Денов ми започна некако преубаво роденден ми е а сепак се молам денес да не биде роденден и на ќерка туку да си почека уште некој ден
@creshicka што и да пиеш ќе пиеш полека, никако наеднаш затоа што ќе повратиш. На 5 мин. по една голтка. Исто и за јадењето важи. Грицкај двопек, супа, компир, ама полека. Никако се наеднаш. Побрзо закрепнување!
Здраво мешиња.Многу е тпло.Да го честитам роденденот на Леона,инАКу вчера да ви кажам бевме кај еден братучед на мм и дојдоа едни други луѓе и таа жената исто бремена и се познаваше многу и овие сите викат леле види колкава е а за мене види на тебе ништо не ти се познава цц многу ме нервираат такви мубаети,па таа била 7 ми месец јас сум тек почеток на 5 ти господе боже колкава треба да бидам, И овоа денес е премногу жешко а бебуш рита цело време и тоа се најдоле во нискот дел на стомакот го осеќам.Едвај чекам да дојде среда да одам на скринингот и да ми кажат дека е се ок и полот да ми го кажат оти оваа матичната ми вика само не се гледа......
Jas sum 8mi emi malku po polna ( mislam ne sum bila nekoja slaba slaba) pa koj kako me vidi samo mi vika malku si se popravila,a ne se poznava voopsto deka sum bremena ,pa sto
И јас сум 8ми месец и немам големо стомаче. Воопшто не се преоптоварувам со тоа, колкав ми е стомакот. Важно бебето си одговара со г.недели и убаво напредува. Мубаетите од луѓето воопшто не ме допираат. Јас пред 3 недели кога бев на ехокардиографија во Скопје ме прашаа дали сум бремена. Се е до самата психа како ќе ги прифатиме тие муабети и прашања. Важно ми е докторот да е задоволен од прегледот и бебето да напредува. Стрии сеуште ми се немаат појавено, се надевам така и ќе остане. До пред 2 недели користев mam care и сега се префрлив на Tigergras читав многу позитивни искуства за кремата. Ќе видиме како ќе биде до крај.
Батали ги математиките Само Господ знае кога е зачнат плодот, па така и дали си 30,31 или која и да е недела... А, поголема глупост од кажувањата на докторите „плод помал 4 дена,поголем една недела дрн дрн...“ и други слични параметри,нема. Тоа ти го кажувам од лично искуство и од искуство на мои блиски. Син ми цела бременост го водеа као понапреден 10 дена,а се реди речиси кило и половина помал од кажувањето на докторот.Кај снаами, пак, обратно беше,демек каска плодов а се роди живо здраво џинче Обиди се да не мислиш на такви работи,опушти се,одмарај,само позитивни мисли и глава горе Во овие моменти,најмалку ти е потребно да го оптоваруваш мозокот со непотребни мисли... П.С.Ако станува збор за зреење на постелка и слично,не му ја мисли.Лекарите си знаат,си има икс лекарства...Јас месец и кусур терав така,и намалена плодова вода и чуда...родив здраво,право дете 1 ден пред да влезам во 9-ти...
Zdravo trudni gospozi, gledam denes slabo e aktivna temata, pa aj da pisam eden post. Prvi da se pofalam denes mu gi kupiv prvite kompletcunja na bebusot, mu kupiv I bodinja I takvo kako musamce za presoblekuvanje, mn sum srekjna. Veke ja teram 33ta nedela I moram nalku po malku da se pripremam. Me interesira od kade, kakvi I po koja cena od prilika si kupivte spavakji. Ako mozete I sliki stavete. Jas se mislam kaj da baram. Pozdravvv.
Sinoka bev tuka pisa nekoj deka georgiev e dezuren pa otidov ama na poragaj se pogodi da e pa me pregleda ristevski sea ili utre ili sreda zdravje treba pak da odam, samo eden prst otvorena sum taka da ke si cekame uste inace kolku vreme te ostavaat na ctg mene 30-40 min se zdrviv a i neli na grb nesmee mnogu kaj tebe sto bidna mislev te zadrzale vcera gleam te nema
Aaaa mnogu vreme si bila na ctg..ne znam zasto tolku vreme..mene 20 minuti maksimum mi imaat praveno ctg...i jas bev vcera edna stazantka mi se pogodi samo mi go vide ctg i tolku.. inace jas veke edna nedela sum eden prst otvorena taka da ne znaci deka si pocnala da se otvaras...jas utre od sabajle ke odam pak i mislam deka ke me zadrzat zasto veke 41+1 ke bidam pa ke vidime...
Jas na dezuren deka odam i taa na salter sto e me stava na ctg odma nit dr vika nit nisto i koga si odev dojde druga zena i ja stavi na ctg odma i doktorov i vika ne gi stavaj na ctg treba prvo da gi pregledam. A inace preku den koga ima ambulanta me stavaat pokratko, dali deka guzva neznam.
Мислaм декa тoлку е цтг, првиoт пaт дoктoрoт пoбaрa крaткo цтг и седев 18 мин. Сегa втoриoв пaт седев скoрo 35мин.
Poima neam, vo sistina me stavaat najvise do 15-20 min, a vo cair poveke od 30 koj gi znae, ne za dr mi e strav da lezam tolku dolgo na grb posebno sega na kraj koga e golemko.
Baraj na strana da lezis, kazi kuk te boli nesto i nemozes pravo da lezis. Jas na ctg obavezno lezev na strana sekogas poradi skuliozata, ako legnev na grb posle 3ca ne me krevaa, baska vriskav od bolka vo kukovite..