Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Da na odmor e. Jas imam zakazano kaj nego duri na 25ti avgust. Mkze ke go docekas. Do 15ti bil na odmor.
    Jas sum sesti mesec veke na kraj, ja polnam 26ta nedela i jas go gledam mojot stomak kako golem, ama lugevo samo da zborat.
    Ma neka zborat sto sakaat, jas ke gi nosam do 37 nedeli, pa sto saka neka bide.
    Kjaev mi rece deka zreenje nema da pravime, nemalo potreba. Kaj tebe? Primase ti inekcii? Znam posledno rece ke baras da primas, ama retkost si na temava, pa neznam sto napravi.

На Smizzy и menelele им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Хахах срцка, знам како ти е, така ја научиле од дома дека мора некој да ја занимава што страшно ме нервира ((facepalm)) зашто јас сама се имам занимавано и си имам играно без да тормозам било кој, а и сите околу мене, сестра ми и сл. :)
    Најмногу ме нервира у Сити Мол кога ќе одам кога ќе слушнам како пискаат и врискаат барајќи нешто и само молам Бог такво да не ми се падне (пошо нели она што не сакаш, тоа ти се паѓало :D) . Пак ќе кажам мислам дека и тоа е до домашно воспитување. ;)
    Инаку ја да сум била одма ќе речам да си ја приберат и најлошо што е мој лаптоп не давам на мм, не па на туѓи деца (многу сум лоша нели).

@Надежна пијам швепс и се по список, фала богу добра сум. Једино што не јадам е ленено семе, се друго партал правам. :D

@Lolipop23 у 9ти влагаме во ноември , сепак е дискутабилно кога ќе се породиме :D . Башка пошо 6ти месец, нели под дифолт одма сметам 3 месеци. :D Доста се 3, кој ќе чека повеќе. :D

Добро утро мајкички и идни мајкички . Ве бакнувам и поздравувам со убаво турско :coffee: :*

На LadyIvvy, Lolipop23, Надежна и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    Швепсот не е препорачлив во бременост бидејќи содржи кинин кој предизвикува контракции на матката. Јас ова го дознав при крај со првата бременост, а во првото тромесечие се утепав од пиење швепс, оти лето беше, а швепсот најмногу ми гаснеше жед. За среќа ништо не се случи, ама јас баш претерував со него.
    Од една чаша ништо нема да ви биде, ама да не се претерува. Впрочем, со се е така, не само со швепсот.

На Lolipop23, Надежна, menelele и 3 други им се допаѓа ова.
  4. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Морам да се вмешам. Уште малку имате до породување, уште малку до средбата со вашето дете. Дете што Вие сте го создале, ќе излезе од Вас.
    Тоа на почеток е толку зависно од вас и беспомошно... Сите мислите дека ќе го научите кога да спие, кога да јаде. Мене сите ми викаа, ако го држиш во раце ќе го научиш цело време да биде во раце. Нема врска. Моето дете обожаваше да лежи на кревет. Не сакаше да го држам во раце. А јас баш сакав.
    Јас сакав да го дојам на два ипол саати, ама тој пискаше на два саати, некогаш и порано.
    Сакав да спие како сите бебиња по три саати, а тој некогаш спиеше по еден саат, некогаш по два, ама некогаш и по пет минути :lol:
    Сакав гордо да го шетам во сити мол, ама баш таму требаше да му сменам пелена, баш таму огладнуваше, сега се сака да префати, да бутне долу.
    На почеток се замарав, сите гледаа во мене, си викаа оваа мајка ли е, незнае да си го воспита детето, ама сега баш не ми е гајле. Кога морам одам со него во сити мол, инаку не го носам. Ако писка, нека писка, морам да завршам работа, тоа е.
    А некогаш пак толку е мирен кога ќе седнеме на кафе, па ете од ќеиф што ми е срце ќе му дадам малку чипс, соленки или чоколатце за да знае дека приметувам кога е мирен. А како да не приметам, тоа се толку ретки моменти :lol::lol::lol:

