Адриалаб имаш на три локаци во Скопје,погледни на нет ги имаш сите со мапа и која најмногу ти одговара.Јас пред една недела бев во таа на водњанска и веднаш завршив работа ,значи немаш термин кога да одиш.Бидејќи е за скриен шеќер и трае подолго најубаво рано наутро ,инаку отвараат во осум.Се надевам помогнав.
@Jagoda123 како и за секоја стандардна анализа на крвта кога проверуваш и шеќер. Јас гледав до 18ч вечерта последно јадење да ми е, вода си пиев најнормално, дури и сабајлето, но не премногу. Одиш од сабајле те боцкаат, па ти даваат да пиеш од таа течноста, седиш два часа (тука не јадеш и не пиеш ништо, мируваш само), после пак те боцкаат и слободна си.
Pozdrav devojki samo informativno koga se ispituvA skrien seker mojava maticna voopsto ne se zamara í se Sto sum ispitala dosega e na moja inicijativa Sto ke procitam í ke doznaam od vas
Само што си дојдовме од Скопје.... бев на преглед за теродината... хормоните ми се во границата, односно супер се и останувам на истата терапија како и до сега, на контрола здравје за 1 месец... на 17ти Август закажав за прв скрининг 4Д и микробилошки испитувања во Болницата Плодност кај др. Кристинка Пајаковска... тоа значи повторно видување со бејбито за две недели гледам спомнувате приска... што значи тоа? Поздрав мешиња!
@Jagoda123 во Адриа Лаб не се закажува, си одиш кога сакаш да испиташ, битно е гладна да си, вода не е толку битно дали си пиела или не, друго да не пиеш. Ама не оди во вторник или петок, било кој друг ден може, помалку гужва има. @Mayyya , @menelele за приска не се закажува колку што знам, само за скрининг. Пред да се земе крв за приска, треба да се направи првиот скрининг, после со мерките се оди во лабораторија и се зема крв, пожелно истиот ден. Ако скринингот ви го прави матичниот гинеколог, со упатот само одите во лабораторија (мислам дека земаат крв до 18 часот, јас бев околу 16 часот), а ако скринингот ви го прават на ГАК, тогаш секако мора термин за амбуланта да имате, инаку нема да ве примат.
Ima li nekoja od vas problemi so hemoroidi? Kako izgledat tie? Denes bev vo wc po golema nuzda i dodeka se miev primetiv edno malo malo topce kaj anusot i celata se ispaniciv,sega duri strav mi e i da sednam i da odam pak vo wc,umot mi e samo na toa sto moze da bide,inaku nemam nikakvi bolki.
Во Систина Димчев ќе ми го прави во присуство на мојата Кацарска. Фала многу Ти како си? Дали си подобро? Како се бебушите?
Женички со мешиња Од кога не сум пишала еј. Ќе да е до трудничка заборавеност - сум ја заборавила лозинката, па додека се најавам со нова... Ја поминавме и ехокардиографијата, беба е супер, многу добро. Одморот на море сепак го откажав, иако докторите ме убедуваа да одам, некој страв ми се јави Мм го пуштив со тешко срце, го убедував дека нема да се лутам, ама и тој не издржа. Отиде да пазари за одмор и ете го се враќа празен - местото му било покрај нас две Ама сега се чувствувам виновна кога го гледам, многу му се одеше сирот. Згрешив ли жени? Требаше ли и јас да одам со мисла дека се ќе биде во ред? Се исплашив ете, што да правам. Сепак многу тешко останав бремена, речиси безнадежно.
Како се справувате со отоците, секој ден се се поголеми и поголеми. Има некое чаре со нешто да се мачкам?
Кристинка ќе ти го направи скринингот и со извештајот ќе одиш во лабораторијата во Плодност каде ќе ти земат крв за приска. Статистички податоци, ништо од корист ако со скринингот е се во ред немаш потреба од приска, ама ќе ја направиш. 7500 денари ќе те чини скрининг и приска. А не ми е јасно зошто микробиолошки да правиш таму? Знаеш дека тие само ги носат во микробиологија во државна болница битола, што значи пак ќе се правени државно, ако ти е за некоја поголема доверба во приватното да знаеш дека немаат оддел за микробиологија. Да е некое друго испитување за кое Плодност несомнено имаат совршена апаратура, како на пример скринингот ќе разберам, ама брисевите само ги земаат - не ги работат. Земи си ги од кај матичен. Еве јас цела бременост ја водам во Плодност, ама микробиолошки зедов кај матичен, без пари е скроз и се гледаат во иста лабораторија. Смешно е да платам и за тоа.
Bidete zivi i zdravi,bebceto neka se rodi zivo i zdravo pa zdravje moze i na zimuvanje da odite,ne e samo ova leto zdravje dr godina ke odite zaedno so bebceto,koga se ima zdravje,ljubov i sloga dr samo ke si dojde
Еве мене @Jagoda123 и моја колешка истото ми го кажаа дека на дечиња се дава маџун за имунитетот. @Smizzy те обожавам лепото!
Стигам у Систина на пулт и ми викаат " имаме гужва денес има неколку пред вас" . Значи не ме боли за пред мене кои се, ако немаат организација тоа е нивни проблем. Ако не влезам за 10 мин си одам.
Јас имам ама од порано. Не знам дали смееш сега да се мачкаш со некоја крема против хемороиди. Ама одржување поголема хигиена и можеш да се мачкаш пример со павловичева или која било друга крема, особено ако те боли. Ништо страшно.