@LadyC многу пријатно изненадување вчера. Хахахахаха како ме затече, никогаш не очекував дека некоја феминка ќе ме препознае и ќе ме застане. Ни на крај памет Абе дури незнам како изреагирав. Мм ми вика бре ти насекаде маш другарки . А јас фаца бе, ме познаваат по улица. А ти кога пиша дека си висока, требаше да кажеш дека треба нагоре глава да крене човек да те види Сега доаѓам од адриа лаб, испитував скриен шеќер и уште сум во шок од тоа што ми дадоа да го пијам Попладне кај матичната на контрола да ми ги види убаво палавковциве, а јас ко прв пат да одам на преглед луѓе ќе шизнам од страв да не нешто не е во ред. Е па ај сега поздрав, после ќе ви пишам како се резултатите, како ехото. Дотогаш ќе читам се што ми е пропуштено (од невремево немам ни интернет ни телевизија дома, а на моменти ни струја )
Само парацетамол е дозволен, и мораш на забар да одиш, да ти го отвори. Во прво тромесечие ни анестезија, ни антибиотик не смееш. Барем нека дише забот, да помине болката.
Јас бев на Водњанска, после анхоч. Инаку знам дека има и во К.Вода и Тафталиџе, ама незнам каде точно.
Здраво мешковци , да ви се придружам во групава , јас сум новичка и трудничка 9 недели , прочитав пост за перница за трудни од поефтините по 500 ден дали може да ми кажете од каде е , поздрав и имајте убав ден
ДОБРЕДОЈДЕ! Ајде белки ќе се зголеми бројот на нови трудници, пошто старите една по една се излеснуваат и се гушкаат со бебенцата ... бтв @mecolino кога ти е краен термин.. со лесно нека ти мине бременостаи нека ти е добра мисла!
15 март е краен термин , зимска бременост , но и со многу прашања , но така е со добра мисла се ќе биди
јас и ти зимски бебиња... здравје само! мене краен ми е 19.02.2016, значи ти ќе ме испратиш мене конечно да има и мене некој до ме дружи до крај
Me изнасмеа. Не можев да те пропуштам, згодната мами од сликите во „какви сме“ . Одма те познав! Ова по комшиска база, ако треба нешто, тука сум у таа зграда. Пиши да правиме сладолед додека сеуште можеме, И пиши резултати обавезно. Инаку имајте убав ден мајчички
Кога веќе знорувате за зимски бебиња да си кажам дека и моето е зимско термин ни е на 13.02 .Инаку од денес влегувам во второ тромесечие и се надевам полесно ке биде понатаму.Иако не пишувам често редовно ве читам. Имајте убав ден мешиња
Бтв @eleni27 зашто идеш толку далеку, Адриалаб имаш кај Ѓорги работи од 7 сабајле. Одма позади Ѓорѓи средното е. @mecolino welcome dеаr ! Ни требаат нови труднички тука. Нека ти е со лесно душо.
Katastrofa, vo edna mizerna prostorija, 5,6 vo soba, star hodnik, wc sto se raspagja bez kapak. Za proverka dali si otvorena te nosat vo edna soba vo istiot hodnik, eden star strasen kafeav kozen boks Sto da pravam, nemozam da te lazam, da bidam iskrena toa e toa Jas bev edinstvena makedonka vo sobata, a 6 zeni bevme i nikoja ne razbirase makedonski ili se pravea deka ne razbiraat, pa epten zabavno mi bese Krevetite se znae od pred 50godini, zelezni takvi Gore vekje na porodilno e dr prikazna, ubavo renovirano So lesno ajde i ti malku da posedis samo ako vekje kje mora da lezis..
Друшки си проверив и јас д димери и супер ми се резултатите.Ми олесна,два дена бев напната од што многу читав а и лалуни дека имам.Исто и уринокултура ми е стерилна иако имам покачени леукоцити.... Вечер со огледалце убаво ке се средам и утре брисеви да провериме.... И се надевам завршивме со сите анализи и испитувања...
Фала ти многу ... ако кажуваш па подобро е да знам и да бидам спремна ... иначе еден ден само ќе ме држат дека изгледа во петок на царски ќе ме носат... и појма неам што ќе ми праат цел ден на патолошка , баш мислам нема потреба али тоа е :/
Pa nz kako e za carski, ama tamu pripremaat za poragjaj, klizma ova ona... znam edna ja donesoa pred da odam vo rodilna sala, a posle koga se porodiv ona dojde vo rodilna sala...
јас уште денес си купив дулколакс за тоа да со стасм наместо клизма ако има некакви шанси што да праам си паничам сеа хахахаха и се надевам нема да ми брцаат свашта таму да глеаат дали сум отворена Е а кажими може со мене да си зеам торбицата што ми е спремна ?
Мешковци Ние денес клоцаме растураме Ама, пак не сум мирна. Утрово приметив кога ставав утрогестан некако чудно ми е долу, како топло, меко, влажно некако. И непробојно. Си направив филм дека ми омекнал цервиксот Ми е срам пак на лекар да одам, само паничам. И, друго, утрогестан само на рецепт го даваат во аптека? На него така пишува и досега со рецепт сум го користела, ама не знам дали може и без рецепт да ми го дадат оти немам. Матичната ми е на одмор, а не ми се закрева до болница само за рецепт. @LadyC леле ама пораснало вашето меше. Јас далеку помала сум, или барем сама така се гледам. Може дека и претходно си бев не толку слабичка