Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Нема спас од мене :D
    Пак се вратив :lol:

2. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    хахахах е зошто се врати? :D
    видете ми испадна дека сум бремена 1 месец веќе :lol: на 25 март ми дојде последната менс. ;)
    батерфлај и кај мене е така како светло розевко-кафеникаво не знам ни јас какво, како слузаво е.
    и ти си тазе мамичка? :lol:

3. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

Да да :$ цели 9 недели :D ... малку ме загрижи ова денес , ама да се надеваме дека не е ништо,пред една недела имав како инфекција,па ми помина,па можда е резултат на тоа. А вие за интимна хигиена што користите, бебешко шампонче или оние стадардните антибактериски интимни гелови? :?:

4. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    јас бидејќи имав маки со кандидијазата не користам никакви препарати туку камилица и поретко сода. иначе цело време читам за тоа и секаде пишува дека е нормално и дека може да е од различни причини: ако требало да добиеш на тој датум, поради прилагодување на матката, инфекции идр. опасно е само ако е обилно. кај нас ова впрочем и не е крварење туку е некоја слуз. ;)

5. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    E да само како слуз е... ма дај Боже да е се во ред , на 20 сум на контрола да ми земе брисеви,иначе и јас порано имав проблем со кандида . :?:

6. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Mesinja imam bolka od levata strana na kicmata kaj bubrezite me fati koga si legnav u krevet, kako tapa bolka e ko so igla da me bodi nesto, vi SE desilo I vas? Sto moze da bide? Izvinete na latinicata Od mob. Pisuvam

7. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Dobro utro mesinja eve tolku od moeto spienje ..Ajde dobro utro :lol: ..nemozam da se naspijam ko covek ...tezok bil 9ti mesec hhaaha.....koga ke mk tekne kako se nervirav vo 5ti ili 6ti kao demek nemozam da spijam sega se smeam ko luda za togas .....eeee slatki maki bile togas.....
    Kako i da e ke pomine....jas bolki nemam t.e kontrakcii ne sum osetila veke 2 dena no vcera od sto prosetav malku sega me bplat preponite .....ne krevam panika znam normalno e ;)
    Inaku Ana.tinkerbel mila ne bi trebalo da e strasno e sega neznam dali e ista bolka i jas ja osekam ponekogas koga ke legnam no ne mi trae mnogu.....pred nekoj den placev od grc sto me fati vo nogata a vo polovinata otrpnav od bolki......
    I eve jas se raspisav vo 7 : 00h ......
    Vi posakuvam ubav den odmorete si prosetajte se i uzivajte si ;) :* :*

8. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utroo mamickii I od mene I jas ko sabatini ne naspana so bolki duri mi se Place od shto mi se spie bolki vo stomakot se uste imam mislam katastrofa sum do 9 ti mesec Kako ke izdrzam . Izgleda Forko Ni se olesna Konecno. Pozz I imajte ubav den

9. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Епа ајде девојки, добро утро и од мене. Кој ќе вари кафе утрово? :P Јас пак еве како по чудо некое си се наспав, е сега што си станувам скоро на секој саат и си го посетувам тоалетот тоа е друга работа, ама бар како топ си спиев чим се вратам во кревет. Изгледа до времето било, подзалади малку па живнавме :) Друго девојки, што се случува ново? Некако мрза ме има фатено да пишувам, незнам зошто, ве читам цело време ама ме мрзи да пишувам, не ми замерувајте, при крајов знаете како е, ни се водиме, ни се тераме :D Ете така, бидете ми поздравени за сега, па се читкаме покасно пак. Ве гушкам мешињаааааа :hug:

10. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Dobro utro I Od mene, jas ne sum voopsto zaspana kakva safra me fakase vcera mislam nikad ne mi bilo taka nemozev sama da se podnesam, moze 20 pati stanav za vo wc I SE cudam od kaj tolku tecnosti u mene za da mokram tolku mi se stemnuva pred oci koa ke mi se priodi vo wc, a najako bese sto takva zanesena mesto vratata da ja otvoram jas se pozdraviv so zidot mislam site komsii gi razbudiv od udarot :D I sea si imam I modrinka na celo plus :lol:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  11. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Ee znaci koj od koja pozanikade sme :) hehe jas mislev Samo jas sum takva AMA izgleda site se :lol:

12. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Добри сте супер :lol: ова ви е припрема за неспиењето што ве чека,сега напијте се после нема
    Е тогаш ќе викате ме болеше,ова ми беше,она ама спиев :lol: (сега барем не станувате на 2 саати навечер,треба да доите 10 мин,памперс да смените 5мин,до веце5мин дур заспиете 10-20 мин зависи)и пак дошло време да го правите истото :D
    Да не ве плашам спијте уживајте |-)
    Еве јас вчера не спиев цела вечер,дента исто не ме остави да дремнам сака да се учи во раце и го оставам да си плаче и сам да заспие(ама не е она плачење да плаче кога нешто го боли повеќе е глумење на интервали плаче :D )Уште сега ме мафта
    Форко ја нема,Карак исто сигурно се гушкаат :inlove:
    Мамички со лесно нека вие сите сте при крај,најубавиот период допрва ви следува нема поубаво од бебе,поготово ако доите дај боже таа блискост со најмилото и љубов која се создава неможе да се замени со ништо на светот
    Дури и нема да му се налутите кога нема да спиете со денови,доволно е еднаш да ве погледне со тие слатки очиња и пуффффф...магија се поминува :rofl:

На anule88, ana.tinkerbell, MacenceEna и 3 други им се допаѓа ова.
  13. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Кафето со мене цигарите,и ве читам...се изнасеав со сите вас :D :D :D ,кој не може да спие,кој дежура во вц итн.
    СимонаТино многу убаво си кажа уживајте си уште малу,после навистина нема спиење.
    Уууфффф сакам да ви се придружам бре луѓееее ајде нека си летне времето да го видам мојот резултат,па да си коментираме која што како....ајде веќее :o:

14. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    добро утро мамички. јас утрово повторно имав таква кафеава крв па закажав на гин. во 12 сум на преглед.
    мн ми е страф ;( преку тел гин. ми рече не мора да значи дека е нешто опасно ама мене ептен ми е страф ;(

15. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Стефани имам една пријателка која си имаше менструација...кога последен пат и доцнеше беше на гинеколог и и кажаа дека е бремена веќе 3 месеци иако таа предходните месеци имала менструација...значи обилни крварења не само неколку капки...немој да се плашиш се случуваат и такви работи.(Инаку пријателката веќе си го роди синчето и е за машала ;) )

16. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Добро бе девојки, што ќе беше оваа потреба за спиење? Незнам дали само на мене ми е така или и на вас, ама само си барам некоја причина да си прилегнам :yawn: Дали ми паѓа притисокот па ме тера на спиење незнам, ама едвај ги држам очиве отворени :yawn:

На anicka1anicka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bebe.Marta

Bebe.Marta Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27
    cliona srcka i jas se prespivam ne si sama:) a stefaani mila ne se sekiraj se nadevam deka
    se ke bide ok mnogu drugarki imale krvarenje, samo pozitivna misla. pozz do siteee :*

18. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Добар ден и од мене мешиња!
    Мене сабајле рано ме стана бебушко, беше многу активен и не ја остави мама да спие.
    Ама веќе и мене ме фаќа с`клет, тешко спијам, одвај сношти најдов удобна поза (со 3 перници) на сред кревет, па тато мораше да се прилагодува по ивицата :D
    Инаку стомачето видливо ми се има спуштено :!: веќе полесно дишам а и не ме гори под градата толку...
    А и една женичка сабајле во маркет ме гледа во мешето и ми вика `ајде комшике, паднало стомачето значи брзо ќе биде` :wasntme:
    Па почнавме веќе да ги переме и пегламе алиштенцата...јас да си ја спакувам торбицата за во болница =)

Се надевам ќе се начекам со некоја трудница од овде на клиника :) :*

19. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222

уште малку нека се смени времево и во несвес ќе паѓаме, јас веќе и на работа ич не ми се доаѓа нозете ми се цел ден на компјутер кренати и навалена сум и замисли од време на време се фаќам како дремам среќа што сум скоро цело време сама инаку брука невидена ќе бидам.

На Cliona му/ѝ се допаѓа ова.
  20. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    hiii...тешко со времево одвратно нели? мене ми се случува да имам честа тахикардија и појачан пулс на срцето, незнам дали вие го чуствувате ова, но страшно е непријатно!! :worried:
    инаку, сакав да прашам колку време трае прегледот - скринингот во 22-23 недела и на што точно обрнуваат внимание при прегледот? и кој гин. го препорачувате да ми прави скрининг во ГАК?

поздрав...уживкајте по дома....со сладоледче, добро филмче и нозете на маса.... :hai: (кој може нели...)