На Lepaaa, Asiana, BO>DA и 10 други им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Jaс не зборам за бебе, конкретно зборам за дечиња кои веќе разбираат. Се е до родителот. Јас сум била наградувана и казнувана. Според мене тоа е најдобар начин за да научиш дете како треба. Не зборам јавно што како ама многу деца во моја близина вриштат, дигаат температура и праат драми ако не им се купат посакуваните работи. И нели, за да не плачело, ќе му се купи. Јас знам возрасни луѓе, кои од толку тапшање по рамо од деца кога биле , сега сеуште сакаат они да се во право, што ден денес не знаат да загубат,а губат. Не е убаво да се претерува. Тоа ми е поентата. Јас тука зборам со вас за мојата бременост, се трудам да не замарам народ околу мене, искрено не сум ни прва ни задња што ќе роди.
    Те разбрав што сакаш да ми кажеш и ти благодарам, сепак ти веќе си мајка на едно мало ангелче. :inlove:
    Се надевам ме разбра и ти што ми е муабетот, сепак не значи дека ако не сме родиле, не сме исчувале ни едно. ;)
    Имам сестра 11 години помала од мене. Јас ја исчував буквално. Јас се гордеам со неа какво човече стана сега на нејзини 16 . :)
    Не ми се лути, сепак зависи и од детето може. :*
    п.с. морам да се надополнам дека кога бев мала мислев дека мајка ми не ме сака зашто никад не паѓаше на солзи. ЗНаев дека морам да се смирам, да прекинам да липтам и да разговарам со неа. Не сфаќав тогаш зашто е тоа така, ама сега разбирам. :D

На Freyja, kavadar4anka и eleni27 им се допаѓа ова.
  6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    И ти ме разбра, и јас те разбрав. Ова по комшиска линија де :D
    Дадов само добронамерен совет, затоа што јас очекував друго, мене никој вака отворено не ми кажа што како ќе биде. Едноставно морав да ви кажам, затоа што заедно поминуваме низ многу работи и чуствував обврска да го споделам ова со вас.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ова ако се метне на мене сигурно кај што не треба ќе прави работи што не треба. :D
    Нека ни се здрави и живи и прекрасен совет ни сподели.:inlove:
    Бтв откако ми кажа за штуцкањето моментално прв пат ми пулсира мешето. :inlove: Прајслес е ! :f: :hug:

На kavadar4anka и eleni27 им се допаѓа ова.
  8. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @eleni27 колку се пронајдов во твојот пост. И јас мислев со првото кога бев бремена дека ќе родам компјутерче кое ќе го програмирам како јас сакам, ама на крај тоа нас не програмира :D
    Јадеш на нога, се бањаш цели 3 минути, средуваш куќа за 15 мин свети, не спиеш, одење по гости ти станува survivor предизвик, оттрпнуваш на детско плачење (на кое претходно се ежев), но се за да му е добро на тоа мало човече.
    И Најдоброто е што додека се така мали неможе да се разгалат, потребно им е големо внимание, љубов, гушкање... И мислам дека веќе ја утнав темата :lol:

Ајде големи мешиња каде се бебињата да ги гушкате, одамна немало ново бебе. И за нови трудници вратите се постојано отворени:D

