Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Tie sto se negativna krvna grupa go pravat i primaat inekcija

На Jagoda123 и zeka им се допаѓа ова.
  2. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Јас сум 0- (негатив) крвна група. Во 28 недела примив Рогам инекција. Кумбсов тест не правев , никој не спомена. :?:

3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.923
    Допаѓања:
    142.794
    Nemojte da se plasite,eve mene ne mi bese tolku bolno ili strasno i trae samo 5 sekundi.proveruvaat koga veke imas bolki i ne e tolku strasno.mene pred da me primat za poragaj vo rok od 2h. 3-4 pati me proverua 2doktorkii ne bolese tolku(duri mislam i mi pomognaa da se otvoram poveke☺)...ajde sitno broite..so lesno

На BO>DA, butterfly*, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Лелеее за ова прегледов - мене ми рекоа дека многу боли и јас спремна дека боли. При крајот на бременоста одам мислам цтг и ехо ќе ми прават, немав болки. Кога ми рече докторот соблечи се, му викам зошто?(facepalm) Па да те прегледам. Ја викам а нееее, тој ми вика ќе пишам дека одбиваш преглед. Кога почнав да плачам, тој си се смее. И ич ама ич не ме болеше, може и тоа ми испровоцира пораѓај. А нај јако беше, мм ме чека надвор. И замислете ја ситуацијава, докторов излегува со мене, јас плачам и вика кој е сопругот. Мм пребледе. Си помислил којзнае што се десило. А докторов му вика - гледам паничарка е. Немој вика ко ќе ја фатат болки да леташ да возиш има време, ќе стигнете:D
    Мене навистина не ме болеше, ама кај секој е индивидуално. Со лесно

На ljubovce 83, eleni27, l.e.o.n.a 31.07 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Штом си примила Рогам мора претходно да ти направиле Кумбсов на трансфузиологија.

6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Девојчиња нормално ли е да клоца доле ептен, насабајле кога ќе се рабудам накај папок ми клоца, а вечерва се расклоцало кај јајници, маста ми ја извади, ми е малку непријатно, па и ме заболува да ви кажам. :/

На kavadar4anka и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Нормално е :)
    Јас цело време доле ја чувствувам. Последниве два-три дена по малку и околу папокот. Веројатно деновиве се свртела со главчето надоле, па сега со нозете ме клоца кај папокот, а со рачињата кога мрда ја чувствувам доле. :)
    Најмногу движења прави во долниот дел, а и од старт ниско ја носам па може затоа.
    Иначе и мене некои движења ми се непријатни, а тек кога ќе ми притисне мочен меур лудило. :)

На kavadar4anka, Lorins, eleni27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    A сега на скрининг 2 може да е свртено надоле со главчето? Никој ништо до сега ми нема спомнато за неговата положба.Или рано е? :)

9. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Искрено не знам. Кај мене и двете во 7-ми месец си ја завземаа таа положба.
    Но не значи дека така ќе остане до крај, а има и ситуации кога непосредно пред породување си се вртат. :)
    Индивидуално е.

На eleni27 и LadyC им се допаѓа ова.
  10. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Ova zaradi rogamot? Mene za kleksani me pratija na klinika, pa koga otidov mi rekoa kleksani ne treba, posrelka cista, hemostaza odlicna. Jas stvarno neznam zosto za inekciive sega mora na klinika da se odi. Ziva glupost.
    Inace @LadyC ednoto bebe postojano go udira mojot mocen meur- dezurstvo vo wc, a drugoto - zeludnikot, pa jadam po 100 pati na den po malku, oti ako kasnam poveke, mali mi ja vadi hranata niz grlo. Pa koga ne sum vo wc, jadam :rofl:

На ljubovce 83, kavadar4anka, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Денес ми го разубаве денот со информацииве. Значи ептен! :*

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Да, ама ова е значи новитет некој. Пред две години не беше вака.
    Небитно дали се работи за Рогам или Клексани зарем не се доволни резултатите од трансфузиолог? И доволни и најбитни? Па обично ехо и матичниот знае да ми направи, само за тоа на топлово да се малтретирам не вреди. Обичното ехо и нема врска со целта за која отидов. На тоа се обидувам да најдам логика, а и малку нервите ми попуштија денеска + тоа што за ништо чекав 40 мин. ко идиот кај матичната, на закажано а детето и мм надвор на пеколот ко гревчиња ме чекаа.

На eleni27, vitamina, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Добро утро на сите!

Едно прашање до поискусните мамички (можеби е малки глупаво)...дали лесно се препознава паѓањето на мукозниот чеп, бидејќи ете некогаш може и да не биде помешан со крв, или пак постепено да паѓа...дали има шанси да се помеша со обичниот исцедок што го имаме?

Во однос на прегледот дали си отворена или не, мене лично ми беше непријатно, но не и болно.

Имајте убав ден :*

На Jagoda123, l.e.o.n.a 31.07 и LadyC им се допаѓа ова.
  14. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Јас инекцијата ја примив во мојот град. Не во Скопје.
    Специјалистот само се потпиша на еден документ дека ја примам и тоа беше, ја примив инекцијата. Никакви дополнителни испитувања пред да примам Рогам.
    Затоа не ми беше јасно.:drunk:

Нозете ми се многу потечени. Цели топки отоци.
    Од страна на обувки ништо не ме собира.

И кај мене е свртено со главчето надоле во 33та недела сме.
    На сликичката и на ехо колку што можев да приметам малата ќе има долго косиче , одсега треба да спремам шнолки. :lol::lol::hug:

15. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Со истото прашање се разбудив утрово :D хахаха ептен како да ди читаме мисли сите :D

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Баш чудно, не смее така.
    Што ако си веќе сензибилизирана? Во тој случај не се прима Рогам, само ако Кумбсов е негативен смееш.
    Ретко, но и во бременост може да се случи да испадне позитивен. Ништо не се остава на случајност. Можеле упат да ти дадат.

Лоринс мене чепот кога ми падна беше буквално како обичен темно кафен исцедок. Јас мислев дека е исцедок како резултат на вагиналните прегледи кои секој втор ден ми ги правеа.

17. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    9.507
    Isto i jas. Mora da ima krv ili samo sekret?

18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Може ништо да нема. Кај голем број трудници, меѓу кои и јас, немаше паѓање на мукозен чеп.

Во однос на преглед со рака, првата бременост некаде од средина мислам, редовно ме прегледуваше со рака за да види да не сум отворена. Непријатно е, и тоа многу, но клучното е да се биде опуштен за да не боли.

На Jagoda123, l.e.o.n.a 31.07, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ana89d

ana89d Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    7
    Женски дали тие што имале проблем со отварање, спермата им помогнала да се отворат?
    40+5 сум и уште абер нема.
    Совет?

20. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    @ana89d Licno nemam takvo iskustvo, ama doktorkata sto mi ja sledese bremenosta mi preporaca sex koga bev pri kraj, ama od strav I nemanje zelba ne ja poslusav :D Pa probaj, nisto ne gubis, sekako si na kraj :D