Гастро Гард.. Јас ги земам, често имам болки во желудникот. Препишани од Гинеколог. Дозволени се во бременост.
@Abeja во 4ти сум, еве на стикерот се гледа. Да ти кажам право си гнетам мака си немам, оти предходниве месеци жива гладна бев ништо не ми се јадеше. Сега надокнадувам. А инаку ми тежи веќе мешко, дека и многу пешачам до работа во еден правец ми е пола саат пешки...
10 dena posle 40ta nedela. Kade kje ragjas? Jas vo Cair bev i me cekaa, tek 8mi den posle 40ta se porodiv,znaci samo sto vlegov vo 42ra @VedaG10 caj od nane vo bremenost ne smee...
Добро утро. Денес сабота, убав ден. Како сте цурици? Убав ден ви посакувам. @zeka да се пријави како се со малечката?
Добро утро жени. Јас станата од 4 со обилно повраќање и дијареа. Не знам дали нешто сум каснала, или сум закачила стомачен вирус. Преплашена сум до смрт. Знае ли некоја како влијае ова на бебето? чекам 10 саат и го барам докторот.
Не срцка. Погрешно се изразив, се извинувам. Не можам да го редактирам сега веќе. Пошо нели девојче носи...
Zenski dobar den, jas Ranobudna od 6 sum stanata, sega mi se spie ama nema da spijam, ima da se spremam I da setnam nekade. Od sabajle si gi gledav so uzivanje rabotite sto sme gi kupile za bebo. Mi se pie kafeeeee a imam I nesto so izgleda se kiselini bljak.
Добро утро Земав вчера гастро гард и мислам ми помогна..фала ти @mariz сите кои ги прашав ми кажаа дека нане е дозволено да се пие во бременост. Денес сабота ден за шеткање и уживање ..Убав ден
mesina 40 nedela mi idi mnogu porano sprema meseco za porajgaj kako e najpravilno? ima nekoj slucaj posle 40 nedela da se porodi ?
Dobar den zenski jas rano legnav, rano stanav. Dorucek i kafe napraveni pa se tokmam da sednam da kasnam pa da se fatam za rabota. Inaku za cajot od nane, edna solja na den moze, za bolki vo zeludnik treba da e ladna i bez seker. Ova od doktor. Mene licno ne mi pomogna koga me bolese, ama pricinata bese sto imav napad na bubrezi, a ne bolka vo zeludnik. Megjutoa tolku bolese sto ne mozev da odredam sto e i od kade doaga. Srekja i fala na boga sto samo ednas me fati. Tie bolki do sega ne sum gi osetila....strashno nesto. Inaku ehokardiografija napraviv. Srceto e dobro bebko e dobar buckast prva slika si dobiv od klinika od liceto na bebko kakvi debeli obrazi ima lugjeeee hahaah srcko buckast toj! Inace eve go, ko da znae deka za nego pisuvam, kako silno kloca ccccc raceve mi se potpreni na stomak dur pisuvam, znaci tolku udira, sto mi gi potkreva raceve beslak Imajte ubav den
Добро мешиња ова не е фер цела ноќ не спиев се дупнав од вртење. Како останав трудна со спиењето се скаравме,прво мислев ради топлово ама ноќеска не беше толку. Имате ли и вие проблем или некое чаре да споделите?
Девојки. Период. Барем кај мене е така, има периоди кога спијам многу, има кога дежурам цели ноки. Сега 4 дена сум жива ненаспана. Ќе помине. Вчера бевме на контрола во Скопје. Цела ден трчај, собирај резултати. Важно завршивме се и прилично сме задоволни од прегледот. Бебето расте, лабораторија добра - ок, малку леукоцити покачени, ќе се среди тоа. ЦТГ добро. Не исплаши малку, 3 дена не ја осеќав. 2 до 3 пати во текот на 24 часа... Незнам колку точно има.. Одамна беше кога каснав последен пат цело чоколадо. Вчера да, од него ми се стешки мислам. Се одвикнав од благо. Морав, по налог на докторката, едно чоколадо и 0,5 л. вода и за 20 мин ЦТГ, да го размрдаме бебето. Сега секојдневно треба да се клоцаме 10тина пати и да се пребројуваме. Јас до сега 3 пати. Можно е и од диазепамите да спие повеќе. Но сепак ствара паника бидејќи притисокот не е добар. Ете го сабајле 150 ... сега на ручек 150 и така. Докторката наложи 6-7 пати мерење во текот на денот и за 2 недели на контрола. Секогаш кога е над 140 да одам одма во болница. Тој од 140 и не е симнат. Пред 3 дена кога ми се качи на 200 па 180 .. од тогаш мислам уште сум зашеметена. Ќе издржеме. Уште 3 недели во 9ти влегуваме. Со добра мисла се ќе биде во ред.
Јас откако влегов во осми се збогував со сонот а сега во деветти се будам и ми се плаче, жива вода се будам, одма со пешкир се бришам, косата ми е мокра како од под туш да сум излегла, од челото и вратот тече вода, сега почна и маж ми да ме брише а јас како во транс. Не знаев дека толку може да се потиш во бременост. Вчера бев на цтг, мене не ми требаше чоколадо, со едно кифличе со виршла изедено пред 5-6 саати бунтовниците ќе го расипеа апаратот. Кога почнаа да клоцаат баш под сондата, апаратот крчи, мене не ми е јасно што се случува, среќа бев во Ремедика па сама бев во соба И не се трпи вака без море, без плажа, без разладување. Ама другата година ќе надоместиме сите дупло. Сега ќе си наполнам леген и ќе се шлапкам со нозе, т.е. ќе одам на одмор на терасос. Косата не ја мокрам и онака ми е жива вода. А маж ми ако се смилува може и ладен нес да ми донесе до лежалката.
крај на осми почна, изгледа тоа е кај сите, исто, вртење, жива вода, цела ноќ се местам со перницава, де дневна, де спална, де трета соба. Почнав да останувам будна до три, мислам уопште да не се спремам за спиење, глеам тв, дека знам порано нема да заспијам. Така ќе биде до крај изгледа, се помирив
Јас сум тек шести и не можам да спијам, претешко ми е и на мене, ме убиваат склети, ни клима не помага, несоници секоја вечер, денес ми е ептен тежок ден цел ден и едвај чекам летово да помине. Хормони се, јас сега тек почнувам да се потам премногу и се туширам по 100 пати во денот. Не знам како ќе се издржи, ама ни апетит имам, ни спијам асално и си викам што до девети...