Не да те плашам ама кај мене беше 100 и завршив царски ама ништо страшно супер поминав јас, таа што бевме на интензивна заедно истото беше со главчето ама таа се измачи пробваше природно и заврши итен царски јас барем не се измачив. Види со докторката и одлучи си, со лесно.
ne znam zoshto mnogu zeni se plashat od carski. mislam deka. najbitno e da ste bezbedni ti i bebcho... se drugo zarasnuva i pominuva.
* Така е не е страшно , само цели време имав на памет дека ќе се породам природно и некако за тоа се спремав сега кога ми кажа царски како гром од ведро небо ми дојде само за убо да е побрзо да се гушкаме со син ми *
Добро, да прашам, се потите под гради? Значи ова жлездиве работат ненормално, цело времњ сум жива вода, прслук не остана да не исперам на едно носење. Страшна работа.
bolji taka nego obratno. ispadne carski za dvaes min. si gotova a zamisli se spremash za carski ispadne prirodno??? nit znaes so da prajs nit butur te sfakjam, psihicki za drugo si spremna, ama moram da te tesam malkucka
Девојки ај пишете ми дали некоја од Вас зема магнезиум во вид на таблетка и ако зема какви зема,препорачајте ми....неможам да поднесам повеќе магнезиум.. И магнезиум директ...од повеќе фирми имав земано и сега последно ги допив шумечи на биолектра и и тие ми се одвратни...незнам шо да земам следно а да не ми биди проблем со пиењето...
kolku dena pred da zemes porodilno otsustvo (28 dena pred terminot za pororduvanje), mozes da zemes boleduvanje od 15 dena?
Жени здраво, Како сте? Сакам да ве прашам, 17+5 сум , и веке три дена осекам како штипкање како пецкање доле кај јајниците,од време на време се случува . Не се болки , се издржува не е страшно . Повекето кои ги прашав ми рекоа дека матката се ширела и плодот растел ..Некој со слично искуство ?
Добро ви утро @VedaG10 нормално е тоа, и јас ги имам сеуште од време на време, ние растеме ич не се секирај. Јас го откачив магнезиумот и не го конзумирам месец дена и више. Строго сум со утрогестан зашто морам и Прегназон зашто ми се поефтини. Дома цела аптека направив од ова треба, она не треба и пак кога се исконсултирав со моја блиска докторка ми рече дека не е убаво да се трујам многу многу па се скратив. Ни токоферол пијам, ни витамин Ц, ни магнезиум. Фала богу немам па ни некои болки па да морам. Ако имам ќе се напијам по потреба.
И јас ставам вагинално утрогестан навечер и пијам магнезиум директ прашак 300 . Некогаш по два ама мнг ретко.Малку се замислив со пецкањево викам да не е нешто страшно а др ми е на одмор да не го замарам пак сега и таму Фала ти
Dobro utro dobar den, I denea malku poveke pospav, ama ako nema da e za dolgo spienjeto, posle ke si placime ke si jademe navecer, ke se presoblekuvame itn itn. Ve citam za magnezium zborite, jas prvo piev tablwti od 250mg po dve na den a pred mesec dena mi ja zgolemija dozata na 375mg dirwkt magnezium onoj kako leasok so e, po dve na den. Ne deka mi e mn ubav ama pa I ne mi e nekoj problem da go ispijam. Denea dorucek pomina, ke bidam domakinka I ke napravam nesto za rucece.
ushte si na peckanje??? chekaj kje projde, kje doe bolkata u sramnata koska, kje viish shubo ti bilo nishto strashno ne e. najchesto peckanje osekjav koa rasteshe cervixot. sosema normalno.
јас да ве прашам некое чаре ноќе имам болки во нозете и како здрвени ги осекам ми треба време да ги придвижам за до тоалет читав дека е нормално поради успорена циркулација ама не најдов што помага ...
aj. prashaj. go ginekologot dali smeesh aspirin!? do tolku da ne cirkulira ne e ubavo, ti praj problem. a dur da go prashash masiraj redovno.