Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Гастро Гард.. Јас ги земам, често имам болки во желудникот. Препишани од Гинеколог.
    Дозволени се во бременост.

2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    @Abeja во 4ти сум, еве на стикерот се гледа. Да ти кажам право си гнетам мака си немам, оти предходниве месеци жива гладна бев ништо не ми се јадеше. Сега надокнадувам. :D А инаку ми тежи веќе мешко, дека и многу пешачам до работа во еден правец ми е пола саат пешки...

На kavadar4anka, eleni27 и Abeja им се допаѓа ова.
  3. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Мене ме фаќа страв кога ќе ме касне комарец....да не нешто случајно ми пренесат....

4. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    9.507
    Isto i mene.
    Inace decki do kolku nad termin moze da me drzat?

5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.583
    до 42 г.н

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.839
    Допаѓања:
    77.246
    10 dena posle 40ta nedela. Kade kje ragjas? Jas vo Cair bev i me cekaa, tek 8mi den posle 40ta se porodiv,znaci samo sto vlegov vo 42ra :)
    @VedaG10 caj od nane vo bremenost ne smee...

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро. Денес сабота, убав ден. Како сте цурици?
    Убав ден ви посакувам. :*
    @zeka да се пријави како се со малечката?

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Добро утро жени. Јас станата од 4 со обилно повраќање и дијареа. Не знам дали нешто сум каснала, или сум закачила стомачен вирус. Преплашена сум до смрт.:worried: Знае ли некоја како влијае ова на бебето? чекам 10 саат и го барам докторот.

9. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Zeka ni se porodi?

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Не срцка. Погрешно се изразив, се извинувам. Не можам да го редактирам сега веќе. Пошо нели девојче носи... :)

На letters му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zenski dobar den, jas Ranobudna od 6 sum stanata, sega mi se spie ama nema da spijam, ima da se spremam I da setnam nekade. Od sabajle si gi gledav so uzivanje rabotite sto sme gi kupile za bebo. Mi se pie kafeeeee a imam I nesto so izgleda se kiselini bljak.

12. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Добро утро :) Земав вчера гастро гард и мислам ми помогна..фала ти :)
    @mariz сите кои ги прашав ми кажаа дека нане е дозволено да се пие во бременост.
    Денес сабота ден за шеткање и уживање ..Убав ден :*

Последна измена: 6 август 2016
    На kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  13. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    9.507
    Cair i jas, vo pon ke bidam 42n se nadevam ke me zadrzat

На l.e.o.n.a 31.07 и eleni27 им се допаѓа ова.
  14. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    mesina 40 nedela mi idi mnogu porano sprema meseco za porajgaj kako e najpravilno? ima nekoj slucaj posle 40 nedela da se porodi ?

15. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Dobar den zenski :hai: jas rano legnav, rano stanav. Dorucek i kafe napraveni pa se tokmam da sednam da kasnam pa da se fatam za rabota. Inaku za cajot od nane, edna solja na den moze, za bolki vo zeludnik treba da e ladna i bez seker. Ova od doktor. Mene licno ne mi pomogna koga me bolese, ama pricinata bese sto imav napad na bubrezi, a ne bolka vo zeludnik. Megjutoa tolku bolese sto ne mozev da odredam sto e i od kade doaga. Srekja i fala na boga sto samo ednas me fati. Tie bolki do sega ne sum gi osetila....strashno nesto.
    Inaku ehokardiografija napraviv. Srceto e dobro:P bebko e dobar:) buckast:D prva slika si dobiv od klinika od liceto na bebko:inlove: kakvi debeli obrazi ima lugjeeee hahaah:D srcko buckast toj! Inace eve go, ko da znae deka za nego pisuvam, kako silno kloca ccccc:D raceve mi se potpreni na stomak dur pisuvam, znaci tolku udira, sto mi gi potkreva raceve:D beslak:P
    Imajte ubav den :hug:

На kavadar4anka, Lepaaa, kjukli и 11 други им се допаѓа ова.
  16. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Добро мешиња ова не е фер цела ноќ не спиев се дупнав од вртење. Како останав трудна со спиењето се скаравме,прво мислев ради топлово ама ноќеска не беше толку. Имате ли и вие проблем или некое чаре да споделите?

