Mene isto na transfuziologija sega letovo mi zakazuvaat na mesec ipol moze i zaradi odmorite, a pred toa odev na tri nedeli.
И јас цело време одев на 2-3 недели, сега на месец и повеќе ми е контролата. Ваљда нема да има проблем со толку чекање...
Јас влегов во 9-ти и се потешко е, по неколку пати во ноќта се будам жива вода, ненаспана сум, сега не само за мочање туку се будам на секој пола саат или саат, онака да си поседам на кревет па утрото го завршувам заспана во фотеља. И кога е ладничко јас се потам, шо викаат склет ме фаќа. Кога ќе се оптегнат и ми го подуваат стомакот двете, веројатно со гзињата нагоре, губам воздух и чувствувам како лицето да ми гори, тоа почесто го чувствувам во последно време, тој налив на топлина. Некогаш не се толку активни ама денес не знам дали одморија, се тегнат, клоцаат, се вртат...и цело време си се галиме. Овие денови бавно поминуваат а мене ем страв ме фаќа, ем едвај чекам да си ги видам. Се што купив е во машки и женски бои, се надевам нема да ме зезнат на крај Туку, што им е на замениве гинеколози? Додека мојава е на одмор пробав да земам упат за димери и хемостаза а сестрава кај др Хаџиевска ми вика не можеле да дадат приоритетни, вака онака, да одам преку општ матичен дрн дрн... И она самата беше свесна дека знам дека лаже, во Воена одев само со приоритетен а на Клиника за трансфузиологија не даваат секогаш. Па и викам мене ми треба со трудничка дијагноза дека сум со клексани, па и она сфати дека ја фатив колку е провидна. Да можев и да немав попаметна работа, ќе ги пријавев. Ме уморуваат инсулинов и клексаните. Од страв и навика, дури уште пијам утрогестан, ма да неколку дена пропуштив. Вие како сте, до кај сте. Ретко се вклучувам, еве и сега жива вода се направив додека напишав. Капак на се и хемороиди ми се појавија
Аааа @Abeja ти ептен трудна си станала, бајаги промени од последен пат кога пиша А до кога ќе те тераат лекариве? Ќе чекате или ќе провпцирате порагај?
Не знам, утре ќе знам, тогаш планирам да стапам во контакт со еден доктор. Периодов како се погоди, сите по одмори. Уште не сум правела ЦТГ, се надевам утре. Немам некои предпородилни болки, контракции и сл ма да не знам точно што да очекувам, какви симптоми, иако сега за сега немам болки, освен што ме боли стомакот при превртување од лева на десна страна или кога ќе поседам малку подолго.
Kade ke se poragas? Jas uste sega imam hemoroidi covece ne mi ni pominaa od prethodniot pat. Tuku sakav da te prasam, posto site me napinjaat mal mi bil stomakot, kolku si golema? Ne si stavila slika, dodusa niedna od mamive so bliznaci nema staveno. Jas odluciv ke se poragam na GAK, ako se tece kako sto treba kaj Kjaev. Go simnav toa gajle od glava
Не се грижи за стомакот, на крај се зголемува. На почеток бев како тебе, леле кога ќе ми се зголеми па дури и сакав големо огледало за во ходник. Откако ставив големо огледало, почнав да се плашам кога поминувам покрај него Кој месец беше ти, мене нагло почна да ми расте можеби на седум ипол месеци, во осми мислам ми пукаше кожата а сега крај на осми и почеток на деветти стомакот уште расте, боли околу папокот од ширење, мислам и стрии се појавија. Сега седам намачкана со кантарион. Не знаев кај попрво да се мачкам со него, дали на стомак дали на хемороиди. Слико ќе ставам. Имам една од петти месец а од сега уште немам а маж ми цело време вика да ме слика а јас се нешто изговори, несредена, недотерана, ненашминкана И јас бев кај Ќаев пред некое време на контрола ама чоекот отиде на одмор па сега може кај Тантуровски да отидам. Ако си царски можеш да бираш кај кого ама ако си природно кој ти се погоди на смена.
