Добро утро. Будни невести има ли? Јас слабо спиена, само 4 саати, врска немам зашто легнав у 2 ипол и станувам сега. Сигурно ќе преспијам во текот на денот. Инаку заборавив да ви кажам, го прашав вчера Димчев за спиењето и ми кажа самиот дека не е важно на која страна спијам се додека мене ми е згодно, дека кога ќе почне мене мешето да ми смета (ако ми смета во текот на последните месеци) првенствено јас проблем ќе осетам и нема да можам да спијам на грб. Обично ако се создадел проблем прво кај мајката се јавува пред да дојде до плодот, односно мајката не може да диши па потоа се прекинува доток на воздух кај бебето. Ете, ако некоја мајчичка се грижеше за сонот, додека нема проблем нека си спие како неа и чини. Имајте убав ден
LadyC to e to so go imav i jas napisano pred nekoj den...udobnata polozba za majkata e udobna polozba i za bebeto...nema vrska kako spijas...tie ti kazuvaat kako ke se namestis..
Druski jas sum strasno voznemirena,nokjeska ceka nokj sonuvav deka imav mnoogu jaki bolki i deka sum prokrvarila i deka go izgubiv bebenceto,placev vo son i eve sega i budna placam mnogu sum voznemirena nemozam da se smiram uste Izvinete na latinicata od mob sum
Не се плаши, нормално е такви сонови да имаш, сите сме имале. Па еве пред пораѓај сум, се си е ок. Мајка..
Takvi sonista ke sonuvas do poroduvanje. Jas eve po vtor pat niz istoto pominuvam, no se nauciv da ne im obrnuvam vnimanie. Edinstveno pozitivna misla i se ke bide vo red
кај мене соновите секогаш имаат спротивно значење. Ако плачам на сон ќе се радувам на јаве. Се надевам и кај тебе е така. И јас имав во првата бременост сонови еден куп. А зошто многу сонувам, еден и запамтив. тогаш сонував како плачам пред лекарите и се дерам детето спасете ми го Вчера се карав со шофер од ЈСП, ноќеска со келнер, не ми дал месо па цела кафана во вис ја кренав Да има некој да ми протолкува што значи ова. Или ич не се карам со мм, па на сон да се испукам на некого Опушти се само потсвеста ни доага на сон. Само мисли си убавоооооо Убав ви ден!
Добро утро јас сега станувам, на крајов станав ептен голема спанка, станувам јадам и пак ми се спие почна и често да ме боли главата не знам зошто, притисокот не ми е висок. 39+4 сум а бебушко нема абер, на два дена идам на цтг, вчера имав мали контракции ми рекоа дека се припремни. Од кога се припрема малиов мој ама уште никако не сака да излезе. Ќе видиме утре како ќе биде и вагинално ќе ме прегледаат а до тогаш да си се изнаспијам
Ух како си одите од темава една по една, се некако ми станува по празна и поосамена... Ни фалат нови трудници да ве заменат, па они нас да не испраќаат. Нека ти е со лесно драга и двајцата да сте добри е најважно, ама јас мислам ќе се надносите.
И јас баш тоа си мислев сега @LadyC редно е да дојдат нови трудници... Инаку јас контракции имам уште пред да влезам во 9ти и цело време сум во движење, мислев пред време ќе се породам, а еве ја терам сега 39та... За брзо со бебе...
Да сте здрави и живи и ти и бебчето, исполнети и среќни! @Lorins лелее ме фаќа паника вака кога се пријавувате, знам бајаги ве има периодов, али ептен ќе ми фалите и ми фалат веќе мн што веќе се породија. Убаво е многу ама па некако советите што ги добивав и поддршката ќе недостигаат. Срцки сте
Како бе контракции пред да влезеш во 9ти? А веќе тераш до крај... Јас денес сум на преглед ама 34+3 сум и не верувам дека ке ме стават на цтг, правилото им е прво од 35-37 недела. Тебе во 8ми те ставаа редовно?
Како лета време, додека трепнеш, ја више планирам тајминг за второ, знам зимна трудница дека ќе сум, не се зафркнувам пак по жештиниве. Пак ќе пишеме ние, е сеа со време како ќе бидеме незнам