Се прибрав од болница. Ми дадоја инфузија, со ранитал и реглан. Ми дадоја и медицински јаглен. Состојбата иста уште ми е, со додатна главоболка. Дијареата не престанува, а само штом станам од кревет, веднаш ми се повраќа. Фала богу ја видов беба, добра е.
Kje te zadrzat, mene me zadzaa vo 18h vecerta, za da probuvaat naredni denovi so provokacija da ragjam, jas od uplav si dobiv bolki istiot den vecerta vo 9 i toa direkno na 4,5 minuti malku doktorite go isprovociraa pri vaginalni pregledi.. si se porodiv prirodno, bez provokacija..
Добро вечер мешковци ,ве нема нешо ...спарно и тешко ви е претпоставувам исто како на мене.Јас не сум на работа и чудно ми е дома и претерано здодевно Свеки е дома и господар е на куќава од неа не можам ништо да пипнам...Ке мора занимација да си најдам оф без врска ми е се
Dobta vecer t.e dobro utro e veke.zeni jas znam deka primer kako mene ne postoi ama aj da si kazam priblemot moze i ke mi olesmi na dusata.urinarna infekcija dusata mi ja izvadi.pred dva tri meseca pocna pekolot.leukociti postojano pokaceni pece pri mokrenje custvo na itnost bolki vo dolniot del od stomakot kako grcevi.na sekoi 15 dena ptoverka na mokraca krv i urinokultura.mikrobioloski testovi cisti nikade nema bakterija...ke zbudalam veke.nit uvin caj pomaga nit brisnica nit antibiotici.sega mi prepisaa ampicilin neznam kolku e korisen vo bremenosta.pred dvaeset dena cefaleksin mi dadoa...i nikako da krenam glava i da se raduvam na bremenosta.strav mi e id predvremeno poroduvanje a tek 24 nedela sum.nekoj so vakov problem da ima...nekoe care da nasol...
Jas imam urinarna infekcija pijam antibiotik, treba sega da go zavrsam pa da vidam kako ke bide. Koja bakterija ja imas ? Pisi mi vo pp pa ke spodelime iskustva tuka da ne ja polnime temava.
Meshkovci kazete mi dali mozam vo apteka da najdam pumpi za izmolzuvanje mleko? I vloski za gradi isto me interesira ?
И јас имав уринарна инфекција при што уринокултурата беше ок... Сепак гинекологот ми препиша антибиотици, пиев цефалексин седум дена и се смири... Ми кажа ќе појача терапија (со панцеф) доколку ситуацијата не се подобри.... Те советувам да побараш второ мислење околу повторно препишаната терапија...
Nuk i uste nekoja firma tamu ne se normalni so cenite za vloski za gradi, jas od DM si zimav na Babylove, bea 80denari paketce, zaboraviv kolku samo tocno imase vnatre.. A pumpi imas i vo apteki, imas i vo City mall vo bebeskive prodavnici, jas imav na chicco 1500/1800den racna...
А да пробаш со масло од тиква, за симптомиве помага многу, на природна база е , на Фила имаш во Веро 180 денари е. Ваљда смееш тиква е тоа. Како зњјтин е без вкус, не е баш убаво али на гладно по една супена секој ден мн помага. Јас ешерихија излечив со него. За уринарни е мајка...
Пиев и јас цефалексин па сега ми појачаа со ампицилин а колку што читам не е баш препорачлив во бременост. И две кутии полигинакс вагеналети(дупла доза)
Не сум доктор но некако не ми се чини дека ампицилинот е појак.. Можеле некој на пеницилинсла база со широк спектар да ти дадат... Затоа ти препорачувам второ мислење да видиш..
За уринарна инфекција најдобри се левофлоксацините, како што е флексидот или цоипрофлоксацините, како што е цитералот, само не знам дали се дозволени во бременост. Сложена работа е лекување во бременост, еве јас 2 дена со повраќање се мачам. Во друга состојба ќе се изнаклукав еден тон апчиња и ќе поминеше вирусов. Плус не се плашиш само за тебе. Пред пиење на секое апче се думаш како тоа ќе влијае на бебо. Ќе се издржи се само тие да се добро. @letters како долгогодишен заробеник на уринарните инфекции ќе те советувам да пиеш мнооогу вода, барем 2 литри дневно. Не претерувај со чаеви тие знаат и задршка да прават. Земај и витамин ц доста. Мене ептен ме смируваше урифарот. Прашај дали е дозволен.
Fala vi devojki mnoguuuu i od srce.ke probuvam jas i ponatamu....a za voda po 4 litri pijam i vitamin c sabajle i vecer po edno .urifarm piev i jas pred bremwnost za sega neznam kako e.ke prasam
Добар ден од мене слушнала мајками дека поради невремето вчера, се предупредува да не се пие водата наредните два дена, да си знаете
Тоа само во населбите и селата кои беа поплавени. Ако си од Скопје, од Дм на Бејбилов (85ден) мислам 30 парчиња беа, најевтини се од сите а добро упиваат. Јас трошев по една кутија за два дена, па не ми беше во прилог да купувам поскапи, а за чудо овие се покажаа ептен подобри дури од тие што коштаа по 130, 170ден од аптекиве. Хелен Харпер се никакви, Тото се така-така (овие ги има во Зегин).