Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Се мачкам со маслото за тело на бекутан и еве во деветти месец сум и немам жива стрија на стомакот. А првите месеци не мачкав на градите и преку ноќ ми испукаа. :(

2. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    911
    Zeni pomagajte 18 nedela sum i eve denes mi se pojavi cesanje dole i sekret, pravev brisevi vo 12-ta cisti bea, kazete so sto smeam da se mijam, primer so soda dali moze, ginekologot mi e na odmor...

3. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Ние еве се одморивме.... Прегледот беше супер... Резултатите од крвната анализа се добри, кога го правевме ехото бебево ѕенѕа ли ѕенѕа, маваше со раце и нозе, зар е можно? машала пораснало... докторката ми рече дека одговара за 11гн... во текот на 13 недела односно околку 17ти Август ми рече дека треба да се прави 4Д и некои микробиолошки испитувања...

На Lolipop23, Lorins, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    911
    Uste edno prasanje sto e najefikasno za mackanje protiv strii, sakam kokosovo maslo ama neznam kako go mackate cisto ili dodavate nesto plus vo nego?

5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Мешковци:hai:
    Се прибрав јас. Бидна скринингот. Сакам да ви се заблагодарам на сите што ме охрабривте пред преглед. дефинитивно ме смиривте:hug: Вака сега: беба е добро, одлично е. На 4д ме гледаа, ја видов во боја, ќе да личи на татко и|( Се е во ред со неа, уредно и нормално. Плацентата веќе не го покрива грлото на матката.
    НО, кога и кажав на докторката дека планирам патување ми измери цервикс и следуваше разочарување. Цервиксот прилично се скратил. Сега е 2.45мм. Ми препишаа 3 ампули пролутекс да примам и од понеделник 5 дена утрогестан од 200 наутро и навечер.Има ли врска ова со цервиксот, би помогнало ли? Докторот ми вели патувај слободно, но одлучна сум да си седам дома, бев еднаш во јуни и доста ми е. Мажево ќе го пуштам со брат му оти веќе платено е. Сега си велам дали после терапијава да одам на мерење пак? На ум ми е серклаж, што си е сигурно, но доктрот ми вели го праел на 1 и пол цм цервикс.:?:

На kavadar4anka, stejsi2005, wings и 4 други им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Слободно одмивај се со сода, мене ми помагаше за кандида. А за стрии немам поим дали е нешто навистина ефикасно или се зависи од гените и кожата. Има маст за стрии, кокосово, бадемово, ад капки со павловичева, од ДМ за стрии препорачаа една исто така. Јас со ад сум и павловичева уште, ама за да не ми пукаат пупките зашто ми беа лудница секоја вечер на памук си ставам павло и ад за да ми се меки и така ги одржувам .

На pepapa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Probaj da se mies minimum 2-3 pati na den i ne nosi sekojdnevni vo nikoj slucaj mene toa mi pomogna mnogu

На LadyC и pepapa им се допаѓа ова.
  8. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Meshkovci da ve prasam dali pred poragjaj mozam da stavam gel ( ne nokti tuku samo gel ) dali pravat problem vo bolnica taka kako da imam ednas slusnato

9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Дa. Пoмaгa прoгестерoнoт aмa кoнтинуирaнo кoристење не некoлку денa. И oнa штo нaјвеќе пoмaгa е лежењетo, дури и серклaж дa имa лежењетo пoмaгa нaјвеќе oд се. Избегнувaј клекнувaње, нaведнувaње, кaчувaње пo скaли.

На BirMelek, LadyC и DigY им се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Мислам дека во таа недела со обично ехо не покажува. Знам дека сите во 5-6 ги гледаат со вагинално, и 7-8 кога е за срце. Дури покасно на обично покажува

11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @BirMelek ispod 2.30 stavaat cirklaz. poslusaj ja alisijad i samo lezenje. se ke e ok.

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  12. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    не се секирај и кај мене неможеше да се види плод па мислеа дека е екстраутерина бременост и таа недела дур чекав да потврдат незнаев кај се наоѓам ... рано е уште , почекај уште некој ден па провери ... а во врска со кафеавиот исцедок имтој го имав јас баш околу 4-5 недела и ми траеше еден ден...

13. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    9.507
    Kaj ke se poragas? Mene vo cair georgiev mi rece ako ne se porodam do termin na denot na terminot da otidam vo bolnica, pa sea ke vidime :worried:

14. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Bir Melek koja nedela si ?

15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Vleguvam vo 21 veke. Ti koga go pravese serklazot?

16. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    @BirMelek мило ми е за плацентата што отишла на друго место, тоа значи дека нема пл.превиа дефинитивно?
    За грлото слушај ја алисија, подисциплиниран човек нема. Јас не би патувала иако докторот ти рекол дека можеш, што е сигурно... удри на лежење сега и примај тоа прогестероните. Подолго, не 5 дена.
    Јас од едно крварење ги примав 15-16 недели а камоли скратен цервикс

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  17. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    @BirMelek најдобронамерно те советувам да одмараш и тоа повеќе... Не е потребно само појачана терапија на прогестерон...цервиксот се подобрува со лежење и мирување...јас имам правено серклаж во 15 недела со цервикс од 25 мм...најчесто лежам... Ама благодарение на серклажот можев да си дозволам да појдам до аптека,до маркет,на гости...но исклучиво со кола.
    По дома си готвев ама домашни работи од типот метење,пуштање машина и спружирање на алишта не правев ништо.
    Значи физичка работа не...е сега мене ме направија серклаж бидејќи носам близнаци и верувај рајат си сум...еве 34 недела полна сум...

На Mari* и BirMelek им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Ќе прaвaт прoблем, не смееш ништo дa имaш нa нoктите, мoрa дa бидaт чисти. Зa твoе дoбрo, не зa другo. Акo не дaј Бoже нештo тргне нa лoшo нa сaмoтo пoрoдувaње, пo нoктите се приметувa нaјбрзo.

На LadyIvvy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Dobro utro zenski, eve me mene so kafica pred mene. Si legacam I cekam rezultati vo lonedelnik treba da se gotovi, da vidime dali ke treba kleksani da primam. Daj Boze da ne treba ama I da treba sto e toa e. Za deset dena pak na kontrola. Mi se smaci veke od odenje po bolnici.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    И јас треба да направам испитувања дали ќе продолжам со клексани или не? Која недела си?