Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Те чекаме да пишеш како си поминала. Тремата пред скрининг е нормална, мене дури и ми се повраќаше од стрес и напнатост, а ноќите пред скрининг скоро и да не спиев. :)
    После најубавиот и најдолгиот преглед да одиш да си се почастиш нешто, задоволна и среќна. :)
    Се ќе биде во најдобар ред, воопшто да не се грижиш. :*

Диги не ја читам, а не можам ни да ја означам. Или пак сум чепнала нешто несакајќи на мобилниов или ја нема низ темиве?
    Еднаш @Smizzy по грешка ја блокнав.
    Сега и нејзе намерно ја означив за да види и да ни пише како е да си мајка на две мали сонца и како се справува? :)

Поздрав мешковци, имајте убав ден.

2. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

е никој не ми врати што треба да се спакува за во Чаир при договорен пороѓај ... ај туку нека пише некоја ако има искуство за да не де породам дур чекам одховор :D муабетот ми е дали влошки со мрежичка или обични ? кога да си ги зеам со мене работите ? и после пораѓај лога ми го даваат телефонот т.е дали го оставам на некоја сестра или ... ?

3. LadyC

LadyC Форумски идол

Ќе пишам срце вечер, од 18:40 сум таму, па на предавање ќе останам. Диги не е тука, не ја барај, не е повеќе на форумот, боље живот у реалност има. :D
    Знаеш кај можеш да ја најдеш. :*
    п. с. Спиев и сањав глупости. Али биче све у реду Јаготке убава :* :hug: :inlove:

kavadar4anka and Jagoda123 like this.
  4. l.e.o.n.a 31.07

ех секој ден сањам глупости и више не им ни придавам значење знам дека ми е подсвест :D инаку и јас сакав да идам на предавањето а не ни закажав ни ништо :| ајде пренеси збор два што кажале :D а за скринингот ајде без лоши мисли , јас искрено не ни земав како опција дека може нешто да не е во ред и си го увртев тоа во глава и така прилично опуштена идев на скрининг :D

LadyC likes this.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Па така и треба и јас таква бев ама сега сум Миле Паника.
    Се ќе пишам вечер, само покасно зашто ми цркна фрижидерот и ќе дојде мој вујко да го упали и провери новиот што ќе ми до донесат. :*

l.e.o.n.a 31.07 likes this.
  6. Twins02

Twins02 Активен член

Ti pustam sreka na skriningot, normalno e da se plasis i mene mi bese taka ama ke vidis se ke si bide super, ke ti dadat i slikice, kade ke go pravis ?

LadyC likes this.
  7. Smizzy

Smizzy Популарен член

@LadyC се ќе биде во ред, ќе бидеш изненадена колку пораснало малото. И најверојатно 100% ќе знаеш маже ли е, женче ли е :D

@Jagoda123 за сега е ок со две бебиња, има моменти кога во исто време се гладни, во исто време треба пелена да им сменам, па тогаш гледам кај е похитно таму прво:) ама има и периоди во денот кога незнам што да правам од досада (кога спијат или малиот кога сам ќе се заигра).
    Малце малото се мачи со грчеви (лакомо е и голта многу воздух), а големиот е во некоја тантрум фаза, ама не се страшни, се ќе помине:)

Ми фалат трудничките денови, за утре ми беше терминот, но убаво ми е и вака, веќе 16 дена има бебето:):inlove:

eleni27, Asiana, LadyC and 5 others like this.
  8. kikin

kikin Популарен член

Hello ooVoo I od Mene
    Denovive ve chitam ama slabo pisuvam, ama gledam Nikoj ne primetil Btw, kaj e @DigY?

9. NanaMia

NanaMia Популарен член

Добра е диги, одмара по дома

LadyC likes this.
  10. TheSecret

TheSecret Форумски идол

dur ne se porodis nisto nemas kaj tebe nit mob nit nisto samo po spavaca si sto ke ti ja dadat tamu se ti e kaj mazot ili koj i da ceka nadvor pa koga ke te prefrlat vo soba i koga ke gi izvestat tvoite deka si se porodila togas ja ostavaat torbata dole na salter i koga ke se soberat poveke rab za nosenje nekoj gi raznesuva po sobi.
    edit. inace ova za leona e. koga ti e termin i imas li indikacii za carski kkako se dogovori? jass so nadminat termin sum i isto vo cair utre ke vidime na pregled valjda do pon ako ne bidne nes i jas carski ili provokacija. kaj koj dr si