На Lorins, menelele, kavadar4anka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Да се вмешам и јас во дискусијата на тема "Бесни дечиња"
    Јас сум многу добро воспитана, за мене зборот на моите родители бил закон. Секогаш примерна и културна. Не посалував ништо друго освен дете исто како мене. :)
    Пред да го родам син ми имав создадено слика за себе каква мајка треба да бидам и за син ми какво бебе и во иднина какво дете треба да биде. Испадна дека целата таа слика е илузија.
    Не замислував дека ќе плачам од замор, ниту дека моето бебе нема да сака да спие, ќе плаче, а јас ќе се препотувам затоа што не знам што му е и истовремено себеси ќе се сметам за неспособна мајка.
    Ех... и за час бебето пораснало во пргаво детенце. До пред некое време мислев дека имам лошо и невоспитано дете кое за инает прави работи кои не му се дозволени. Благодарение на таквиот однос јас пак станав мајката која не си ја замислував. Го карав па дури и ќе го удрев од време на време.
    Потоа дознав за тантрумите, фаза низ која веројатно поминува моето дете. Дознав и за бебешката амнезија која трае до третата па и четвртата година од животот на децатс. Ние мислиме дека тие намерно ги повторуваат грешките, а всушност тие заборавиле. :)
    Заклучив дека како мајка треба да имам повеќе разбирање и толеранција.
    Да не дозволам да го изгубам авторитетот, но и да не очекувам премногу од своето дете. Тоа не е ни малку лесно, но една мисла од глава никогаш нема да ја извадам: Нашето секојдневие е нивното детство! Често забораваме дека се деца и живеат во поинаков свет нели? :)

На kjukli, Asiana, Rabbit и 9 други им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    На оваа тема мајка ми одма би ве поддржала и би рекла „ќе станеш и ти мајка, ќе видиш како е.“
    Сепак дали од мајка ми што ми кажувала, советувала и вадела цврсти аргументи, мислам дека детето може да биде воспитано и невоспитано.
    Господ нека ни е на сите на помош да си ги одведеме дечињата на прав пат и да ни ги чува .
    Се друго се вика ИСКУСТВО. Дај боже и јас да го стекнам и во мајчински да ми викате „ти реков“ :D
    Тука сум за секаква критика нормално а вие што пишавте до сега сте одлични виртуелни другарки, а не па мајки.
    Сигурна сум дека вашите деца не ни спаѓаат во оние на кои јас мислам. Ве гушкам и бакнувам. :l: :hug: :*

На Jagoda123, Lolipop23, kavadar4anka и 3 други им се допаѓа ова.
  11. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    9.507
    Koga sme kaj nerviranjeto, mene pa mnogu me nerviraat tetkici i starki nemozes da izlezes nekade od niv te gledaat ko rkgovi na glava da imas, pa uste pominuvas pokraj nea te zjapa ko neznam sto da videla pa i koga ke se razmines se vrti da pogleda uste malku. Na zivci mi odat pa ako uste nekoja iskomentira nesto neznam :@

На kikin, savana, Smizzy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ах не се лутете, ама на сите што вие прво, назад ви е зимата. Верувајте. Дај боже да имате умни деца, ама никад се незна.

ММ кога бевме млади, патуваме со авион и деца пискаат. Тој лут што да ви кажам. Што барале сега родителите децата со авион да ги носат, како не им било срам. Другаров три дена зборуваше за мајката што му дала на бебето да цица во авион, како било срамота тоа и гадно за него.
    Е сега, кога имаме деца поинаку се гледа на се.

Ах и да ве прашам - во која недела се прават микробиолшки брисеви ( така ли се викаа) ? Мене во 12 -та недела гинекологот ми е втора смена и нема да можe да ми земе брисеви. Дали може во 11 недела да ги правам?

На Jagoda123, Lolipop23, Smizzy и 4 други им се допаѓа ова.
  13. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Ние денес се видовме со синко:inlove:душичка моја пораснал 1.700 грама.
    Докторката вели се е супер, одлично напредуваме.
    Кај и да е веќе ќе почнеме полека со подготовки, едвај чекам да почнеме со купување.:D

На Jagoda123, LadyC, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  14. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    докторката ми рече од 12 најкасно до 14 недела... што значи во текот на 13та гн... јас тогаш закажав, 17.08.2016 година :)

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Морам да се искажам.

