Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. danichap

danichap Moderator Staff Member

И јас бев во иста ситуација...но на жалост не бевме храбри за да имаме односи, се чуствував огромна а и на мм му беше страв.
    Јас дома не се прибирав, само акав одев, посебно по скали, тоа помогна да добијам болки.

2. mar_mar

mar_mar Активен член

Мамички ај ве молам кажете што испитувања правевте во 25 недела, зошто мојов матичен ништо не ми кажал па сама да си побарам... :inlove::hug:

3. TheSecret

TheSecret Форумски идол

provokacija srcka nema drugo, i jas najverojatno so provokacija ke idam

4. Smizzy

Smizzy Популарен член

Во 01:00 имавме секс, во 03:10 се роди син ми. Е сега дали сексот го започнал процесот на раѓање или е само случајност, незнам. Тоа е моето искуство :$:)

5. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Кажвајте совет неможам да издржам мачно жешко глата ми пука од болка , цела ноќ потам 3 рала пижами сменав не знам шо да прам појќе ,!

6. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Мешиња, кажете некој лек, како се справувате со овој проблем :)било кое јадење да се готви миризбата ужасно ми смета неподносливо е :doh:

7. Twins02

Twins02 Активен член

Samo da ve pozdravam i da vi posakam ubav praznicen den, jas sum doma si odmaram, site sto se izlezeni ubav provod

8. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Женски нешто слабо ве има. :?:
    Јас и мм конечно се погодивме слободни во ист ден па искористивме малку да прошетаме.
    Планина, чист воздух, наполнив батерии.... од утре пак турбо. :)

Пред 2 дена ми се чини за прв пат го осетив бебо како клоца, многу се израдував, меѓутоа од тогаш ништо нема, не се повтори, дали тогаш ми се причинило, може цревата ми кркореле не знам.... Веќе 21ва ја терам, мислам редно е веќе да го осеќам, нели момчињата беа поактивни??? Се трудам да не си правам филмови и да не се загрижувам... ама... :doh:
    Инаку ве читам во врска со проверувањето колку си отворена и си се смеам самата себеси колку сум била во заблуда, јас мислев се гледа надворешно вагината колку е отворена, :rofl: само да рашириш нозе и толку. :rofl: А тоа цела рака ја клавале внатре... тогаш ќе да го гледаат грлото колку е отворено... или пак???? :?:

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Леле кажи ми дека не е вака. Ау гад ме фати. (facepalm) (lalala) :rofl:

Lolipop23 likes this.
  10. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Е па ете така кажаа оние кои го искусиле, дека цела рака ја ставале внатре ко сега цервикс кога ти прегледуваат. Друго ми беше мене збунката мислев кога се збори за колку си отворен (нели тоа мерките во број на прсти што ги изразуваат) се однесува за надворешно вагината колку е отворена, ама изгледа не е така :?:

LadyC likes this.
  11. Smizzy

Smizzy Популарен член

Хахаха е да бе раката до лакт ја брцаат и копаат внатре го бараат бебето :D:rofl:
    Нека не ве плашат два прста се во прашање, 30 секунди, малце е непријатно но доколку е докторот внимателен сепак е безболно и нормално гледајте што Поопуштени да сте.;) Имате и на YouTube дури клипчиња како се проверува отвореноста на цервиксот, но никако не препорачувам сами да проверувате, си ја знаат докторите работата:)

Lorins, Mariangel, Asiana and 7 others like this.
  12. vesnik

vesnik Истакнат член

Девојки денес многу ме заболе половината, кај бубрезите...34+4 сум...можно е близнациве да се спремаат за надвор... Утре сум на ехо...само стегам палци ноќва да ја поминам мирно..оти мене плус проблем ми е и шо треба да патувам од Прилеп до Скопје
    Петровска од Систина ми рече дека за следното ехо т.е утре ќе се договориме за пораѓајот,што у како ќе биди...
    Одвај се движам,едната нога ми е потечена,само долниот дел,се ми е заматено и за чудо поспана сум,шо не беше својствено за мене...притисокот ми е 130/80 но затоа имам забрзан пулс за кој обавезно пијам Б6 витамин...шо да прам за болкава во крстов и половинава незнам.

13. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

:rofl::rofl::rofl: Ете мене @thebabylover ме наплаши.
    сигурно по непријатно е земањето на брисеви кога ти ја начукаат тоа клештата, вака со рака не би требало да е до толку.
    :rofl::rofl::rofl: Уште се смеам...

kavadar4anka, LadyC and Smizzy like this.
  14. ruruk

ruruk Истакнат член

Ne ja stavaat cela raka taman rab dva ili tri prsta kaj menw staea inace vo vrska so cepot @Lorins kaj mene bese proziren malce.pogust od mrsul I sw tegnese

Lorins and LadyC like this.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Ја па викам кај ќе му ја собере цела маме му. :rofl:
    Леле ме изнасмеавте скроз!
    Бтв боље прсти може ќе ми се уарни него она железаријана што вика @Lolipop23 :rofl:

16. zeka

zeka Популарен член

Јас исто потпишав документ дека ја примам инекцијата и согласна сум во случај да има негативен ефект сама си одговарам за последиците.
    Уште едно девојче беше со мене, двете ја примивме инекцијата. Истата постапка беше и кај неа.
    Незнам, не знаев, никој од докторите не го спомена тој тест и мислев и јас таква е постапката.:drunk:

17. pink95

pink95 Истакнат член

koja nedela pocnuva 6-ti? sekade e razlicno negde 21 negde 22 negde 23-ta nedela.

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Јас ко што знам од 21+ :)

pink95 likes this.
  19. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Ни во првата бременост, а ниту сега немам потпишано вакво нешто. :^)
    Бог да чува, си прави кој што си сака. :x

20. LadyC

LadyC Форумски идол

Утре скрининг 2. Ме фаќа нервоза. Бебето да ми е само ок. Имајте добра ноќ, ве бакнувам. :*