Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ништо не тегнам, како петарда сум моментално со ад капки со павловичева на нив и од оние памучиња за шминка округли залепени на брадавиците. Од потопла вода на туширање денес испадна. Ако е тоа ок, да не е друго, мада и на допир се многу суви. Дали има некоја крема посебна за брадавици, ако има, не се мислам, ја купувам одма.

2. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    јас ја користев оваа како на сликата и многу ми одговараше.откако ќе се намачка не се мие за следен подој.
    Здравје сега ќе ја користам и за второто.
    Градите сега во 9-та недела ми се огромни како кога доев незнам дали има врска зашто е втора бременост. image.jpeg

На kavadar4anka, Lolipop23 и LadyC им се допаѓа ова.
  3. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Хм, незнам ме замисли ама ако ти се толку осетливи со ланолин мачкај ги редовно, го има по аптеки, и хороните си го прават своето, тоа е блажено стање хах

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    mislam 36 deka e vo 37 mislam vo treto tromesecie gi pregleduvaat

5. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Бев на преглед супер бебата само ми вика докторката главчето му е 95мм , ако оди над 100mm не пораѓаат природно ќе мора царски :( а супер е наместено се е во ред некој искуство со ова ?

На menelele и Olgica.bu им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.918
    Допаѓања:
    142.709
    Zenicki trudnicki,jas samo da ve pozdravam pak:)ve citsm redovno,ic ne mi se napusta temata:)
    Samo da vi se umesam vo muabetot za dioptrijata i poragajot-jas imam -4 diopter i citajki tuka edna nedela pred da se porodam otidov kaj mojot oftalmolog,ama sega za da se poragas carski(poradi diopter visok) trebalo od Klinika (na ocno) da vi dadat izvestaj a ne vazelo od privaten oftalmolog.i jas so stomak do zabi i 1nedela pred poragaj trcav na Klinika na pregled.sreka mi izlegoa vo presret ne cekav mnogu i me pregleda doktorkata i nemase indikacii za carski i se porodiv prirodno.(ova pred 4,5meseci ).
    Taka da @l.e.o.n.a 31.07 znam deka i ti si pri kraj pa za da si bides mirna rasprasaj se i pobaraj si upat za pregled.
    So lesno neka vi e bremenosta na site i prodolzete da si bidete taka pozitivni :):)pozz

На menelele, kavadar4anka, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  7. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Мешковци,ви пишав за намалена плодова вода во 31+5 и дека постелката почнала да зррее...го измери бебето и рече дека е добро но јас сега многу се плашам,дали постои можност лд предвремен пораѓај?? Се испаничив целата..Бебето е 1678гр.во 31+5 дали е ок???

8. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    262
    Од ова што го напиша, аκо постелκата почнала да зρее тоа значи деκа ќе те фатат болκи за ρаѓање во наρедните денови. 31 неделае 7 месец пρеживуваат бебињата само што белите дρобови не му се ρазвиени. Јас се поρодив пρиρодно во 31 недела се беше оκ, живееше 22 дена во инκубатоρ. Се поρаѓав во Гаκ. Чим постелκата зρее значи пρедвρемен поρаѓај, се надевам ти и бебето ќе бидете добρи ти посаκувам најдобρо.со лесно.

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Има неколку степени на зреење на постелката.
    Малку е остро да се каже дека нешто би се случило во наредните денови и да се поврзува цела дискусија со преживување на седмачиња.

@thebabylover немој да му ја мислиш многу и јави се кај докторот да ти ибјасни добро кој степен е. После прегледот неговиот увид е многу подобар од било какво наше мислење.
    Смирено и слушај он што ти кажува.
    @Olgica.bu мило ми е што кај вас се успешно се завршило и малото јуначе е добро.

На menelele, kavadar4anka, Lorins и 7 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Наминав да ве поздравам друшки и да ви посакам убава вечер со целокупно ноќно спиење.
    Јас добра иако кај мене преовладува макотрпниот замор и гадењето на моменти сеуште, толкава флегма никогаш не сум била. Ме теши маж ми дека е фаза и ќе помине а мене ми се чине ко цела вечност.
    Цел ден сум на овошје леб и не можам да помирисам скоро..
    Поздрав
    PicsArt_07-27-03.10.18.jpg

На menelele, kavadar4anka, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  11. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    Kaj moevo e 10.33 I istoto mi go rece doktorkata deka za normalen poragjaj treba da bide 9.5 I mi rece deka imalo isto pacientka so pogolemo glavce bebeto I prirodno se porodila

12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Акo пoстoи и нaјмaлa мoжнoст зa предвремен пoрaѓaј требa дa ти дaдaт инекции зa зреење нa белите дрoбoви нa бебетo. Сo нив е се.пoсигурнo.

13. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    262
    Јас само κажав што мислев,κаκо Господ Хρистос ниκој не е. На сите што се бρемени со лесно неκа им е.

На menelele, kavadar4anka, kikin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    Девојки 34 недела сум...да напоменам дека сум со близнаци...денеска нешто тешко се движам.. Ми де стврднува многу стомакот,ако станам од кревет одма ми се оди во вц...да седам нема шанси,мора подлегната да бидам...вагината,препоните ме болат и долниот дел во стомакот под папокот....е сега во понеделникот бев на ехо и се беше во ред,постелка и плодова вода и прв пат цтг ми направија и пишуваше реактивно и нешто ф10...следна контрола ми е за една недела и ко да се плашам дали ќе ми издржат во стомаков...а одма ме плаши фактот шо мојава докторка Петровска од Систина најверојатно нема да биди на работа недела,понеделник и вторник...поврзани денови со празникот..

15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    src ja so edno sum sedmi mesec i celo vr mi e vaka otkako vlegov u sedmi.

На menelele и vesnik им се допаѓа ова.
  16. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Која неделa си ? јас 37+3, сега се мислам дали да пробвам природно или одма на царски да не се мачам џабе !

17. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Зашто не одиш природно со провокации и така си влегла во 38 таман ти е.

18. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    мене во 35та нед ми беше 90мм бпп ... кажујте вас у која недела ви се овие вредности

19. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Искрено прворотка сум и сакав да си дојди се природно :) др. Ме советува да одам др недела на преглед па дотогаш ќе размислам

20. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    37+3 или 38г.н

На Jokiiniki и l.e.o.n.a 31.07 им се допаѓа ова.