Zenicki dobra vi vecer, eve me I mene, me nema mn cesto ama vreme se nema, se trca se kupuva se spremame za doma, se spremame za beba. Nov dom, novi stvari la edno I ima dr nema pa ne odgovara ludilo. Vecerva se podelivme so mm vo baska sobi spieme, zalnickiot mi e bolen, se ubi od povrakjanje nezzzz syo da mu pravam na lekar ne saka. Bebo koga kloca koga ne, vo ponedelnik ppvtorno na kontrola. Nekako tesko e so stonakov za spienje a uste I e rano za izleguvanje pa I ova zeskoto se budam I ziva voda sum. Ke dojde li poladnicko vremeeee veke...
Zenski dali i vas vi se slucuva ili jas sum stanala mnogu bezobrazna? Begam od luge od galama a najmnogu mi smetaat deca
Галама сакам зависно од расположение, а од секогаш сум била алергична на невоспитани деца. Сега е само дуплирано. :/
Женски што мислите за швепс, викаат забранет е за време на бременоста а мене два дена таму ми е паметот ми се пие бре ќе полудам од што ми се пие, ништо газирано несакам ама за швепс полудев овие два дена, незнам што да правам. Ваши мислења? ве гушкам мешиња убави
Begam i jas od galama. Vo posledno vreme mm me nervira, sekoja vtora recenica mi e I'll punch you in your face.... i posle mi e zal.
Bas sega mi se desi imavme gosti I edno malecko devojce bukvalno trcase po mene da igrame igri na lap top a jas so tolkav stomak nemozam ni da sedam podolgo.od 5 min odvaj ja otkaciv
Mene mi e edinstveno zal samo koga ke i se razvikam na majkami a taa kutra samo trca okolu mene da mi pomogne(i da me tera da jadam i da pijam mleko normalno)
Jas samo da ve pozdravam! Ne sum pisala nekoe vreme. Krecevme doma. Pa posle neli cel toj haos treba da se sredi... Stomakot raste li raste. Bebko ima 1200 gr spored poslednoto eho me mava, me rastura. Navecer od son me budi i posle so saati ne mozam da zaspijam sabjleto sum ko zombi pa kako me udira vnatre vo nesto, dal vo besika ili nekoj muskul, a be me boli duri! Vaka nemam nekoja maka fala bogu. Dobra sum, samo otekuvam ponekogas mnogu, ama nisto strasno. Imajte ubava vecer
Аааа девојки денес богами активни сте биле, имам што да читам сега кога се вратив од работа. За галама не зборете, алергична станав на гужви и галама, кога сум сама дома седам цело време со спуштени ролетни и кулирам, не сакам да ѕирнам надвор да не ми се навее некоја комшивка на кафе, не можам никој да трпам. Доволно ми е на работа што се расправам со секаков народ, дома сакам тишина, никој да не ме вознемирува, по пиџами си се влечкам по цел ден. Дури ни телевизорот не го пуштам. @Надежна зошто да не можеш да се напиеш швепс. Јас немам слушнато до сега дека не смее швепс да се пие, освен нели што газираните сокови ради шеќерот не се препорачливи. Ама ако ти сака душичката напиј се слободно. Јас избегнувам газирано, ама некогаш кога ми се припие Фанта шоката се напивам ич не размислувам. А и швепс мешам со скопско и си правам радлер. @LadyC и ти на другите им велиш да не брзаат, а ти каде си запнала уште 3 месеца имала до пораѓај. Имаш друшке уште 4 месеци и нешто, немој да ми брзаш, кроце малку. Ми фали @DigY во темава... поздрав срцка, ако читаш. Поздрав мешиња имајте слатки сништа.
Само ја сум будна изгледа, чисто да си се пријавам, ништо посебно. Се врткам неможам да спијам. Малава научила некоја финта нова, ножето го растрга на десно абе шиба не ферма жива сила
јас закажав за првиот скрининг во текот на 13 гн... иначе докторката ми рече дека можело од 12 до 14 гн... иначе тогаш би била 12+5 дена