Last edited: Aug 3, 2016
    Jokiiniki and l.e.o.n.a 31.07 like this.
  11. TheSecret

TheSecret Форумски идол

srcka ako uste se predavanjata od 19h nema da stignes ako si kaj dimcev dzabe zakazanoto ke si cekas saat vreme sekogas kasni

LadyC likes this.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

digy одмара од форумов, да, банирана е на определено време поради прекршување на правилата на форумот, навреди и предизвикување на конфликти. :)

13. l.e.o.n.a 31.07

Кај Исмаили сум и не е договорено упше за царски али јас потајно си де надевам :D
    иначе муабетот ми е дали дур сум на интензивна ми го даваат мобилниот за да не поцркам ако поише ме остаат:D
    кое време си ти утре на преглед ?
    и после царски нели зашто се крваври сестра те средуе тоа све така ??

14. TheSecret

TheSecret Форумски идол

kolku sto znam ne davaat nisto zos koga bev na ctg imase ednaa ja primaa i i rekoa se sto ima na nejze i mob i se kaj mazot nadvor da ostavi samo spavaca i papucki i dadoa nis dr. a za carski ijas si se nadevam ama toa vo kraen slucaj pravat ako ne deluva provokacijata ili ako e itno nesto i se toa samo ako si nedela dena nad termin pred termin ne pipkaat carski

Last edited: Aug 3, 2016
  15. menelele

menelele Популарен член

Добар ви ден!

На сон сум се карала со шофер од ЈСП. Па му викам ете не застана на станица ќе те пријавам(facepalm):rofl::rofl:
    Некои вечери се будам околу 2-3 и неможам да презаспијам. и сабајле гроги:drunk:
    Инаку да ве прашам- Дали за прв скрининг се рачуна од првиот ден на последната менструација?
    и Дали од првиот ден на последна менструација треба да бидам полни 12 или полни 13 недели?

И ве читам во темата на колку години останавте бремени - лелееее се млади мајки сте :D:D:D

eleni27, ruruk, LadyC and 2 others like this.
  16. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Жени, ај едно инфо ве молам!
    Упатот доцна го видов и сега сум збунка.
    Се работи за проверка на скриен шеќер.
    Упатот е за Адриалаб, но е без датум.
    Каде да одам и кога?
    Каде се наоѓа Адриалаб?
    Треба да бидам гладна, жедна?
    Инаку денеска примив IMUNORHO, собрав документација па деновиве да поднесам барање за рефундирање и раат.
    За две недели закажав за микробиолошки брисеви и по моите пресметки тој и уште еден преглед имам кај матичниот до крај и толку е. :)
    Летна оваа бременост ејјјј...

menelele, LadyC and kavadar4anka like this.
  17. Mayyya

Mayyya Популарен член

Здраво мамички и идни мамички, јас по три и пол години повторно се придружувам во темите за бременост. :)

Сега сум 10 недела, за три недели треба да правам приска меѓутоа сестрата кај матичниот ми рече дека немало термин, се било зафатено, да се јавам околу 8 Август тогаш ги отварале термините па ако можело да се најде нешто. Како закажувавте вие за приска?

Freyja, do-re-mi, NanaMia and 7 others like this.
  18. kikin

kikin Популарен член

И мене не ми е јасно дали треба да бидам гладна жедна и колку време пред проверка. Инаку упатот трае еден месец од денот кога е издаден и треба да де јавиш сама да си закажиш. Барем така јас направив за во авицена и сега се јавив а слободно дури на 25. Јави се побрзо, а адриалаб е негде кисела вода. И ако дознаеш колку време треба да си гладна кажи ми...:)

Jagoda123 likes this.
  19. menelele

menelele Популарен член

Значи исто сме и јас сум 10 недела. За на ГАК да и мене кај матичниот ми рекоа нема место, па ќе ми дадат приоритетен упат.
    Инаку кога се прави Приската во 12 или 13 недела?

Mayyya likes this.
  20. menelele

menelele Популарен член

@Jagoda123 треба да бидеш гладна и жедна, да. Вечерта најдоцна до 20 часот можеш да јадеш. Јас кога правев во првата бременост ми рекоа три дена по ред пред да правам проверка да јадам по 100 гр. благо. Дали е уште така незнам.

Jagoda123 likes this.