Ako ti rekle utre da odis odi neka ti napravat ctg a i mojot doktor e utre dezuren t.s Ilievski, i jas deneska moram da odam zasto posle termin sekoj 2 den ke odis na ctg i koj doktor se pogodi toj samo ne davaj na sekoj vaginalno da te pregleduva zasto jas koga otidov kaj drug doktor dezuren i demek ke me pregleduva vaginalno i mi go puknal cepot 3 dena maki si macev, i sega koga odam na ctg ili go baram mojot doktor ili ako ne e tuka kako deneska sto nema da bide samo im kazuvam da mi go vidat ctg-to i deka sum pacinet na Ilievski i da ne me cepkaat poveke...pa zdravje vo pon sabajle ke odam kaj mojot dokotor pa ke se dogovorime sto ponataka ke pravime...
jas nemam doktor koj se padne toj, prviot pat bev kaj georgiev i samo on me ima pregledano tamu i sakav on da me poraga ama mi kaza letovo tesko jas ako ne te fatat bolki ke dojdes na terminot, a mene utre mi e termin i deka nedela pa si vikam poveke sansi ima vo ponedelnik da e tamu nego li vo nedela, i sea neznam sto da pravam edit. da te zamolam i taka ke odis denes tamu ako ne ti e tesko da prasas koga ke bide georgiev na smena, dali vo ponedelnik
Ke prasam ne mi e problem samo znam 100% deka on vo cetvrtok ima ambulanta zasto jas koga bev zavcera na ctg on bese vo ambulanta i bas slusnav slucjano deka on samo vo cetvrtok ima ambulanta a ti mozes koga ke otides da go pobaras ako e na smena ke se simne, jas taka pravam so Ilievski zasto on samo petok ima ambulanta ama jas ne mozam da cekam samo petok i odam na ctg i im kazuvam da go viknat Ilievski ako e tuka i covekot odma se simnuva e sega normalno za poragaj koj ke se pogodi toj, sepak ne znam dali mojot doktor ke bide na smena mene koga ke me fatat bolki, ama kako i da e veruvaj deka 90% od doktorite vo Cair se mnogu strucni taka da koj i da se padne se nadevam ke bide ok, ama jas sepak ke prasam za Gorgiev deneska i ke ti pisam do vecer zasto jas posle 7 treba da pravam ctg..
Da jas prasuvav za serklaz zosto sum so bliznacinja pa mislev deka mora da se pravi ama doktorkata mi rece ke go pratime, ke pravime dokolku ima potreba
Georgiev e denes dezuren jas sega se vrakam od cair znaci cela nok e tamu za utre ne se sekiraj imas dobri doktori na smena i ismaili i vecerta ilievski taka da uzivaj megjutoa ako nemas bolki i ne si otvorena nema da te zadrzat polna e cair so rodilki
Ауууу многу трудници при крај, дај боже што повеќе темава да се полни со нови трудници, а другите со ред и со лесноооооооо да си одат. Здрави и живи и ние и бебушите.
Stvarno 8mi mesec e horor.Si napraviv belja sto bev na privaten,me ispanici covekot.Plodova voda namalena Postelka vo faza na zreenje.plod pomal za 4 dena,..Posle edna nedela bev kaj maticniot on normalno me pregleda,izmeri se,mi vika pa ke ragjas ke pocne da zree poleka.. Ama po moe jas trrba da sum 32 nedela od posledns menstruacija,spored maticniot 30+,spored privatniot 31+ .........i sega se sekiram za bebeto dali e dobro ne mi se sovpagjaat nedelite nekako,a toa si kloca i se normalno...navistina neznam od se mi e strav kako li ke izguram do 9ti mesec,...of
Jas msm kaj i da odis site razlicno ke ti kazat,slusaj si go maticniot sto dosega ti ja vodel bremenosta sig najdobro znae
Dobro utro na site Sinko pie mleko, jas so vas da se podruzam, da ve procitam, pa posle cel den mi e akcija. Me boli eden del od kicmata, edvaj stanuvam, dobro e sto vo dvizenje ne boli, ama ako se navednam prezivuvam horor. A bebinjava po celo vreme se vo akcija, sekoe na svoja strana klocaat na veliko. Na momenti ke mi se stvrdne cel stomak, togas si vikam samo nema izleguvanje rano e i stiskam zabi. Ah kolku sum napnata i uplasena od bremenosta, mislam nikoj ne e svesen. Duri ni mm. Samo dali ke gi iznosam do 9ti da si gi donesam doma zivi i zdravi. Od drugo ne se plasam, ama ic. Poragajot ne e strasen, a grizata za niv ke mi bide zadovolstvo. Ete toa znacelo majka
Има некоја будна сега? Вчера во 19ч почнав да повраќам, и продолжи до сабајлево до 4ч. Отидов на брза помош, констатираа вирус ми дадоа гликоза и аналгин инекција и инфузија за да се смири желудникот. Пијам само чај од нане со превриена вода. Некоја да не била во слична ситуација? Што да јадам што не и колку дена од прилика трае. Инаку немам дијареа само повраќање.
virus drzi 3-5 dena vo zavisnost od. toa kakov e. caevi supi dvopek varen zelencuk oriz... polesno za jadenje. edino ne mi se svigja analgin shto ti dale. za smirivanje zeludnik ima drugi lekovi a plus bremena si.