На работа веќе сите се неподносливи. Добро, да, ги игнорирам, ама не ми е баш успешно. Вчера земале ми го зјапаат стомакот додека јас едвај на нозе стојам (нешто барав во фиоките) и едната ми вика -мрдаат бебињата? Викам да. Па нормално вика немаат место. Мал ти е стомакот, да видам дали ќе ги износиш :x
    Е добро де, има ли потреба да ми го кажувате тоа. Друга па да се надоврзе, вика ајде ќе видиме дали ќе се родат?!?! Еееееј и викам, па што ќе прават, не ќе ги носам цел живот :@
    Незнам што им беше поентата, но јас само отидов си седнав на биро и си продолжив со работа. Еве сеуште не сум им прозборела.
    Тешко ми е оваа бременост, не можам да трпам негативни коментари, а не сум кавгаџика по природа, не ни знам да се расправам, а искрено испод ниво ми е да се расправам со такви. Коментираа, па престанаа. Сега пак се пуштија во погон.
    Искрено, планирав до последно да одам на работа, ама сега сериозно размислувам за патолошка, боледување од било каков облик.
    @Smizzy јас и ти сме ептен слични, и други имаат приметено. Некогаш се бунам кога ги читам твоите постови, мислам ова не го напишав, сега планирав, кога гледам, оф бе несум била јас :rofl: Само мажите не ни се слични.
    @TheSecret такви сегде има, јас им се газам од смеење :P. Мене ме гледаат и одма ми викаат девојче бе како ќе се снајдеш со две деца, ова уште мало ти е, толку не можевте да чекате. И ја им викам три ќе бидат, они одма кукаат лелееее што те снашло. А прв пат ги гледам :rofl:

На TheSecret, Lolipop23, Smizzy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Потполно се согласувам со тебе ! буквално како јас ова да сум го пишала, плус и јас имам сестра помала од мене 11години и стварно јас неа ја исчував и тоа баш на овој начин :D а да , и еве и јас и седтрами никогаш не сме паѓале у несвест да ни се купи нешто а тоа е само до воспитувањето...
    Се надевам и јас исто ќе се поставам сега :D

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  17. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Божееее како им ќутиш на глупавиве муабети :@ аууууу јас партал ќе ги напраам:@ сега се изнервирав од што слушнав а не па да е наменето за мене...
    абе си има идиот луѓе без осет :@

На TheSecret и eleni27 им се допаѓа ова.
  18. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    @TheSecret што направи вчера на преглед ?

19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Го враќам муабетот за газирани пијалоци.
    Јас дерам кока кола во последно време ко луда. Апетитот ми се врати, ама изгледа само за нездрави јадења. Помфрит ми е намбр 1 овие денови, 4 дена по ред во секое јадење само помфрит јадам.
    И де кажете ми, дали е штетно многу солено да се јаде? Има овде во паркот една жена продава пуканки кога и да поминам купувам ми замирисуваат и ќе полудам, ама многу солени ги јадам.

Друго, ноќе почнав да неможам да спијам, се борам веќе неколку ноќи по ред, ме убива с'клет во нозеве ко цела крв од телото во нозете да ми е, синоќа облекував мокри чарапи. Се вртам во кревет по цела ноќ, се местам, се штимам, па ми се примочува во меѓувреме, па ме гуши, ќе полудам. Нормално ли е ова?
    @eleni27 кај мене стомаков од ден на ден се повеќе расте, ќе закачам може после слика ако стигнам.
    Се мачкам со павловиќева за да не испукувам.

На vitamina, eleni27, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    @eleni27 јака ти душа со такви коментари, ја би ги тепала мислам додека не почнат да плачат и молат :D
    како тоа тесно им било и дали ќе се родат? ти со луѓе или примитивци работиш? јас научив дека постојат секакви типови на луѓе ама ова се - нелуѓе.
    Гали мешко и батали...8-|

На Delfina15, eleni27 и LadyC им се допаѓа ова.