И јас. Ама помалку јадам, а гледам се разновидно да јадам. Овошје, месо, зеленчук, ама ручам без леб и не вечерам.
Ti koja nedela si,jas utre 35polni,a mi kazaa sega najveke se kacuvalo na kg,ne deka mi preci no dali e normalno
Trudi se da si smirena,na samiot covek ne vliae dobro nervozata a ne pak stresot,a zamisli na bebceto
nema veze prv vtor den sekogas e kaj nego taka, jas i za dvata skrininzi kaj nego edno dobri dva tri saata si cekav
Se trudam no nemozam da uspeam a sega uste tolku se plasam nesto da ne mu se sluci sega sum posmirena no glavata mi puka
Moras da si smirena,ispadni setaj razbistri ja glavata,razmeni mislenja,tesko e no sepak zaradi bebceto,napiij se paracitamol i legni odmori za glavata nez sto dr da ti kazam
Организацијата и чекањето дефинитивно се слаба страна на приватните клиники. Никогаш, ама баш никогаш не сум влегла на закажаното, секогаш чекам минимум пола саат. И секогаш некој паметен што ќе влезе само да покаже резултат и го нема цел саат. Е тие ме полудуваат. Некни на скрининг 10 жени чекаат со резултатите со бактерија да им препише докторот антибиотик и сестрава ги пушта гајле нема. Е не може така прво да поминат закажаните, па после оди покажувај резултати. Убаво си им направила што си се развикала Лејди, Јас бев преплашена па си ќутев, ама кај мојов доктор е така секогаш. Пациенти од цела Македонија, а често и од странство, гужва еден куп и безредие.
И јaс никoгaш не сум влеглa нa време, мoжеби сaмo еднaш пoчекaв сaмo 5 минути инaку чекaм пoвише, сегa идaм нoнстoп нa кoнтрoлa oд ден зa ден ми зaкaжувa и чекaм пoвеќе. Дa се кaрaм не мoжaм.зaштo мнoгу пaти сум влегувaлa и јaс сo резултaти, и нa незaкaжaнo сум билa кoгa ми билo итнo. Имaaт премнoгу гужвa и пaциенти и не секoгaш мoже дa се.предвиди кoлку ќе трaе еден преглед.
@LadyIvvy не грижи се бебето е заштитено, тие секојдневни стресови и нервози кои ги преживуваме не го загорозуваат здравјето на бебето, но сепак и за твое добро пробај да намалиш со грижите. Во двете бремености ми се погодија смртни случаи на блиски луѓе. Во втората бременост имав безброј стресови, нервози, на самиот почеток крварев, губев еден плод, но останав присебна заради другото срценце во мене. Верувај многу си посилна отколку што мислиш, ако ти се плаче исплачи се, ако ти се вика извикај се, не трпи испразни се ќе ти олесни. @LadyC оти вака? Се шалам, фала ти
Епа вака девојчиња, Димчев потврди - маже е . Супер си е бебчето, али не добив сликичка 4д пошо мали не се вртеше да се покаже асално, има многу убаво фациче, бебешко нели, 430гр тежи што е нормално и јас немам миом. Ја чув сестрата на влаѓање искоментира за мене дека сум дрска и дека другите трудници имале разбирање и ќе причекаат. Очигледно сакаат да им се дига галама. Срамота е да ви кажам ем да плаќаш, ем да те зезаат. Тоа ми беше најбитно. Го гледав како ме клоцка к*рле мајкино. Прета, се врти, со главчето си се пика надоле. Срценце мое. Ми рекоа дека на полна 24та треба да одам за срценце. Пресреќна сум девојчиња, ептен. А од предавањето фатив некои 15 минути и не чув мн. Прашав за анестезиите и ми рекоа наредно предавање ќе има анестезиолог, така да ќе одам. Ве бубааам!
Денеска и ја цтг поминав, на ехо ме виде и вика доле гаќите. Викам чекај, ќе боли ли да знам дали да се соблекувам. Петровска се смее вика не ма, лежи ај, ептен е откачена. Нема бутање рака, некој прст. Малава вика не е спуштена, ќе си тера уште и дај сексајте се не заебавај Му пренесувам на мојов, вика аааа шом така ќе тераме. Незнам како со слоница би легнал, ќе гасам ламби, скроз темно да е, жал ми е за него
И јас бев денеска кај Петровска...и дај не зафркавај немој да ми речиш дека не те болеше кога ти ги збрца прстите...мене видот ми го зеде..сите светци ги видов... Иначе ептен е кул,откачена и позитивна Бтв која недела си???
И јас бев денес, контракции има мали ама не се страшни, ама грло аш, немам веке ме провери со два прста и само конецот виси и држи да не се породам, од шетањето отиде јабана, ама не се секирам 38+0 сум веке, докторот вели џек пот е ова што стигна до тука. Понеделник пак сум на контрола и да видиме што ке правиме, штом го извади одма рагам, се надевам лесно ке иде со оглед на тоа што нема грло. И така, до тогаш пак во кревет а на мажле му продолжува келнерувањето
Не бе, не ме болеше, осетив дека брца ама болки никакви. Можда тебе подлабоко те збрцала. Иначе, 38 ма сум
F Fala ti mnogu me utesi malce pred spienje koga placam i se raspravam osekjam nekoj pritisok bebeto mrda i od toa uste tolku me fakja nervoza sega i zdrvuvanjeto na stomakot e pojako pa nekako boli preeska kako da me presece nesto gore vo stomakot mozebi traese edna minuta solzi mi tecea stanav i pomina ...samo go cekam da mrdne da znam deka e vo red i se osekjam kriva sto go maltretiram a nemozam da si pomognam
Lezam odmaram no nikako ne mi e komotno... vo cela bremenost ova e vtor pat da me boli glava ... prviot pat cela nok i cel den ( a ne bev iznervirana nisto ) izdrzav bez apce se trudam da izdrzam uste sega i se molam barem uste dve nedeli da izdrzi bebeto vo mene barem.da vlezam vo 36