Жени вие кои ставате прогестерон вагинално , дали ви се случило да на гаките имате бело како цело апче да е истечено? . Мене вчера еве и денес после кратка прошетка ми се случи тоа . Нема мирис,бело е. Само чудно ми е што навечер го ставам значи скоро 10 саати од прилика има поминато ....
А нели треба да си стои внатре ? Значи не е страсно да не паничам ? Едит : значи не е прогестерон него утрогестан ... сум згрешила :/
Da utrogestan i jas primam normalno e otkako ke go stavis da se stopi i samata matka si zima kolku i e potrebno, a ostanatoto si istekuva, prvpat li primas?
Zeni pomagajteee zabot me boli me skina a 9 nedela sum ,sto da mu syavam kje poludam a i na zabar sega neli ne smeam da odam,kje umram od bolki
Не бе примам од 15 недела сега сум 19 .Ми истекуваше ама малку , сега ова е повеке и баш се гледа дека е тоа. Не е ни исцедок, нема мирис.Онака како грутчиња ситни Незнам како да го доловам @alisijad веке незнам кое што беше Фала ти
Незнам колку се нормални интензивни болки во 33та недела во долниот дел од стомакот? И исто го чуствувам доле како 100 кг да носам на мене. Докторката ми рече при јаки болки да одам одма на болница? Збунета сум, незнам какви болки треба да бидат, да не паничеме само.
Zeka smireno samo,nekoja iskusna feminka ke ti odgovori jas pojma nemam.. inaku jas sum 33+4 odnosno 34 nedela,taka??
Мамици едно прашање, картонче за крвна група се вади на трансфузиологија? И дали треба упат од матичен? Матичниот гениколог ми е на одмор дали може упат од матичниот општ лекар?
Добро утро мешиња! Еве и кај нас стигна “ладниот бран“, цела вечер небото светкаше, грмотевици и обилни врнежи, но за среќа нема никакви штети... Вчера цел ден на ТВ вести гледавме... страшно... Господ нека не штити од природни катастрофи и нека е со нас... Жално за цело Скопје! Иначе и јас во прво тромесечие ама секоја вечер сум жива вода утоп, косата ми е мокра, спиењето ми е на рати, сонувам некои безвезални соништа и само се преместувам од кревет на кревет многу сум склетџика иначе добри сме, си јадиме, си пииме... понекогаш така имам гадење на сабајле, ама ми поминува... до сега еднаш сум повратила, се надевам дека така ќе биде во иднина Поздрав !
Jas sekoj mesec pravam krvna slika i urina za ispituvanje. Moze sega zelezoto da ti se namali vo podcna bremenost. Moj sovet e da si pravis redovno ispituvanja.
Zeni pomagajteee zabot me boli me skina a 9 nedela sum ,sto da mu syavam kje poludam a i na zabar sega neli ne smeam da odam,kje umram od bolki
Ако имаш болки не чекај оди на стоматолог и ќе го известиш дека си бремена... Јас знам дека не смее да се прима анастезија и да се вади заб во текот на беменоста... Знам трудници кои што си имаат правено заби во бременоста... Со лесно и брзо да ти мине
Моја другарка кога беше бремена ,само незнам која недела имаше проблеми со забите и со анестезија и ги поправаа. Тоа со стоматолог да се слушнеш најубаво...
Ај ве молам кој знае каква е состојбата на патолошка во Чаир да сподели треба изглеа да полежам малце таму