Ajде добро утро и од мене. Јас пресисав вчера, на велико се разиграв низ кујна, па завршив дури во 11:30 вечерта. Табаните и кичмата ме убија, едвај заспав. Еве ме сабајлево станата од 8 ипол па до пред малце средував пак. Си викам, што ми стана. Не сум јас волку вредна у принцип. Јас живеам по правилото „се што моеш да купиш готово, не го прави дома.“ Како и да е, ви посакувам убав ден, а иако утре сум според табели веќе 6ти месец, јас си сметам од 7ми август. Лета време идни мамиии, ќе се гушкаме со нашите ѕверчиња уште за кратко!
Da ne te plasam ama za nedela dena bas i ne mi stoe za normalno,da e den dva ajde ama nedela dena...zosto ne si ides na ginekolog naubavo kje ti kazi i bez da se grizis .. pozz
Зависи како се поставени и каде ти е постелката, на преден или на заден ѕид. Ако е на преден ѕид, послабо ќе ги осеќаш. Моите почнаа и да икаат веќе. И оди да ти кажат како се поставени, зошто можно е двете да ги осеќаш, а да си паничиш без потреба.
јас сега ќе одам натаму и ќе проверам ... договорена сум јас кај исмаили али незнам дали е во амбуланта...
На последниот преглед ми рекоа дека супер напредуваат и двете деца, на себе не сум приметила нешто да се случува нормално функционирам, вероватно ако е нешто не во ред ќе се манифестира некако преку мене. А го осеќам каде се наоѓа кога пипкам по стомакот, само што не се мрднало досега, а другово удира, ама не многу често. Една жена ми рече можно е да е женско ова што се мрда а машко она што не мрда, затоа што женските порано почнувале да удираат.
луѓе ќе ве прашам нешто не ми се смејте. Немам леб дома а продавницата ми е на 15 минути пешки, плус врнеше утрово овде. Дали смеам со точак да тркнам до продавница или да не си играм играчки, рамно е иначе, нема угорнини.
Dobro normalno e da si zamislena ,jas sekoj den sum so isti misli vo glavata,koga idam vo WC prvo nesto so praam gakite gi gledam za Bog da cuva da ne ima nesto ,doktorot mi rece samo taka mozi da ne e nesto vo red (duri ni togas ne mora da znaci ali prv signal za odenje na lekar) a se drugo e individualno mozebi se mrzlacinja za da klocaat uste ili im e tesno za i dvete da klocaat btw moeto e masko i pocnav vekje pocetok na 4ti da go osekjam po malko .....
Баш убаво, незнаев, онака претпоставив сега кога читав за икање. А сум го осетила тоа, ама незнаев што е..
Јас само што се вратив од преглед. Тежиме 1,800 гр. Лепотица на мама. Матичната се надева да издржеме уште малку, една ден да влеземе во 9ти барем. Ми рече во Скопје ќе ме прака и царски. Да не ризикуваме со притисокот. Следната недела сум на контрола кај Ќаев во Скопје, ќе видиме и негово мислење. Се осеќам како тенк, по 100 пати се препотувам на ден. Ни клима помага, ни спасува. јуначки уште малку ќе издржеме, да влеземе бар у 9ти.. Во среда ќе правиме ново зреење на белите дробови.
jas go pobarav ristevski deka toj me pregleda minatiot pat pa go viknaa se simna i me pregleda ama na odmor ide taka da neznam
@LadyC икањето е кога ритмички пулсира стомакот. Кај го осеќаш пулсирањето, таму му е главчето на бебето. Моите се лево и десно и со главите надолу, според икањето. @zeka кај Ќаев по препорака одиш или случајно? Најдобар доктор, уште еднаш да го пофалам