Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    сега не знам кај терам :D
    сигурно треба прво да одам на гин. да ми ја потврди бременост :lol:
    не ми замерувајте :!: не знам ништо :wasntme:

На Cliona и Forko им се допаѓа ова.
  2. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    Стефани со среќа сонце :) Прво на гинеколог за да се потврди ама тестот би требало да е точен ;)

На Stefaani му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Не те оставам, бев на ЦТГ денес и покажа контракции ама јас пуста не ги осекам :lol: ми рекоа да пазам да не се случи да си пукне водењак и да дојдат болки а јас со висок степен на толеранција :lol: Инаку ке биде мојава изгледа неделава или наредната дека ми најдоа Калцификати на постелката (не сум пушач, и тоа значи дека ми старее постелката и зрела е за породување) :rofl: Едвај ја чекам буцка да излезе, ЕДВАЈ. Мислам дека со насмевка ке туркам да се роди. :inlove:

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    Срц јас сега видов ти која недела си уствари. Аааа па немаш гајле, јас и покасно го осетив негде каj 20-та недела, исто во долниот дел, како крилја од пеперутка. Рано ти е за некои понагли движења, ич да не му ја мислиш :*

5. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Stefaniii dobro dojde srcka imaj lesna bremenost :)

6. Bebe.Marta

Bebe.Marta Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27
    Stefaani dobredojde za ubavo neka e jas i ti sme najnovi...ke si bidat drugarcinja nasive...pozz

7. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    мамички јас пред малку кога бев во вц забележав на гаќите капка крв светлоцрвена нормално е? :sweat:
    ептен сум исплашена :sweat:

8. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    од возбуда.Се јави ли на матичниот?

9. Paleshka

Paleshka Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Јас денес си бев кај матичниот и ми го потврди полот... Мама ќе има синче :inlove:
    Искрено повеќе ќе се израдував на ќеркичка ама здравје второто!!! Немојте да ме карате за желбата за ќеркичка и да почнете да ми викате дека е најважно да е живо и здраво бидејќи и јас се сложувам дека е тоа најбитното ама исто така сметам и дека не е грев мама да има желба за полот.
    Како и да е ќе треба да се одвикнам од гледање женски облеки, розевки стегачи и шарени хулахопки :lol:

На Cliona и Forko им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.372
    Допаѓања:
    148.734

11. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    од возбуда? да не е опасно ми е страв. а не се јавив кај матичната сеуште :|
    не знам што да правам :sweat:

12. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    мислам дека нема место за паника мила ... некои го сметаат тоа како главен симптом велат дека и потекле неколку капки така да ништо страшно штом си имаш две цртки уживај и мисли позитивно и закажи си преглед што е можно побрзо

13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.372
    Допаѓања:
    148.734
    не сакам да те плашам ама најдобро да одиш на лекар веднаш ако можеш.можеби не е страшно ама не би требало да има крваренје во бременост.ке те видат на ехо и ке утврдат дали крваренјето го загрозува плодот.ке ти дадат терапија да примаш.имам спонтан позади себе не ти посакувам ништо такво ама не чекај оди на лекар .во рана бременост има висок ризик особено ако има крваренје.те поздравувам и пиши што ке направиш

14. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    Оххх сега двете различно пишувате не знам шо да мислам :doh:
    се беше ок освен болки во стомакот и градите и таман денес мислев ќе ми дојди почнав да повракам и дојде дечко ми направивме тест и излегоа 2 цртки ама сега ова ме плаши :sweat:

15. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Стефани прво честито бременост.Друга работа...јас кога останав бремена на денот кога требаше да добијам имав кафеав исцедок.Малце имав и следниот ден.Но незнаев дека сум бремена. Значи може тоа да е. Но уште во 8-ма недела имав огроооомно крварење кое се повтори и во 12-та,но сепак фала богу не го изгубив детето. Брзо реагирав и до крај бев со инекции прогестерон за задржување на плодот.Убаво ти кажа WORRIED.BT, немој ништо да занемаруваш, бремена си и треба одма да се јавиш на гинеколог.Па он ќе ти објасни каква е ситуацијата.Може ништо да не е,но сепак да си бидеш мирна оди на лекар. Ти посакувам многу среќа :*

16. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    еее сега се посмирив малку. прочитав на нет дека мн често се јавувало и дека најчесто се јавува во периодот кога треба да добиеш. деновиве ќе одам обавезно на гин. а зошто не се кажувало до 3 месеци?

17. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    i jas isto nekade 6-7 ma nedela imav posilno krvarenje i toa taze krv piev utrogestan 100mg dva pati na den i progesteron inekcii primav do 10 nedela iako trebase do 12 ta gi prekinav posto nemav poveke,,,a i ne mora da znaci deka kapkite se opasni,,,najdobro na ginekolog da vidis so vaginalno eho podobro se gleda

18. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Мила јас би ти рекла да појдеш на лекар, овде ние само можеме да си даваме мислења но сепак докторот е тој кој ќе те прегледа и ќе ти каже во што е работата. Во 16тата недела јас исто така забележав светло црвена крв и тек наредниот ден појдов, си читав и јас како тебе на интернет како некои велат не е ништо, како за некои било знак за спонтан за кога појдов на доктор тој ме искара убаво дека за таква работа се доаѓа одма да се види од каде доаѓа тоа крварење, што немора да значи дека е нешто сериозно но мора да се види. На крај се испостави дека мене ми било од исекотина што самата сум си ја направила претходниот ден додека сум се бричела, ама ете, кој да знае во тој момент. Немој да чекаш, овде секое искуство е различно, повеќето се лаички мислења кои можат само да те збунат дополнително. Дајбоже да е се во ред но јс на твое место не би чекала. Поздравче и да ни јавиш убави вести :f:

Ајде сега да споделам нешто со вас, Форко замина итно на државна, се надевам ја фатија болките :) Толку знам, се надевам ќе ни пише наскоро дека е тоа што сите очекуваме. Само со лесно нека и е и неа и на сите нас кои сме во исчекување. Ве гушкам сите :hug:

На Keti30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    еве цело време следам состојба. кога се бришам има нешто како слуз розеникава. значи не крварам туку како слуз е. и тие капките не беа како крв туку како слуз. ама деновиве ќе одам на гин за да ја потврдам бременоста па ќе видам и со ова ќе ја прашам. иначе кажете чаре за градите ненормално ме болат :(
    чекаме вести за Форко ;)
    сите да си дочекаме :*

20. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    само што забележав светло кафен исцедок ... имал некој такво искуство ? ;(