И јас засега немам ништо, а 3-4 пати само се имам намачкано. Ја имам таа на геровитал. Додуша немам ни толку стомак, ќе да ми е рано уште. Инаку девојки, денес е скринингот. Какво чувтсво имам не можам да ви опишам, некој необјаслив страв. Сите ве читам со ќеф си одите, само јас се тресам, А, досега едвај ги чекав прегледите. Што ли ми стана бре?
За стрии јас мачкам хип путер од сабајле и навечер кокосово мало немам ниту една ама сепак мислам до кожата е. Мајка ми ништо не мачкала една нема значи до генот е стварно можи крените да не дозволуваат да се направат во поголем број но да спречат тешко ако имаш склона кожа кон стрии
Добро утро. На поголемиот дел од нас за стрии ни е рано, мачкајте што сакате, кога ќе се породите тогаш ќе се види состојбата до кај е. Знам еден куп жени што буквално по породување добија стрии Јас шеа и кокосово мачкам, понекогаш и невеново уље и се е ок не ми е сува кожата ама како да ќе ми пукне,оптегнат стомакот цврст мислам кај и да е линија ќе видам @BirMelek овој скрининг ти е за аномалии затоа си уплашена, јас две ноќи претходно не спиев од грижи, иако скрининзите се најубави прегледи. Нека измерат се како што треба па после факајте пози и слики на бебушка. Не се грижи се ќе биде во ред. Пиши ни
Хелоу девојчиња. И јас уште од сега се тресам за скринингот на 3ти, страв ми е веќе на преглед. И стрии ако сака нека излезат и се, само бебето да ми е добро. Тоа ми е најважно. Инаку навечер не спијам у последно време до кај 3-4 од склет. И преку ден ми е склет и навечер. Инаку почнав да забележувам веќе од време на време мали не само што клоца, туку и кога се мести се познава. Висок ќе биде на мајка он. Срце мое у живот поисполнета не сум била. Животот почнува веќе комплетен да ми станува.
auu @BirMelek utka prajs golema, skoro site pred skrining za anomalii se treseme jas i dur me glease petrova bev pod stres, tek koa izlegov od tamu so soopstenie deka e odlicno mali, tek toas malce zdivnav haha. ajde te. cekame da pises
Cekam rezultati i da si odam konecno doma. Od 8 sum ispadnata. Me fatija dole bolki, edvaj sedam, disam. Ne mi se normalni bolkite, do 13 taman ke ja fatam i maticnata. Rezultati uste ovie da gi zemam i gi kompletiram. Se prepotiv celata. Nesto mi vika da spremam poleka torbica, naskoro.... Daj boze da gresam.
Кај сте мешлаци? Јас ве следам, а еве вака на пауза и чат пат по нешто да пишам. Дома турбо се работи, до следниот викенд ќе завршиме. Едвај чекам. Пукнав ви се верува? И физички и психички. Мачно е на топлово човек се да вади надвор од мебел до ситници. Кој ќе пере и чисти после? Се на мене се чека. Преголем залак беше ова, ама моравме. Инаку кумбсов тест е негативен. Ми провериле и Д-димери и хемостаза и по она што го читам во резултатите се е во ред. Па и крвна слика ми направиле. Хемоглобинот е малку под граница, ама не е страшно. Баш се зачудив кога видов дека се ова провериле а упатот ми беше само за кумбсов. Во понеделник на гинеколог. Ќе видиме што ќе каже докторката. Едвај чекам. Е толку од мојата пауза, се фаќам за работа. Убав ден женски!
@BirMelek нормално е да се тресиш пред секој преглед, а камо ли пред овој за аномалии....Ама се е до карактерот. Кај мене Петровска се кажа најсупер за бебо дека супер напредува и секој орган му е супер, па јас уште се мислам секој ден за нешто. Така да нормално е. Мајка ми кога дознав дека сум бремена ми рече дека од тој момент почнуваат грижите за цел живот, дур е во стомак го мислиме дали е ок, кога ќе се роди како бебе пак го мислиме и се така дур сме живи Тоа не прави МАЈКИ!
Која недела си за кумбсовиот? МЕне ми иде да бидам 27+5 кога ќе го правам и инекцијата кога да ја примам? 28 +нешто? Се наоѓа лесно по аптекиве инекцијата?
Zenski a koj sjrining e toj za anomalii jas znam vo 12 nedela i posle vo 22-23 ovoj e nekoj plus skrining ili?Vo zbunka sum celata sega
@kikin ќе ја примам во понеделник, а тогаш ќе бидам 29+1 а кумбсов правев на 28+2 Лесно ја најдов кога бев бремена со син ми. Би требало во сите аптеки да ја има.
Decki mene za dva dena mi e termin a na bebko ubavo mu e kaj mama nema aber ke vidime cicko doktor sto ke kaze