На kavadar4anka, pepapa и LadyC им се допаѓа ова.
  17. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Девојки. :hug:

Период. Барем кај мене е така, има периоди кога спијам многу, има кога дежурам цели ноки.
    Сега 4 дена сум жива ненаспана.
    Ќе помине. :)

Вчера бевме на контрола во Скопје. Цела ден трчај, собирај резултати. Важно завршивме се и прилично сме задоволни од прегледот. :)
    Бебето расте, лабораторија добра - ок, малку леукоцити покачени, ќе се среди тоа. ЦТГ добро. Не исплаши малку, 3 дена не ја осеќав. 2 до 3 пати во текот на 24 часа...

Незнам колку точно има.. Одамна беше кога каснав последен пат цело чоколадо.
    Вчера да, од него ми се стешки мислам. Се одвикнав од благо.
    Морав, по налог на докторката, едно чоколадо и 0,5 л. вода и за 20 мин ЦТГ, да го размрдаме бебето.

Сега секојдневно треба да се клоцаме 10тина пати :) и да се пребројуваме.
    Јас до сега 3 пати. Можно е и од диазепамите да спие повеќе. Но сепак ствара паника бидејќи притисокот не е добар.
    Ете го сабајле 150 ... сега на ручек 150 и така.
    Докторката наложи 6-7 пати мерење во текот на денот и за 2 недели на контрола.
    Секогаш кога е над 140 да одам одма во болница.
    Тој од 140 и не е симнат. :?:
    Пред 3 дена кога ми се качи на 200 па 180 .. од тогаш мислам уште сум зашеметена.

Ќе издржеме. Уште 3 недели во 9ти влегуваме.
    Со добра мисла се ќе биде во ред.

На kavadar4anka, kjukli, Jagoda123 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.396
    Допаѓања:
    17.618
    Јас откако влегов во осми се збогував со сонот а сега во деветти се будам и ми се плаче, жива вода се будам, одма со пешкир се бришам, косата ми е мокра како од под туш да сум излегла, од челото и вратот тече вода, сега почна и маж ми да ме брише а јас како во транс. Не знаев дека толку може да се потиш во бременост.
    Вчера бев на цтг, мене не ми требаше чоколадо, со едно кифличе со виршла изедено пред 5-6 саати бунтовниците ќе го расипеа апаратот. Кога почнаа да клоцаат баш под сондата, апаратот крчи, мене не ми е јасно што се случува, среќа бев во Ремедика па сама бев во соба :D
    И не се трпи вака без море, без плажа, без разладување. Ама другата година ќе надоместиме сите дупло.

Сега ќе си наполнам леген и ќе се шлапкам со нозе, т.е. ќе одам на одмор на терасос. Косата не ја мокрам и онака ми е жива вода. А маж ми ако се смилува може и ладен нес да ми донесе до лежалката.:sun: (poolparty)

На eleni27, kavadar4anka, kjukli и 13 други им се допаѓа ова.
  19. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    крај на осми почна, изгледа тоа е кај сите, исто, вртење, жива вода, цела ноќ се местам со перницава, де дневна, де спална, де трета соба. Почнав да останувам будна до три, мислам уопште да не се спремам за спиење, глеам тв, дека знам порано нема да заспијам. Така ќе биде до крај изгледа, се помирив

На kavadar4anka, K.Mari4ka, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас сум тек шести и не можам да спијам, претешко ми е и на мене, ме убиваат склети, ни клима не помага, несоници секоја вечер, денес ми е ептен тежок ден цел ден и едвај чекам летово да помине. Хормони се, јас сега тек почнувам да се потам премногу и се туширам по 100 пати во денот. Не знам како ќе се издржи, ама ни апетит имам, ни спијам асално и си викам што до девети... :(

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.