед и реков дека веќе сум 10 кг од нејзините "до 11", на што само се насмеа и рече ти очигледно си почнала со помалку не се секирај не си во критични. Верувам и ти со 56 кг не си изгледала како со вишок, а до крај секако уште малце ќе се здебелиш, сакала нејкела тоа е, уживај сега уште месец и нешто, немој никако да не јадеш бебе треба да порасне уште ;)

На menelele и BO>DA им се допаѓа ова.
  12. BO>DA

BO>DA Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    58
    Pa jas istoto mu rekov na Doctorot trebi da rasti dundeto se smeevme ako rece taa ke porasni ti nemoj deka za tebe tesko ke e.do sea super si use 2 kila poke ne.zdravje sega da sme dobri do kraj I nie I bebusite posle ke mu ja mislime.do sega ic ne se poznavav osven stomak ,ova nedela lice to pufce hahaha.subo Koga ti e termin tee I kade ke se poragas

13. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Епа тоа што ти е лицето пуфче може и веке отоци да почнале, викаат на крај се јавуваат ама кај мене уште нема.
    Терминот ми е кај матичниот 14 септ, во ремедика каде што ќе се пораѓам 13 септ, различно пресметува системот, мене ми е исто :D

На menelele, Lorins и BO>DA им се допаѓа ова.
  14. ljubovce 83

ljubovce 83 Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    196
    Мамички имам едно прашање за тие со повеќе искуство. Дали на некоја од вас матичниот гинеколог за време на бременост односно во 10 недела од бременоста (поточно 9+5) и има мерено нухална и истата била 2.2? Мене докторот ова ми го кажа и малку повеќе ме исплаши па еве веќе неколку дена-од четвртокот кога бев на преглед немам спиено како човек од што сум преплашена. Дали некоја можи да ми кажи за вакво искуство,јас пребарав по интернетот и секаде пишува дека нухалната се мери од 12 до 14 недела. Не знам што да мислам и не знам дали воопшто ова е сериозно и опасно или па треба да почекам до 12 недела за да отидам уште еднаш на преглед или со скрининг ќе се открие? Извинете на долгиов пост ама сум преплашена :(

15. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Jas prvpat slusam nekoj tolku rano da meri nuhalen nabor i mislam deka ne e verodostojno, si ima odredena nedela ne za dzabe za toa, mislam deka treba vo 12 nedela da si napravis skrining i togas ke znaes so tocnost.

На ljubovce 83 и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  16. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    И јас прв пат слушам некој во 9 недела да ги прави тие мерења. Тој скрининг се прави во 12-13 недела.

На ljubovce 83 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Жени а јас сакам да ве прашам нешто,малку е смешно ама на пример кога одете на ехо или скрининг дали носете фустани или пантолони ,да не мора и надолу нозете да ви гледа,така ми текна сега ова имам една кумица и вчера била на прв скрининг и ми кажуваше за облеката фустан носела и само нагоре го собрала и дрн дрн.ме подзамисли..?што облекувате вие?

18. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Sto mi dojde oblekuvam. I jas posledno bev so fustan. Pa nozete na.plaza na depilaciija I sl ne gi slwkuvash? chudo golemo ako ti fi vidat nozete :)

На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Јас хеланки, шалвари и сл.
    Фустани не носам на гинеколог. Полесно ми е и поубаво се чувствувам кога кревам само маичка.

На Bebulleee, muchacha_a, Asiana и 2 други им се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Сукњa нaјчестo, зaштo мнoгу пaти требaлo и вaгинaлен преглед дaли ехo, дaли брисеви, пa не плaнирaм гoлa скрoс дa шетaм низ oрдинaцијa :D

На Bebulleee, muchacha_a, DigY и 2 други им се допаѓа ова.