Јас спавача купив од трикотажа Пелистер памучна со специјални отвори за трудници 380 денари многу уба !
Oвa зa систинa кaжувaм, и сестрaтa ме прaшa кaкo сaкaм дa лежaм и нa стрaнa си легнaв. нa грб не е убaвo тoлку дoлгo.
Spavaca sto se otkopcuva gore za doenje imam kupeno od Women secret od City mall, masta i ja izvadiv, cela bremenost ja nosev, pa posle i koga se porodiv ja nosev, seuste e zdrava prava i me ceka vo plakar za naredna bremenost
Ama mn skapa e sigurno od tamu? Jas kupiv edna od pamuk pale 570 den so dva reda nitni kaj gradite, me interesira i ovaa @fs-fs-fs sto ja kaza, da si imam uste edna
Nad 2000den sigurna sum deka ne bese, pred skoro 2god ja zemav... Ama smrt nema, kako nova e, konce ne i se ima skinato, a golem stomak ja nosese ja oblekov pred nekoe vreme, podolga mi e, deka bez stomak i mn oslabena sum... Pamucna e i kaj gradite e dupla, delot se otvara gore i se spusta nadole kako prslucive za doenje i ima krug, dupce za bradavickite
Pa i jas be na dezuren bev vo Cair i taa na salter sto e sestrata me stavi na ctg odma i 15-20 min lezev ma da isto na grb mi e tesko na strana me vrtat samo ako nesto ne e ok ctg...ednas bese uspano,a ednas mnogu razigrano toa bese zasto sum kacila pritisok..a sekogas koga odam prvo ctg pa posle doktor me pregleduva, ama znaes kako e sekoj doktor si ima svoj nacin na rabota pa moze zatoa se razlikuva od edna do druga..
Toa so lezenjeto levo desno ili na grb moram da se izjasnam deka edno e teoretski a drugo e vo praksa...vo red e da se pocituva teorijata deka treba na strana da se lezi, no dali mozis??? Jas so bliznacive dva meseci spijam i lezam isklycivo na grb,nema teorija na strana da se svrtam,bidejki me boli strasno...i sega so da pravam...tie mi kazuvaat kako da lezam... Pa fala mu na Boga se e vo red...
Pred edna nedela go imav prvoto ctg...me zavrti sestrata malku na strana...umrev od bolki...odvaj izdrzav da na mrdam...
I jas od sega na strana ke si legnuvam ic ne mi e galje na grb nema sansi ni doma ni koga spijam nikogas ne sum na grb se na strek sum a ne tamu na nekoja sto i teknalo cel saat da me ostavi na grb
Во двете бремености уште од 28/29 недела одев на цтг, секогаш лежев на грб по минимум 30 мин и немав никаков проблем. Со првото дете над 10 пати бев на цтг и пред самото породување лежев повеќе од 45 мин бидејќи фатив замена на смени и ме заборавија. Не грижете се, освен ако во моментот не ви создава болки и нелагодности лежењето на грб не е страшно.
Женски некоја будна во оваа доба да не има??? Тешка работа... Јас дека цела недела 3та и сега оди па заспи, навикна организамот да работи ова време. Мм заспа, а јас си направив купка, (знам дека не е препорачливо, ама мерак ми беше), 2 саати поминав во бања, се истинтрав убаво, одамна се немав така избањато, се набрзински тушеви мавам. Потоа се измасирав со Еуцерин маслото, така убаво квалитетно, и стомак и гради и колкови, да имам време вака секој ден, кожата има да ми свети, а не стрија да се појави. Штета немам време секој ден толку да му посветувам на телово, а и не ретко ме мрзи. Сега седам уште по бањарка, јадам бискоти во млеко и тепам време по нетов, бирам креветчиња, колички... многу убави работи има, човек да не знае што да избере. Поздрав мешиња, имајте слатки сништа!
Dobro koja e taa firma sto se tolku gubrinja trudnica treta smena da im odi,od loso imalo i poloso,patem temava ni se retci ajde neka doagaat i drugi
Добро утро женички ! Понеделнички-работно Викендот беше супер.... цел одмор волку не се бањав колку сега... Добро ќе беше ако и денес не работевме, па да си го поврзевме ама тоа е што е... кај нас многу е жешко, сакав да ве прашам првиот скрининг во која недела го правевте... докторката ми рече околу 17 август најдобро било во 13 накај 14гн.... Ваше искуство?.... Поздрав
Добар ден мешиња, како сте? Јас за три часа сум на гинеколог. Јупиии.. Да видиме што ќе каже докторката за резултатите од трансфузиологија, да примам Рогам и коооонеееечно да си ја видам принчипеса. После со синко и мм ќе седнеме некаде на сладолед, да се освежиме на жешково. Два дена се топам колку ми е топло. Уште рано наутро е пекол, не знам што со самата себе. Ќе ве известам подоцна како поминал прегледот. Имајте убав ден!
Sabajlevo pak bev na ctg i taa ajde na grb i lezam a ctg- to edvaj otkucava i se isplasiv si vikam sto e rabotava, posle i tekna na taa mi vika aj svrti se na strana i da vidis kako odma si pocna da si pokazuva normalno. I sekoja sestra na svoj nacin si raboti, jas ne znam zarem ne postoi eden nacin kako se uklucuva ctg...ama toa e.. vo nivni race sme i kako si sakaat oni taka si pravat...ajde samo so lesno da ni e na site...