Ништо не тегнам, како петарда сум моментално со ад капки со павловичева на нив и од оние памучиња за шминка округли залепени на брадавиците. Од потопла вода на туширање денес испадна. Ако е тоа ок, да не е друго, мада и на допир се многу суви. Дали има некоја крема посебна за брадавици, ако има, не се мислам, ја купувам одма.
јас ја користев оваа како на сликата и многу ми одговараше.откако ќе се намачка не се мие за следен подој. Здравје сега ќе ја користам и за второто. Градите сега во 9-та недела ми се огромни како кога доев незнам дали има врска зашто е втора бременост.
Хм, незнам ме замисли ама ако ти се толку осетливи со ланолин мачкај ги редовно, го има по аптеки, и хороните си го прават своето, тоа е блажено стање хах
Бев на преглед супер бебата само ми вика докторката главчето му е 95мм , ако оди над 100mm не пораѓаат природно ќе мора царски а супер е наместено се е во ред некој искуство со ова ?
Zenicki trudnicki,jas samo da ve pozdravam pakve citsm redovno,ic ne mi se napusta temata Samo da vi se umesam vo muabetot za dioptrijata i poragajot-jas imam -4 diopter i citajki tuka edna nedela pred da se porodam otidov kaj mojot oftalmolog,ama sega za da se poragas carski(poradi diopter visok) trebalo od Klinika (na ocno) da vi dadat izvestaj a ne vazelo od privaten oftalmolog.i jas so stomak do zabi i 1nedela pred poragaj trcav na Klinika na pregled.sreka mi izlegoa vo presret ne cekav mnogu i me pregleda doktorkata i nemase indikacii za carski i se porodiv prirodno.(ova pred 4,5meseci ). Taka da @l.e.o.n.a 31.07 znam deka i ti si pri kraj pa za da si bides mirna rasprasaj se i pobaraj si upat za pregled. So lesno neka vi e bremenosta na site i prodolzete da si bidete taka pozitivni pozz
Мешковци,ви пишав за намалена плодова вода во 31+5 и дека постелката почнала да зррее...го измери бебето и рече дека е добро но јас сега многу се плашам,дали постои можност лд предвремен пораѓај?? Се испаничив целата..Бебето е 1678гр.во 31+5 дали е ок???
Од ова што го напиша, аκо постелκата почнала да зρее тоа значи деκа ќе те фатат болκи за ρаѓање во наρедните денови. 31 неделае 7 месец пρеживуваат бебињата само што белите дρобови не му се ρазвиени. Јас се поρодив пρиρодно во 31 недела се беше оκ, живееше 22 дена во инκубатоρ. Се поρаѓав во Гаκ. Чим постелκата зρее значи пρедвρемен поρаѓај, се надевам ти и бебето ќе бидете добρи ти посаκувам најдобρо.со лесно.
Има неколку степени на зреење на постелката. Малку е остро да се каже дека нешто би се случило во наредните денови и да се поврзува цела дискусија со преживување на седмачиња. @thebabylover немој да му ја мислиш многу и јави се кај докторот да ти ибјасни добро кој степен е. После прегледот неговиот увид е многу подобар од било какво наше мислење. Смирено и слушај он што ти кажува. @Olgica.bu мило ми е што кај вас се успешно се завршило и малото јуначе е добро.
Наминав да ве поздравам друшки и да ви посакам убава вечер со целокупно ноќно спиење. Јас добра иако кај мене преовладува макотрпниот замор и гадењето на моменти сеуште, толкава флегма никогаш не сум била. Ме теши маж ми дека е фаза и ќе помине а мене ми се чине ко цела вечност. Цел ден сум на овошје леб и не можам да помирисам скоро.. Поздрав
Kaj moevo e 10.33 I istoto mi go rece doktorkata deka za normalen poragjaj treba da bide 9.5 I mi rece deka imalo isto pacientka so pogolemo glavce bebeto I prirodno se porodila
Акo пoстoи и нaјмaлa мoжнoст зa предвремен пoрaѓaј требa дa ти дaдaт инекции зa зреење нa белите дрoбoви нa бебетo. Сo нив е се.пoсигурнo.
Девојки 34 недела сум...да напоменам дека сум со близнаци...денеска нешто тешко се движам.. Ми де стврднува многу стомакот,ако станам од кревет одма ми се оди во вц...да седам нема шанси,мора подлегната да бидам...вагината,препоните ме болат и долниот дел во стомакот под папокот....е сега во понеделникот бев на ехо и се беше во ред,постелка и плодова вода и прв пат цтг ми направија и пишуваше реактивно и нешто ф10...следна контрола ми е за една недела и ко да се плашам дали ќе ми издржат во стомаков...а одма ме плаши фактот шо мојава докторка Петровска од Систина најверојатно нема да биди на работа недела,понеделник и вторник...поврзани денови со празникот..
Која неделa си ? јас 37+3, сега се мислам дали да пробвам природно или одма на царски да не се мачам џабе !
Искрено прворотка сум и сакав да си дојди се природно др. Ме советува да одам др недела на преглед па дотогаш ќе размислам