се вратив јас нашето малечко е точка со огледа на тоа дека немам редовна менс. најверојатно сум 3 или 4 недели. иначе одручек треба да одам повторно. требало да се оди со полна бешика а јас нити поручав нити се напив нешто само ми рече дека имам крв на грлото на матката ама после ќе ме види убаво. имало некој гел за тоа. ми рече и дека е рано да се каже било што за бременоста. ќе почекаме да поминат уште неколку недели. ми рече и дека мн ниско е всадена.
Stefani I mene mi bese nisko,so tek na vreme mesec-dva ke si se namesti,cestitki za brmenosta se nadevam ke bide se vo red
Вчера слушнав дека ако решиш да раѓаш на пример во Систина, родиш природно и платиш не знам колку таму, пример 60.000 денари, потоа со адвокат може да го тужиш фондот за здравство зошто не покрива со плави картони во таа клиника. И под дифолт го добиваш спорот и фондот ти враќа 50% од парите што ги имаш платено. Дали сте чуле за ова?
Здраво девојки на сите, прво да ви честитам велигденските празници Јас денеска бев на скрининг что го прават до 22 недела да си го провериме бебчето дали е све во ред и се беше ок. Муабетот ми е комедии цело време коа идев кај матичниот да ме прегледува и коа стануваше збор за полот ми вика женско е и тоа до последниот преглед. И денеска одам на скринингот и ми вика докторов машко е...му вика да не си грешка хахахах и гледа пак и вика па така ми личи уште. И прашањево ми е да не згершил и овој???...А на сите кажавме женско дека е и сеа смешки ке биде.. поздравче
Kaj кој докотор го правеше скринигот и како си задоволна? јас треба да одам во петок на тој скрининг во гак
Качив температура, бев кај општиот матичен лекар, не знам зошто не си отидов кај гинекологот, и ми препиша антибиотик рече безбеден е и парацетамол. А гинекологот ми имаше речено дека не смеам ниту парацетамол да пијам, но дали тоа важеше за тогаш дека бев на почеток на бременоста?
доктор Игор Самарџиев или нешто слично беше презимето..ок си беше човекот. Ги мереше органите, главчето..
аха, мислев да не има некој што е познат и добар дијагностичар, од вашето искуство....ок фала како и да е..
Епа ајде женички, кажувајте дали ова е точно, што како треба да се направи, има тука мајки и по приватниве што ќе раѓаат Ејјј ако е ова точно колку ќе се израдувам Јас исто имав читано по нет дека порано ги рефундирале парите ама тоа пред некоја година било, сега веќе не, ама незнам од кога е овој муабет што си го слушнала Ветрушке, може пак нашле некоја "цака" Супер ако е ова точно Мила парацетамолот дозволен е во бременоста, верувај температурата може повеќе да наштети од него. И мене зимоска ме фати настинка и некоја температура без врска и исто се напив парацетамол и се помина. Дури понекогаш и антибиотици се дозволени доколку се има повисока температура од 39, така да немој да се грижиш, не е убаво да го пиеш постојано и за секкви глупости пример како главоболка и слично, ама чим имаш температура слободно напи се. Антибиотикот чим ти го дале сигурно имаш висока температура, истото и мене ми го рекоа дека ако со парацетамолот не се потсимне ќе ми дадат и антибиотици, ама среќа кај мене помина без тоа. Пробај со парацетамолот прво, може нема да има потреба од други лекови.
Еве сум јас повторно овде.Не ве напуштам така лесно.Бев вцера на преглед кај матичната денес бев на болница и ништо ме вратија назад.Рано ни е уште за пораѓај.Затоа ке се подружиме уште некое време на оваа тема.Поззз
Mamickii normalno Li e bolkata pod gradi kaj zeludnikot mislam deka ke shiznam od bolka duri me pece da ne e Nesto strasno? Nezz Ni shto da se napijam bar malce da me smiri Ni da lezam Ni da sedam
I na mene taka nesto mi mirisa deka e veke so bebceto i si uziva Neka povleci noga slobodno hahaah pa kaj i da e i nie da se olesnime.... Se mislam jas dali da odam na ctg bidejki ginek.mi e na odmor a ovaa nedela ne sum bila pa sto miskite da odam ili ne....inaku mie receno deka sekoja nedela treba po ednas na ctg.....Noooo strav mie po malku hhha da ne me zadrzat za nesto pak..... Gladiolce mila jas si patam od bolka vo zeludnikot prosledena so strasna kiselina znaci doagam do povraka je od kiselina nemozam da lezam moram da sedam pa potoa od sedenje me boli meskoto pa pak ke legnam abe strasno sto da ti kazam.....e sega mene nisto ne mi pomaga znaci probav ladno mleko zelena jabolka caevi i trista cuda tableti za koselina gi imam probano site koi sto se dozvoleni i sum zimala po 4tri duri na den no pak nisto.... No eve sega probuvam so ljita mastika za dzvakanje i kolku tolki dodeka drzi dejstvoto mi se osloboduva zeludnikot no brzo se vraka kiselinata...... E sega ako tolku neizdrzlivo te boli i pece bi te sovetuvala da se javis kaj maticniot ili kaj ginek i da prasas so sto mozes da ja smiris bolkata..... Te pozzz i
Sabatini srcka ne napisav dobro mozebi neme boli zeludnikot od vnatre nemam Ni kiselini tuku Kako da go pritiskaa Nesto zeludnikot I od toa me boli mnoguu duri me pece moze Li da e bebushko ili nekoj simptom
јас ве напуштам имав ужасни болки и ми дојде и кога појдовме на гин. ми рече дека прееска сумњала на вонматерична бременост, не можеше добро да види. ме гледаше и ми кажа дека нема ништо дека по пат на менс. ќе истече. потоа ми рече да ми ја виде влошката и на неа имаше едно парченце и рече дека тоа било тоа. и рече ако продолжи како нормална менс. се е ок ама ако прекини да одам итно да испитаме бета ХЦГ. и откако ќе ми заврши ми рече да испитаме за бактерии евентуално да не е поради некоја бактерија.
Zal mie mila ama ajde glavata gore stom bilo ednas ke bide pak......veruvam deka tie tesko no se ke projde...sega odmori malku nekolku dena dodeka da se smiris ispitaj potoa se sto treba i povtorno ke si probate....no nikako nemoj da ja gubis nadezta .... Te guskam i bidi silna se ke pomine....
Ахх сонце, како бе така? Па нели ни пиша сте ја виделе точкичката и сега од каде ова? Многу ми е жал, биди силна и издржи ја оваа болка. Знам колку ти е тешко, но понекогаш животот е таков Одмори се сега, собери сила и наскоро да ни се пофалиш со убава вест.
тоа е рече дека се случувало често кога бев во 12 ја видовме таа точка што означува бременост ама бидејќи беше празна бешиката не можеше добро да види. затоа ми рече во 4 да појдам со полна бешика. и тогаш веќе се се гледаше убаво само што оплодената јајце клетка била вонматерично и со самата менс. испадна ми рече дека било подобро вака. дека ако сме почнеле со терапија ќе сме го задржеле плодот но не за дплго па тогаш ќе мораше да се чистам. премногу бевме среќни и се разочаравме многу гин. рече дека после ова немало да има никаков проблем за забременување. рече да испитаме за бактерии ама не знам кои ми ги наброи веќе умот не ми беше тука. токсоплазма запамтив само ме праша дали чуваме маче/куче, дали сум кревала тешко, дали сум била болна, алергија, грип и што уште не. единствено некни само внук ми го кренав в раце а тој има 2 годинки и кажав и незе. не знам што да кажам веќе