Ај добар ви ден! Ништо ново. Мрза, спиење, лежење. Некако не ми се јаде, а ми е лошо. Крај не ми се наоѓа. Ама ова мрзава, ме убива. Така ми беше и првиот пат, викав лелелеее ваква ако останам како ќе го гледам детето. Се надевам дека после трети месец, се ќе биде подобро. Се надевам, де
Добро утро! @vesnik земи си обични таблети магнезиум, не прашоци и шумечи, мене многу ми се гадеше од такви. Сега си земав на Natural Wealth ама во таблетка што веднаш се голта и многу ми е полесно. Инаку имам доста грчеви и болки, а секојдневно го пијам, без магнезиум не знам како би било. @^angel^ купи некоја крема или гел за уморни нозе и масирај се секојдневно. Исто многу опушта и ладен туш, само врз нозете, веднаш се подобрува циркулацијата. Додека одмараш гледај да ги кренеш нозете на нешто повисоко. Девојќи јас го допивам кафето и тргнуваме за Скопје. Во 14:20h сум на преглед. Ќе го видам бебуш, се надевам се ќе е во ред и до час ќе ме обоите и мене во тоа списокот.
Те чекаме да ни пишеш На обичен преглед си или скрининг ќе ти прават? Нека е се во ред и те чекаме со повеќе вести подоцна.
@Annath , Ти благодарам. Периодов многу слабо ја осекам. Се беше во ред на прегледот. Во Среда ќе правиме ново зреење на белите дробови кај бебето. Тогаш и подетално ќе разговараме со докторот околу пораѓај. Не ја осекам често најверојатно од диазепами. Ми ја дуплираа дозата на истите. Но, притисокот се подобри минимално првите денови, сега повторно е исто. само ме клукаат со апчиња, вакви, такви.. експерименти.
Излегов вчера и купив фенси фустанче за излегување од болница, денес ги исправ сите нејзини ствари и сега уште да направам шопинг во аптека, и да спремам торбица, и веќе чекаме во секој момент. Едвај чекам да ја видам, розева моја бебушка.
Да не се редактирам, само што дојдов од ГАК. Конечно и мене да ме прегледа фантастично добар доктор. 100% сигурен во тоа што го зборува. На сите ви го препорачувам, др.Иво Ќаев. Еднојајчени се црвчињата, постелката нема ни лакуни, ни ништо, децата се одлично и си одговараат со неделите. Дури и го прашав за инекциите за зреење на белите дробови на бебињата, ми рече дека бременоста ми е одлична и нема потреба од инекциите. Разговаравме и за породувањето и ми рече да, може природно, дури и можел он да ме породи (јас го ппрашав дали може он). До 37 недела ми рече ќе те чекаме за болки, а после ќе видиме. Сега за сега немам никакви индикации за предвремен пораѓај. Се надевам така ќе остане. Е да ме видите како сум насмеана, дури и се олабавив. Да ми се живи и здрави дечињата, јас ќе терам како и до сега, и се надевам ќе догураме до 37ма недела. Имајте убав ден трудни, јас го изедов сладоледот за денеска. Ама па две носам, после ќе морам уште еден да јадам
Јaс вaкoв мaгнезиум пијaм, нaјефикaсен ми е дoсегa Пo две дневнo, не секoј ден, нo пo пoтребa и пoвеќе oд две, aкo oсеќaм грчеви. @zeka, бaш те мислев... oд дијaзепaмите е пoмирнo... уф, дa не ти е чoвек вo кoжa, aмa и пoвеќе oд oдличнo се спрaвувaш сo ситуацијата. Јaс би пoлуделa oд пaникa.
I jas sum 37+5 deneska bev kaj doktorot so kje me poragja I mi rece so carski za da ne se macis vika prirodno I da te fatat bolki mi rece sekako so carski zosto pogolemo e.bebeto ne samo vo glavceto I vo teloto neznam sto da ti kazam konsultirajse so doktorot vidi so kje ti rece ama ako e pogolemo glavxeto zosto da se macis koa moze I carski
i jas majka sum 37+ 5 i jas ke odam carski po vtor pat ... nesakam da rizikuvam.. sega baram vrski psihicki sum opteretena so kako ke bide tesko disam... prstive mi trnat nezz so da kazam edvaj cekam se da zavrsi ubavo... dajte sovet sigurno ste pohrabri od mene korkac bev ednas carski znam kako e ..ama toa e.. covecka psiha...
@Annath , ти благодарам. Немам енергија како предходно. Едвај чекам да дојде понеделник за преглед кај матичната. Утре ќе проверувам Д-димери и Хемостаза и комплет крвна слика. Минатиот пат Хемостазата ми беше намалена и Д-димери на горна граница. Од понеделник влегувам во 33та недела. Мислам може да го земе матичната и брисот за стрептокока. Да не се шалтам само по жешкото. Ми експлодира глава. Ништо не помага, со се пробав. Тешко го поднесувам жешкото а од клима почна грло да ме фаќа.
Ајде ситно броиш, издржи јуначки уште малку. Нека е само се во ред со тебе и малецката, се друго ќе заборавиш.
Здраво женички. Мене особено денес не ми е добро воопшто. Се прашувам ако ми потрае ова и како на работа ќе се справувам не знам. Ми се чини дека секој ден се повеќе потонувам во сон раце и нозе не можам да поткренам за да сработам нешто по дома а камоли на работа. Се чуствувам ко да ме прегазил багер, глава ми бучи, организмот ми е хаос, како да ќе се онесвестам во секој момент ете така се чуствувам. Чуствував умор ама не до волку, чуствував и лошо расположение ама не до волку. Не знам како да си олеснам, што да се напијам да ме освежи малку да не залегнувам и пак и шак да спијам. Цел ден го преспав и пак ми се темти пре очи. Дали вие вака сте се чустувале и што сте пиеле/јаделе? Ми се чини ќе умрам од толку што ми е лошо .
Душо, спиев до сега од истото. Многу ми влијае времето. Кај сите е така претпоставувам. Дрмни кафенце да те ококори, јас еве ме сега пијам. Не знам зашто ама осеќам дека @Lolipop23 ќе ја боиме плава. Срце пиши како поминавте ајде те мислиме!
Neznam kako bi te sovetuvala ova mi e prvo dete zatoa sum tolku opustena neznam kako e da imam iskustvo mozebi i jas bi se plasela ...